Synkronisera trådlöst från Zune-programvaran

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Med Zune Music + Video-programvaran kan du synkroniser musik, videos, bilder och poddsändningar trådlöst från din samling till Windows Phone 7 eller Zune-spelare. Trådlös synkronisering fungerar med Windows Phone 7, Zune HD och alla tidigare Zune-modeller. Se bara till att din enhet har de senaste programvaruuppdateringarna.

Du konfigurerar trådlös synkronisering på bara några minuter och när det är klart synkroniserar din enhet automatiskt nytt innehåll varje gång den dockas (eller ansluts till ett vägguttag) och är inom räckvidden för ditt trådlösa nätverk.

Lösningar

Så här synkroniserar du Zune trådlöst

Du behöver:

• Ett trådlöst 802.11b- eller 802.11g-nätverk
  • Ett autentiseringsschema för nätverket som stöds
  • Nätverksnamnet (kallas även service set identifier [SSID]) för det trådlösa nätverket
  • Nätverksnyckeln (kallas även lösenfrasen) för det trådlösa nätverket

Så här aktiverar du en Windows Phone 7 för trådlös synkronisering

1. Se till att telefonen är konfigurerad för och ansluten till ditt trådlösa nätverk.
  2. Anslut telefonen till datorn.
  3. Logga in på Zune Music + Video-programvaran, klick på Settings, Phone och sedan Wireless Sync.
  4. Klicka på Set Up Wireless Sync.
  5. När Zune verifierar att din telefon är ansluten till ditt trådlösa nätverk klickar du på Next och sedan på Done.

Så här aktiverar du en Zune-spelare för trådlös synkronisering

1. Anslut din Zune-spelare till datorn.
  2. Logga in på Zune Music + Video-programvaran och klicka på Settings, Device och sedan Wireless Sync.
  3. Klicka på Set Up Wireless Sync.
  4. När programvaran identifierar det nätverk din dator använder väljer du Yes, use this network och sedan Next.
  5. Du kan också söka efter ett annat nätverk genom att klicka på No, choose a different network. Om ditt nätverk inte visas i listan klickar du på Search Again.

Om du vill ange dina nätverksinställningar manuellt klickar du på Show Advanced Settings.

6. Klicka på Finish.

Starta trådlös synkronisering automatiskt på din Zune-spelare

När du har konfigurerat din Zune-spelare eller Windows Phone 7 för trådlös synkronisering behöver du bara docka enheten eller ansluta den till ett vägguttag. När Zune-spelaren har varit ansluten i mer än en minut (eller efter att din Windows Phone 7 har varit ansluten i 10 minuter) börjar enheten synkroniseras med din dator. Den kommer att förbli trådlöst länkad till datorn och synkronisera allt nytt innehåll i din samling tills du tar bort den från dockan eller kopplar bort den från vägguttaget eller trycker på Cancel.

Följande villkor måste vara uppfyllda om du vill synkronisera media automatiskt till din Zune-enhet:

• På en Zune HD får inga spel eller appar vara igång och webbläsaren måste vara stängd.
  • Ditt Wi-Fi-nätverk måste vara påslaget.
  • Du måste vara inloggad på ditt Windows-användarkonto på den dator där Zune-programvaran är installerad. (Datorn kan vara låst, men du måste vara inloggad.) Datorn måste också finnas på samma nätverk som Zune-enheten.
  • Inga media får vara igång på spelaren.
  • Spelaren måste ha varit inaktiv i minst en minut.
  • Spelarens batterinivå måste vara minst 10 procent och laddas. Om batterimätaren visar rött kan inte automatisk synkronisering utföras.

Så här startar du trådlös synkronisering manuellt på en Zune-spelare

Du kan starta trådlös synkronisering manuellt från en Zune-spelare oavsett om den är ansluten eller inte. När spelaren synkroniserats manuellt kopplas den bort från det trådlösa nätverket för att spara batteri.

1. Se till att datorn är påslagen och att du är inloggad på ditt Windows-användarkonto.
  2. På Zune-spelaren väljer du Settings, Wireless, Sync och sedan Sync with PC.
  3. Zune-spelaren visar status för synkroniseringsprocessen.

Obs! Zune-programvaran öppnar datorns portar 1900 och 2869 under inställningen av den trådlösa synkroniseringen.

• Gör så här för att kontrollera att portarna 1900 och 1869 är öppna i Windows 8
    1. På Startskärmen skriver du brandvägg, klickar eller trycker på Inställningar och klickar sedan på Windows-brandvägg.
    2. Klicka på Avancerade inställningar.
    3. Klicka på Regler för inkommande trafik.
  • Gör så här för att kontrollera att portarna 1900 och 2869 är öppna i Windows 7 eller Windows Vista
    1. Klicka på Start.
    2. I sökrutan skriver du Windows-brandväggen med avancerad säkerhet.
    3. Öppna brandväggsprogrammet och klicka på Regler för inkommande trafik i vänstra kolumnen.

Rulla ned till Zune Wireless Sync-posterna i mittenpanelen och i kolumnen Aktiverad ser du till att Ja är markerat för portarna 1900 och 2869.

Kompatibla trådlösa nätverk

Zune stöder WLAN som överensstämmer med 802.11b eller 802.11g, två allmänna standarder för trådlöst. Zune-spelare stöder inte 802.11n-standarden.

Vid inställning av trådlös synkronisering måste det verifierings- och krypteringsschema som används för ditt trådlösa nätverk också användas för enheten. Zune fungerar med följande verifieringsscheman:

• Öppna nätverk utan kryptering
  • WEP-kryptering (64- eller 128-bitarsnyckel)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Felsöka problem med trådlös synkronisering

Det finns några saker du kan försöka vid problem med att synkronisera trådlöst:

• Se till att telefonen eller spelaren är laddad eller ansluten till en strömkälla.
  • Flytta telefonen eller spelaren närmare den trådlösa router du ansluter till för att öka signalstyrkan.
  • Placera den trådlösa routern på en central plats med så få hinder (t.ex. väggar eller föremål) som möjligt.
  • Lås upp skärmen på telefonen eller spelaren om något lösenord är inställt. Du måste ange lösenordet innan telefonen eller spelaren kan ansluta till datorn.
  • Du kanske måste vänta på att synkroniseringen ska avslutas. Om det är första gången du synkroniserar din spelare eller telefon eller om du synkroniserar stora datamängder kan processen ta lång tid. Trådlös synkronisering är betydligt långsammare än trådbunden synkronisering. Vid trådlös synkronisering är hastigheten upp till 54 MB per sekund. Vid synkronisering av innehåll via en USB 2.0-anslutning är hastigheten upp till 480 MB per sekund.
  • Se till att namnet på din Windows Phone inte innehåller mellanslag.
  • Se till att telefonen eller spelaren och datorn är ansluten till samma SSID på routern.
  • Prova med en annan dator.

Om du fortfarande har problem efter att du har gått igenom stegen testar du att skapa en ny användarprofil på datorn. Installera sedan om Zune-programvaran, logga in och försök synkronisera igen.

Skapa en ny användarprofil på datorn

I Windows 8:

1. Öppna Datorns inställningar och klicka eller tryck på Användare.
  2. Klicka på Lägg till en användare.
  3. Ange en e-postadress och klicka sedan på Nästa.
  4. Om du inte har något Microsoft-konto fyller du i formuläret för att skapa ett nytt Microsoft-konto. Om du har ett giltigt Microsoft-konto kommer det att läggas till på din dator.

I Windows Vista eller Windows 7:

1. Logga in som Administratör eller som en användare med administratörsrättigheter.
  2. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Användarkonton och sedan Hantera användarkonton.
  4. Klicka på Lägg till… för att skapa en ny användarprofil.
  5. Skriv in ett namn för användarinformationen och klicka sedan på Nästa.
  6. Klicka på en kontotyp och sedan på Avsluta.

I Windows XP:

1. Logga in som Administratör eller som en användare med administratörsrättigheter.
  2. Klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  3. Klicka på Användarkonton.
  4. Under Välj en uppgift klickar du på Skapa ett nytt konto.
  5. Skriv in ett namn för användarinformationen och klicka sedan på Nästa.
  6. Klicka på en kontotyp och sedan på Skapa konto.

Uppdatera Zune-programvaran

1. Starta Zune-programvaran.
  2. Klicka på Settings, Software, General och sedan Check for Updates.
  3. Starta om datorn.
  4. Uppdatera sedan programvaran för spelaren eller telefonen.
  5. Starta om spelaren eller telefonen.
  6. Slå på den trådlösa synkroniseringen igen och dubbelkolla att inställningarna är korrekta. Du gör det genom att ansluta telefonen eller spelaren till datorn med hjälp av USB-synkroniseringskabeln som följde med spelaren. Klicka på Settings och sedan på Wireless Sync.
  7. Om du får ett meddelande som säger att din telefon eller spelare redan är konfigurerad för trådlös synkronisering klickar du på Disable wireless sync för att radera dina tidigare inställningar och börja om. Om du har en spelare visas det här meddelandet:

Om du har en telefon visas det här meddelandet:

1. Klicka sedan på Set up wireless sync och följ anvisningarna på skärmen Confirm Network. Om du vill ändra det trådlösa nätverk du är ansluten till på en spelare väljer du ett annat trådlöst nätverk att ansluta till via Zune-programvaran. På en telefon måste du först välja ett annat trådlöst nätverk från telefonens inställningar > Wi-Fi-skärm och sedan klicka på Refresh på Confirm Network-skärmen i Zune-programvaran.
  2. Uppdatera datorn.
  3. Starta om datorn och försök sedan synkronisera trådlöst.

Synkronisera med hjälp av en USB-kabel

Om du fortfarande har problem provar du att synkronisera din spelare eller telefon genom att ansluta den till datorn med en USB-kabel. Om du inte kan synkronisera när du är ansluten kan det vara ett problem med din Zune-programvara. Om du behöver mer hjälp testar du steg för steg-lösningen Det går inte att synkronisera till Windows Phone 7 eller Zune.

Felmeddelanden vid synkronisering

Om något av följande felmeddelanden visas testar du lösningarna nedan.

• ”Looking for network”
  • ”Connecting to network”
  • ”Connecting to PC”
  • Error code C00D07C9
  • Error code C00D07CA
  • Error code C00D07CB

”Looking for network”

Det här felet innebär att ditt trådlösa nätverk inte kan hittas. Försök med följande:

• Kontrollera att din trådlösa router är påslagen.
  • Se till att den enhet (dator eller liknande) som antas var ansluten till routern verkligen kan kommunicera med routern. Försök till exempel gå till http://support.xbox.com på värddatorn.
  • Slå av och på routern. Du gör det genom att dra ut nätsladden ur routern i 30 sekunder. Anslut sedan nätsladden till vägguttaget igen.
  • Kontrollera att routerns SSID är inställt på sändningsläge.
  • Kontrollera att nätverksnyckeln, nätverkslösenordet och lösenfrasen är korrekta.
  • Prova att återställa routern till standardinställningar.

“Connecting to network”

Det här innebär att spelaren inte kan ansluta till nätverket. Försök med följande:

• Om den trådlösa routern är konfigurerad för att endast acceptera klienter som använder media access control- adresser (MAC) måste du lägga till MAC-adressen för spelaren till klientlistan på routern. Du fastställer MAC-adressen för Zune-spelaren genom att välja Settings, Wireless och sedan Information. Du fastställer MAC-adressen för din Windows Phone genom att välja Settings, about och sedan more info.
  • Kontrollera att åtkomstpunkten eller routern du ansluter till är en DHCP-server. (Se också till att DHCP är aktiverat).
  • Prova att reservera en IP-adress för enheten på routern.
  • Testa att tilldela en statisk IP-adress.
  • För en Zune-spelare kan du försöka konfigurera åtkomst manuellt:
    1. Starta Zune-programvaran.
    2. Anslut Zune-spelaren till datorn.
    3. Klicka på Settings, Device och sedan Wireless Sync.
    4. Klicka på Set Up Wireless Sync och därefter på Show Advanced Settings.
    5. Ange namnet på det trådlösa nätverket.
    6. Välj nätverkstyp.
    7. Klicka på Nästa.
    8. Ange en nätverksnyckel eller en lösenfras om du ombeds att göra det och klicka sedan på OK.
    9. Klicka på Finish.
  • Om du använder ett WEP-krypterat nätverk kontrollerar du att det körs i WEP Shared-läge eller i WEP Open-läge. Kontrollera att det läge som visas på routern matchar det läge som Zune-spelaren är konfigurerad att använda. (Detta kanske kräver manuell inställning).
  • Om routern har ett Turbo G-läge, ett G-only-läge eller ett B-only-läge provar du att köra routern i ”mixed”-läge. Mixed-läget kombinerar routerns alla lägen.
  • Om din router har en QoS-inställning ser du till att den är avslagen.
  • Om du kör ett nätverk med WPA TKIP+AES eller med WPA2 TKIP+AES provar du att använda endast WPA TKIP, WPA AES eller WPA2 AES.

“Connecting to PC”

Det här felet innebär att din brandvägg kanske inte är korrekt konfigurerad. Försök med följande:

• Se till att du har lämpliga undantag i Windows-brandväggen och i de brandväggar från tredje part som du använder.
    • Lägg till Zune-enheten i undantagslistan:
    • Windows 8 och Windows 7

1. Klicka på Start, skriv brandvägg i rutan Påbörja sökning och klicka sedan på Windows-brandväggen i listan Program.
      2. I Windows 8: Skriv brandvägg på Start-skärmen och klicka eller tryck sedan på ikonen när den visas på skärmen.

3. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen i vänsterkolumnen eller klicka på Tillåt att en app eller en funktion passerar Windows-brandväggen om du har Windows 8.
      4. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.

5. Klicka eller tryck på Tillåt ett annat program/annan app i nedre högra hörnet.
      6. Leta reda på och välj Zune i fönstret Lägg till ett program/en app och klicka sedan på Lägg till.
      7. Välj Zune och klicka sedan på Lägg till.
      8. Klicka på OK två gånger för att spara dina ändringar.

Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv brandvägg i rutan Påbörja sökning och klicka sedan på Windows-brandväggen i listan Program. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.
      2. Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.
      3. På fliken Undantag klickar du för att markera kryssrutorna Nätverksidentifiering och Trådlösa bärbara enheter och sedan på OK.

Windows XP

1. Klicka på Start och sedan på Kör. Skriv firewall.cpl i rutan Öppna och klicka sedan på OK.
      2. På fliken Undantag klickar du för att markera kryssrutan UPnP Framework under Program och tjänster och klickar sedan på OK.
      3. Obs! De flesta brandväggar från tredje part kräver ett undantag för ”WUDF host process” eller liknande processer. Mer information om hur du konfigurerar ett undantag för en brandvägg eller ett säkerhetsprogram från tredje part finns i tillverkarens dokumentation för programmet.

• Se till att den dator du försöker synkronisera trådlöst är ansluten till den router som du har konfigurerat enheten till. Värddatorn måste vara ansluten till routern via en trådlös anslutning eller en kabelanslutning och enheten måste vara parad både med den värddator och den router som den är ansluten till.
  • Om värddatorn är trådlöst ansluten provar du att ansluta den till routern via en kabel. Konfigurera trådlös synkronisering igen och försök sedan synkronisera trådlöst igen.
  • Se till att routern är inställd på att aktivera UPnP- och UDP-meddelanden.
  • Om routern har en QoS-inställning provar du att stänga av QoS-inställningen och sedan synkronisera trådlöst igen.
  • Kontrollera att nödvändiga tjänster körs. Det gör du genom att följa dessa anvisningar:
  • Windows 8 och Windows 7

1. Klicka på Start, skriv services.msc i rutan Påbörja sökning och tryck på RETUR.
    2. I Windows 8: Skriv services.msc på Start-skärmen och klicka eller tryck sedan på ikonen Tjänster när den visas på skärmen.

Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.

3. Under Namn letar du reda på följande tjänster och kotrollerar att Uppstartstyp är satt till Automatisk. Kontrollera också att Servicestatus är satt till Startad.
      • SSDP Discovery
      • UPnP Device Host
      • Zune Wireless Configuration Service

Obs! Om Uppstartstypen inte är satt till Automatisk högerklickar du på den tjänst du vill konfigurera och klickar sedan på Egenskaper. På menyn Uppstartstyp väljer du Automatisk, klickar på Start och sedan på OK. Du kan också försöka starta om tjänsten om det är möjligt. Det gör du genom att högerklicka på tjänstens namn och sedan klicka på Starta om.

4. På menyn Fil klickar du på Avsluta för att stänga fönstret Tjänster.

Windows Vista

1. Klicka på Start, skriv services.msc i rutan Påbörja sökning och tryck på RETUR. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.
    2. Under Namn letar du reda på följande tjänster och kotrollerar att Uppstartstyp är satt till Automatisk. Kontrollera också att Servicestatus är satt till Startad.
      • SSDP Discovery
      • UPnP Device Host
      • Zune Wireless Configuration Service
      • Obs! Om Uppstartstypen inte är satt till Automatisk högerklickar du på den tjänst du vill konfigurera och klickar sedan på Egenskaper. På menyn Uppstartstyp väljer du Automatisk, klickar på Start och sedan på OK. Du kan också försöka starta om tjänsten om det är möjligt. Det gör du genom att högerklicka på tjänstens namn och sedan klicka på Starta om.

3. På menyn Fil klickar du på Avsluta för att stänga fönstret Tjänster.

Windows XP

1. Klicka på Start och sedan på Kör. I rutan Öppna skriver du services.msc och trycker på RETUR. Om du ombeds att ange ett administratörslösenord som bekräftelse skriver du in det eller klickar på Fortsätt.
    2. Under Namn letar du reda på följande tjänster och kotrollerar att Uppstartstyp är satt till Automatisk. Kontrollera också att Servicestatus är satt till Startad.
      • Universal Plug and Play Device Host
      • Zune Bus Enumerator
      • Zune Wireless Configuration Service

Obs! Om Uppstartstypen inte är satt till Automatisk högerklickar du på den tjänst du vill konfigurera och klickar sedan på Egenskaper. På menyn Uppstartstyp väljer du Automatisk, klickar på Start och sedan på OK. Du kan också försöka starta om tjänsten om det är möjligt. Det gör du genom att högerklicka på tjänstens namn och sedan klicka på Starta om.

3. På menyn Fil klickar du på Avsluta för att stänga fönstret Tjänster.

Error code C00D07C9

Det här felet innebär att du kan vara ansluten till ett offentligt nätverk.

Det här felet kan uppstå när datorn som Zune är installerat på är ansluten till en offentlig nätverksplats. Den offentliga nätverksplatsen blockerar vissa program och tjänster från att köras för att skydda din dator från obehörig åtkomst medan du är ansluten till ett nätverk på en offentlig plats. Om du är ansluten till ett offentligt nätverk och Windows-brandväggen är påslagen kan vissa program eller tjänster be dig tillåta att de kommunicerar genom brandväggen så att de fungerar som de ska.

Om din dator är ansluten till ett offentligt nätverk är detta normalt och du måste tillåta att Zune-programmet och Zune Wireless Configuration Service kommunicerar genom din brandvägg. Om din dator i själva verket är ansluten till ett nätverk på jobbet eller hemma (eller ett nätverk du litar på) följer du de här stegen:

1. Klicka på Start, ange Nätverk och delningscenter i rutan Påbörja sökning och tryck sedan på RETUR.
  2. I Windows 8: På Start-skärmen skriver du Nätverks- och delningscenter, väljer Inställningar från fältet Sök och klickar eller trycker sedan på ikonen när den visas på skärmen.

3. Klicka på Offentligt nätverk och sedan på Arbetsnätverk eller Hemmanätverk.

För en Zune-spelare kan du försöka konfigurera manuellt. Det gör du genom att följa dessa anvisningar:

1. Starta Zune-programvaran.
  2. Anslut Zune-spelaren till datorn
  3. Klicka på Settings, Device och sedan Wireless Sync.
  4. Klicka på Set Up Wireless Sync och därefter på Show Advanced Settings.
  5. Ange namnet på det trådlösa nätverket (SSID).
  6. Välj nätverkstyp.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Ange en nätverksnyckel, lösenord eller lösenfras om du ombeds att göra det och klicka sedan på OK.
  9. Klicka på Finish.
  10. Obs! Kontrollera att du anger korrekt SSID och lösenord när du konfigurerar Zune-spelaren för trådlös synkronisering i Zune-programvaran.

Felkod C00D07CA eller C00D07CB

Det här felet innebär att du behöver ansluta till en DHCP-server. Försök med följande:

• Kontrollera att åtkomstpunkten eller routern du är ansluten till är en DHCP-server. (Se också till att DHCP är aktiverat).
  • Prova att reservera en IP-adress för Zune-enheten på routern.
  • Om du använder två routrar kontrollerar du att routern du försöker ansluta till är DHCP-servern.
  • Endast felmeddelandet ”C00D07CB”: Om du använder WPA- eller WPA2-kryptering samt en nätverksnyckel med 63-tecken kan du försöka använda en kortare nyckel.

Vanliga frågor

Kan jag fortfarande synkronisera över USB om jag aktiverar trådlös synkronisering?

Ja, du kan fortfarande använda USB-kabeln och synkronisera dina media vid behov. Detta är användbart om du synkroniserar ett stort antal media eller stora filer eller om du har bråttom och behöver den extra hastighet som USB-anslutningen ger.

Innebär trådlös synkronisering att allt synkroniseras automatiskt inklusive låtar, spellistor, videos, bilder och poddsändningar?

Ja, trådlös synkronisering överför exakt samma artiklar till din Zune-anpassade enhet som om du synkroniserade med hjälp av en USB-kabel. Vad som synkroniseras beror på dina synkroniseringsinställningar i Zune Music + Video-programvaran.

Videos i din samling kanske måste konverteras till ett annat format eller lägre bithastighet. Om du manuellt synkroniserar trådlöst från din enhet (när den inte är dockad eller ansluten till vägguttaget) synkroniseras inte dessa videos förrän de har konverterats. När konverteringen är klar kan du manuellt synkronisera igen och överföra dessa videos till din enhet.

Om din enhet is dockad eller ansluten till ett vägguttag synkroniseras kontinuerligt allt nytt innehåll så länge den är ansluten.

Hur ofta synkroniserar enheten när den är dockad eller ansluten till ett vägguttag?

Enheten förblir trådlöst ansluten till din hemmadator och synkroniserar allt nytt innehåll som dyker upp i din samling så länge den är dockad eller ansluten till ett vägguttag och din dator är påslagen och Zune-programvaran körs.

Om du manuellt synkroniserar från din enhet (när den inte är dockad eller ansluten till vägguttaget) kopplas den dock bort från det trådlösa nätverket omedelbart efter synkroniseringen för att spara batteri.

Från vilket avstånd kan jag synkronisera min enhet trådlöst?

Räckvidden för trådlös synkronisering variera beroende på vilka hinder som kan blockera signalen mellan åtkomstpunkten och din enhet. Saker som en vägg, en apparat eller en person kan minska den effektiva räckvidden. I allmänhet har Zune-spelare en räckvidd på 30 meter.

Kan jag använda trådlös synkronisering över en offentlig Wi-Fi-anslutning?

Nej. Trådlös synkronisering länkar din enhet till en dator i ett enda nätverk. Om du flyttar datorn eller enheten till ett annat nätverk måste du konfigurera om dina trådlösa synkroniseringsinställningar.

Hur många datorer kan jag trådlöst synkronisera min enhet till?

Du kan konfigurera din enhet för trådlös synkronisering med en dator på ett trådlöst LAN.

Hur snabb är trådlös synkronisering?

Synkroniseringshastigheten beror på kvaliteten på din trådlösa anslutning och signalstyrkan. Begränsningarna i trådlösa nätverk gör dock att trådlös synkronisering oftast blir långsammare än via USB-kabel. Första gången du synkroniserar och fyller din enhet med innehållet från din samling är det bättre att använda en USB-kabel. Därefter fungerar trådlös synkronisering bra för uppdatering av enheten.

Vad händer om jag ansluter min enhet till datorn med en USB-kabel under den trådlösa synkroniseringen?

Om du ansluter din enhet till datorn under den trådlösa synkroniseringen bryts den trådlösa anslutningen till enheten och synkroniseringen stoppas.

Vad är SSID?

Service set identifier (SSID) är namnet på ett trådlöst LAN. En öppen SSID sänds till alla trådlösa enheter inom räckvidden för nätverkets åtkomstpunkt. I ett slutet trådlöst nätverk sänds inte SSID och användarna måste känna till rätt SSID för att få åtkomst till nätverket.

Flera SSID kan finnas tillgängliga från en plats men enheten kan endast ansluta till en i taget.

Vad är infrastrukturläge?

I infrastrukturläget skapar en åtkomstpunkt (till exempel en router) med en SSID ett virtuellt nätverk där klienter (till exempel Zune-anpassade enheter och datorer) i nätverket endast kan kommunicera via åtkomstpunkten och inte direkt med varandra. Trådlösa routrar i hemmet är normalt konfigurerade på detta sätt.

Vilka typer av trådlös verifiering använder Zune-anpassade enheter?

Zune-anpassade enheter fungerar med följande verifieringsscheman:

• Öppna nätverk utan kryptering
  • WEP-kryptering (64- eller 128-bitarsnyckel)
  • WPA-PSK (TKIP)
  • WPA-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (AES)
  • WPA2-PSK (TKIP)

Vilka typalternativ för trådlös verifiering finns för WEP-baserade nätverk?

I de avancerade inställningarna för trådlös synkronisering kan du välja antingen Öppen verifiering med hjälp av WEP-nyckel eller Delad verifiering med hjälp av WEP-nyckel. Öppen verifiering är den vanligaste användningen av WEP.

Vad är ett nyckelindex?

Vissa routrar lagrar upp till fyra olika WEP-nycklar. Dessa nycklar ges index 1 till 4. Endast en nyckel åt gången tillåts vara aktiv och detta konfigureras inom routern. Om ditt trådlösa nätverk använder nyckelindexering måste du använda nyckelindex 1 för att kunna ansluta enheten till ditt trådlösa nätverk.

Kan jag konfigurera min enhet till att använda en statisk IP-adress vid trådlös synkronisering?

Nej. Trådlös synkronisering för Zune stöder endast anskaffning av DHCP IP-adress. Enheten får dynamiskt en IP-adress från DHCP-servern (vanligtvis din trådlösa router) varje gång den ansluts.