Skapa och anpassa spellistor med Smart DJ

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten.

I den här artikeln

Smart DJ skapar automatiskt en spellista åt dig baserat på album, artist eller låt som du har valt. Spellistorna skapas utifrån musik i din samling. Men om du har ett Zune Music Pass eller ett Xbox Music Pass kan du även skapa Smart DJ-spellistor från musik i Zune-marknadsplatskatalogen. Du kan även skapa Smart DJ-spellistor och synka dem med din Zune-spelare eller Windows Phone.

Starta en Smart DJ-mix

Från din samling

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran och klicka på Collection i övre vänstra delen av skärmen.
  2. Leta rätt på en låt, ett album eller en artist, högerklicka på titeln och välj sedan Play Smart DJ mix. Du kan också klicka på ikonen Smart DJ som visas när du pekar på ett album.

Från Quickplay

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran och klicka på Quickplay i övre vänstra delen av skärmen.
  2. Klicka på någon av titlarna som det står Smart DJ på nedtill på skärmen under dina andra fästade objekt.
  3. Om du inte redan har gjort det klickar du på Add an artist eller den här ikonen:

Skriv namnet på någon artist i din samling för att skapa en Smart DJ-spellista. Klicka sedan på Play Smart DJ-mixikonen.

För Zune Music Pass- eller Xbox Music Pass-prenumeranter

Om du har ett Zune Music Pass eller ett Xbox Music Pass kan du starta en Smart DJ-mix utifrån artister som finns i Zune-marknadsplatskatalogen tillsammans med musik från din samling. Så här startar du en Smart DJ-mix från Zune-marknadsplatsen:

1. Starta Zune Music + Video-programvaran och klicka på Marketplace i övre vänstra delen av skärmen.
  2. Leta rätt på en artist, låt eller ett album du gillar, klicka sedan på Smart DJ-ikonen för att starta en mix.

När du har startat en Smart DJ-mix och låtarna börjar spelas upp visas Smart DJ-låtlistan på Now Playing-skärmen. Om du lämnar den skärmen och vill gå tillbaka senare klickar du på ikonen Now Playing i nedre vänstra hörnet av skärmen.

Så snart den startat, spelas Smart DJ-mixen upp så länge Smart DJ hittar liknande låtar. Läs vidare om hur du sparar en Smart DJ-mix som en spellista.

Skapa Smart DJ-spellistor

Så här skapar du en Smart DJ-spellista utifrån din samling

1. Högerklicka på en låt, en artist eller ett album i din samling (eller marknadsplatsen om du har ett Zune Music Pass eller Xbox Music Pass) och klicka sedan på Create Smart DJ playlist.

Obs! Om "Hittade inga resultat" visas försöker du igen. Det kan innebära att vald låt inte har tillräckligt med metadata (information) för att skapa en matchning.

2. Namnge din spellista.
  3. Om du vill att Smart DJ ska uppdatera spellistan med nya val markerar du kryssrutan Automatically refresh this playlist periodically.
  4. Klicka på OK för att spara din spellista.

Om du vill spara den Smart DJ-mix du lyssnar på

1. Om du inte redan har skärmen Now Playing framme klickar du på ikonen Now Playing i nedre vänstra hörnet av skärmen i Zune-programvaran.
  1. Nedtill i Now Playing-listan klickar du på Save as Playlist.
  2. Ange ett namn för din spellista och klicka sedan på OK. Du hittar din nya Smart DJ-spellista i Playlist-kolumnen i din samling, under “Smart DJ”.

Så här skapar du en Smart DJ-spellista från en artist på Zune-marknadsplatsen

Obs! Du behöver ett Zune Music Pass eller Xbox Music Pass.

1. Starta Zune-programvaran.
  2. Klicka på Marketplace längst upp på skärmen, klicka på Musik, och leta sedan upp artistens sida.
  3. Klicka på Smart DJ-ikonen.
  4. I Now Playing-skärmen klickar du på Save as Playlist.

Hitta din Smart DJ-spellista i Zune-programvaran

Klicka på Samling längst upp till vänster på skärmen, klicka på Musik och därefter på Spellistor längst upp till höger på skärmen. Dina spellistor finns i vänstra kolumnen under “Smart DJ”.

Synka en Smart DJ-spellista med en enhet

1. Starta Zune-programvaran och klicka på Samling högst upp på skärmen.
  2. Klicka på Musik och sedan på Spellistor i övre högra delen av skärmen.
  3. Leta upp din Smart DJ-spellista i den vänstra kolumnen och dra den till Device-ikonen i nedre vänstra hörnet av sidan.

Använda Smart DJ på din Zune HD

Det finns olika sätt att starta en Smart DJ-mix från din Zune HD-spelare beroende på om du har ett Zune Music Pass eller ett Xbox Music Pass.

• Du kan skapa en mix utifrån din musiksamling. Så här gör du:
    1. I musiksamlingen letar du rätt på en låt, en artist eller ett album.
    2. Tryck på och håll ned artikeln och välj sedan Play Smart DJ Mix. Eller tryck på Smart DJ-ikonen på en artistsida.
  • Om du har ett Zune Music Pass eller ett Xbox Music Pass och befinner dig inom räckvidden för ett trådlöst nätverk kan du skapa en direktuppspelad Smart DJ-mix som innefattar musik från marknadsplatskatalogen. Så här gör du:
    1. Från din spelare trycker du på Marknadsplats och letar upp låt, artist eller album.
    2. Tryck på och håll ned artikeln och välj sedan Spela upp Smart DJ-mix. Eller tryck på Smart DJ-ikonen på en artistsida.
  • Om du har ett Zune Music Pass eller ett Xbox Music Pass och inte vill ha med låtar från marknadsplatskatalogen kopplar du bort den trådlösa anslutningen. Så här gör du:
    1. Från spelarens startmenyn trycker du på Inställningar och sedan på Trådlöst. Du ser då om anslutningen är “på” eller “av”.
    2. Om den är på trycker du på Trådlöst igen för att slå av den.

Anpassa Smart DJ-spellistor

Alternativ om du vill anpassa din Smart DJ-spellista:

• Automatisk förnyelse: Den här inställningen genererar automatiskt en ny uppsättning låtar. Om din spellista synkas enligt Items I choose med din Zune-enhet kommer Smart DJ-spellistan automatiskt att uppdateras på din Zune-enhet nästa gång du synkar den till din samling.
  • Spellistans varaktighet: Spellistan ställs in för att spela en viss tid eller för att innehålla ett visst antal låtar. Din spellista kan innehålla upp till 100 låtar eller vara upp till 500 minuter lång.

Ändra inställningarna för automatisk uppdatering eller spellistans varaktighet

1. I Zune Music + Video-programvaran klickar du på Samling i övre vänstra delen av skärmen.
  2. Klicka på Musik och sedan på Spellistor i övre högra delen av skärmen.
  3. Välj en Smart DJ-spellista och klicka sedan på REDIGERA SPELLISTA eller UPPDATERA i nedre högra hörnet på skärmen.
  1. Om du redigerar din spellista anger du de nya inställningarna och klickar på OK. Om du uppdaterade din spellista kommer Zune automatiskt att uppdatera låtarna i den listan.

Använda Smart DJ med Quickplay

Med Quickplay kan du fästa din favoritmusik och favoritspellistor på en skärm för att enkelt komma åt dem.

Fästa en Smart DJ-spellista till Quickplay

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran och klicka på Collections i övre vänstra delen av skärmen.
  2. Klicka på Music och sedan på Playlists i övre högra delen av skärmen.
  3. Titta efter din Smart DJ-spellista i den vänstra kolumnen där dina andra spellistor finns.
  4. Högerklicka på spellistan och välj Pin to Quickplay.
  5. Du kommer att se Smart DJ-listan fäst på skärmen nästa gång du går till Quickplay-sidan.

Skapa en Smart DJ-lista från Quickplay

Du kan skapa Smart DJ-sidor baserat på låtar i din samling direkt på din Quickplay-skärm. Så här gör du:

1. Öppna Zune-programvaran och klicka sedan på Quickplay.
  2. Titta efter Smart DJ-stift under de stift du redan har.
  3. Klicka på en Smart DJ-ruta som inte har en spellista.
  4. Ange en artist från din samling och bekräfta sedan. Du kommer att se din nya spellista nästa gång du går till Quickplay och klickar på den nya Smart DJ-spellistans namn.