Felsöka DRM-skyddade musik- och videofiler i Zune-programvaran och Xbox Music

Obs! Tjänsten Zune är avstängd från och med 15 november 2015. Detta kan orsaka fel om du försöker strömma eller ladda ned innehåll eller uppdatera tjänsten. Det finns mer information i svaren på de vanliga frågorna om nedläggningen av Zune.

Översikt

Oftast är den media du laddar ned från en onlinetjänst skyddad med Digital Rights Managed (DRM)-teknik. Skyddade media kommer med en licens innehållande användarrättigheter som anger hur du kan använda innehållet. Användarrättigheter för en låt kan till exempel tillåta att du spelar låten på en dator och synkroniserar den till ett visst antal enheter, men de låter dig inte bränna låten på en CD eller spela upp den på en annan dator.

Lösningar

Felsöka problem med digitala rättigheter

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

I det här avsnittet beskrivs olika sätt att felsöka problem med digitala rättigheter och mediafiler som inte spelas upp som de ska.

​Om du har en Zune HD

Uppdatera licensen för ditt innehåll via en trådlös anslutning:

1. På startmenyn väljer du Settings, Wireless och sedan Networks. Om du uppmanas att fortsätta trådlöst trycker du på Yes. Din Zune HD kommer automatiskt att söka efter tillgängliga nätverk.
  2. Välj det nätverk som du vill ansluta till. Ange lösenordet för nätverket om så krävs.
  3. På startmenyn för Zune HD trycker du på Settings, Wireless och sedan Sync.
  4. Tryck på Licenses för att uppdatera licenserna för innehållet på din spelare.

Om problemet kvarstår går du till Ta bort spelarens innehåll och synkronisera igen nedan.

Om du har ett Xbox Music Pass eller en annan spelare än en Zune HD

Om du har ett Xbox Music Pass eller en annan spelare än en Zune HD uppdaterar du dina användarrättigheter:

1. Öppna Zune Music + Video-programvaran på din dator och logga in.
  2. Klicka på Settings och sedan på Account.
  3. Uppdatera din Xbox Music Pass-prenumeration enligt anvisningarna på sidan Account.
  4. Anslut spelaren till datorn för att uppdatera användarrättigheterna.

Om problemet kvarstår går du till Ta bort spelarens innehåll och synkronisera igen nedan. Om möjligt synkroniserar du Zune-spelaren med Zune Music + Video-programvaran på din dator för att säkerhetskopiera innehåll från Zune-marknadsplatsen eller annat innehåll som finns lagrat på spelaren innan du provar de här stegen.

Information om hur du synkroniserar och säkerhetskopierar spelarens innehåll finns i:

Om du inte har ett Xbox Music Pass

Om du inte har ett Xbox Music Pass måste du ta bort den mediafil som orsakar felet med digitala rättigheter och sedan synkronisera igen manuellt.

1. Anslut din Zune-spelare till datorn.
  2. I Zune Music + Video-programvaran klickar du på Device och sedan på en kategori (t.ex. Music) för att hitta mediefilen.
  3. Högerklicka på den fil som orsakar felet med digitala rättigheter och välj sedan Delete from <player name>.

Objektet tas bort från spelaren, men finns kvar i din samling. Zune Music + Video-programvaran kommer inte att synkronisera objektet till din spelare igen automatiskt. Därför måste du synkronisera det manuellt för att föra över det till spelaren igen.

1. Dra filen till spelarikonen för att synkronisera den.

Om du ser ett felmeddelande om mediarättigheter när du försöker spela upp filen följer du nästa uppsättning steg för att ta bort allt från din spelare och sedan synkronisera den med din samling igen.

Ta bort spelarens innehåll och synkronisera igen

Det här steget ska bara utföras som en sista utväg. Så här tar du bort allt innehåll på spelaren och synkroniserar det igen:

1. Starta Zune Music + Video-programvaran på din dator.
  2. Anslut din spelare till datorn med hjälp av USB-synkroniseringskabeln som följde med spelaren.
  3. Klicka på Settings, Device och sedan Sync Options. Klicka på ERASE ALL CONTENT.
  1. När du uppmanas att bekräfta att du vill ta bort innehållet på spelaren klickar du på Yes.
  2. Nu när du tagit bort allt innehåll på spelaren synkroniserar du innehållet tillbaka till den. Om du har mycket innehåll att synkronisera kan du prova att koppla från spelaren efter att du synkroniserat några filer för att försäkra dig om att de visas på spelaren. När du bekräftat att synkroniseringen fungerar som den ska ansluter du spelaren igen och fortsätter att synkronisera din samling.

Åtgärda mediefiler på en Windows Phone 7

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Om ett felmeddelande om digitala rättigheter visas på din telefon kan du prova följande steg för att lösa problemet.

• Om du har ett Xbox Music Pass uppdaterar du dina användarrättigheter:
    1. Öppna Zune Music + Video-programvaran på din dator och logga in.
    2. Klicka på Settings och sedan på Account.
    3. Uppdatera ditt Xbox Music Pass enligt anvisningarna på sidan Account.
    4. Anslut telefonen till datorn för att uppdatera användarrättigheterna.
  • Om du inte har ett Xbox Music Pass tar du bort mediefilen och synkroniserar manuellt:
    1. Anslut telefonen till datorn.
    2. I Zune Music + Video-programvaran klickar du på Phone och sedan på en kategori (t.ex. Music) för att hitta mediefilen. Högerklicka på den fil som orsakar felet med digitala rättigheter och välj sedan Delete from <phone name>.

Objektet tas bort från telefonen, men finns kvar i din samling. Zune Music + Video-programvaran kommer inte att synkronisera objektet till din spelare igen automatiskt. Därför måste du synkronisera det manuellt för att föra över det till telefonen igen.

1. Dra och släpp filen till telefonikonen för att synkronisera den.

Återställa DRM-innehåll i Zune Music + Video-programvaran

Obs! Music Pass och Zune-marknadsplatsen är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Du kan använda Restore-funktionen i Zune-programvaran för att återställa inköpt Digital Rights Management-innehåll (DRM), som t.ex. Windows Media Audio (WMA) och prenumerationsinnehåll. Om det inte går att ladda ned innehåll som du köpt från Zune-marknadsplatsen eller om ett meddelande som indikerar ett problem med användarrättigheter visas kan du använda den här funktionen för att uppdatera dina licenser. Restore-funktionen hjälper dig att ladda ned innehållet från Zune-marknadsplatsen igen utan att debiteras för transaktionen en gång till.

Använd Restore-funktionen genom att följa dessa steg:

1. Öppna Zune-programvaran på din dator och logga in med ditt Microsoft-konto.
  2. Följ lämpliga steg nedan:
  3. Återställ betalat innehåll

1. Klicka på Settings längst upp på skärmen.
    2. Klicka på Account längst upp till vänster.
    3. Klicka på Purchase History i den vänstra kolumnen.
    4. För att lokalisera det innehåll du vill återställa klickar du på en av följande:
      • Songs
      • Filmer
      • TV-serier
      • Videor
    5. Titta på innehållsförteckningen och klicka på Restore All eller Download bredvid den mediefil som du vill återställa.

Återställ hyrt innehåll eller Xbox Music Pass-innehåll

1. Klicka på Settings längst upp på skärmen.
    2. Klicka på Account längst upp till vänster.
    3. Klicka på Rental history eller Subscription history.
    4. Titta på innehållsförteckningen och klicka på Restore All eller Download bredvid den mediefil som du vill återställa.
    5. Obs! Om du väljer Restore All för köpt innehåll kommer ett felmeddelande att visas när du försöker ladda ned innehåll utan DRM igen, t.ex. MP3-filer. Information om det felet finns i Fel vid försök att spela upp DRM-skyddade musik- eller videofiler i Zune-programvaran.

4. Se över din samling för att kontrollera att innehållet har lagts till.
  5. Obs! Innehåll som laddas ned kanske inte visas omedelbart i din samling. Det kan finnas innehåll som fortfarande laddas ned i bakgrunden.