Utgivningsinformation för Xbox på Windows Phone 8.1

Uppdateringar för Xbox Music och Xbox Video kan med jämna mellanrum hämtas på Windows Phone Store. Se nedan för information om de senaste versionerna för Xbox Music- och Xbox Video-apparna.

Lösningar

Xbox Music för Windows Phone 8.1

Installera appen Xbox Music för Windows Phone 8.1

Funktioner i och information om appen Music version 2.6.224.0 (släppt 27 augusti 2014):

• Du kan nu se otroliga artistbilder och visuella effekter när du spelar musik på din levande panel med Windows Phone 8.1-uppdateringen (8.10.14141.167 eller högre).
  • Albumbilder ska nu visas mer tillförlitligt i alla delar av appen, för filer med inbäddade albumbilder via ID3-taggar V2.3 och lägre, och allt butiksinnehåll.
  • Vi har även rättat till flera signifikanta fel med fokus på
    • Prestanda/sidladdningar
    • Förhindrande av oväntade appavslutningar.
    • Lägre minnesutrymmeskrav, vilket ger färre appavslutningar under fleruppdragskörning.
    • Åtgärdande av problem med spellisteduplicering.
    • Upprensning av interaktioner för Recent Plays.

Funktioner i och information om appen Music version 2.6.186.0 (släppt 8 augusti 2014):

• Det är enklare än någonsin att spela upp favoritlåtar via funktionen Recent Plays.
  • Med uppdateringen för Windows Phone 8.1 kan du låta barnen spela musik utan att oroa dig, eftersom vi har lagt till stöd för musik i Kid’s Corner.
  • Det går märkbart snabbare att starta och leta runt i appen, särskilt efter låtar, artister och albumsidor.
  • Vi har även rättat till flera allvarliga fel med fokus på
    • skivomslag och tillförlitliga metadata (mer kommer),
    • oväntade appkraschar och en del svartskärmar,
    • spellistorna blandas nu från alla platser (inte bara de första 100).

Funktioner i och information om version 2.6.155.0 av Music-appen (släppt den 18 juli 2014):

• Det går snabbare att läsa in samlingen, särskilt samlingslistorna och artistuppgifterna.
  • Bläddringen bland albumen och artisterna i samlingen går mer jämnt.
  • Medan telefonen laddas synkroniserar appen med molnsamlingen när det går.
  • Bättre meddelanden medan samlingen byggs upp och synkroniseras med molnet.
  • Vi har även fixat ett antal fel! Ett par av de viktigare felen vi rättade till var:
    • Albumomslag visades inte (eller visades felaktigt med Xbox Music-katalogversionen) för lokala mp3-filer.
    • Det går ryckigt att bläddra igenom en spellista, och det verkar gå att bläddra hur länge som helst.
    • Blandning av en samling med för få låtar och dubbletter.
    • Nya musikobjekt visas antingen dubbelt eller inte alls.

Funktioner i och information om version 2.6.123.0 av Music-appen (släppt den 2 juli 2014):

• Förbättringar av hur appen fungerar när anslutningen är dålig.
  • Förbättrad felhantering vid nedladdning, med färre och tydligare meddelanden.
  • När telefonen laddas uppdaterar appen din samling från flashminnet eller SD-kortet i bakgrunden.
  • 70 funktionsfel åtgärdade. Bland annat åtgärdades följande:
    • Oväntade dubbletter av spellistor/spellisteobjekt.
    • Nedladdningar återupptogs inte efter att en nätverksanslutning förlorats och sedan återfåtts.
    • Köpta låtar visades två gånger i samlingen.
    • Meddelandet “looking for music” visades när inget hade ändrats.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.3991.0 (släppt den 18 juni 2014):

• Nu går det lite fortare att fortsätta använda och bläddra i appen.
  • Om en låt inte kan spelas upp får du nu ett mer informativt felmeddelande.
  • Anslutningstillstånd hanteras på ett bättre sätt.
  • Ett fel där albumomslag inte visas för låtar i spellistan som inte finns i din samling har åtgärdats.
  • Stabilitetsförbättringar vid bläddring i listor och start av appen från Cortana.
  • Innehåll börjar synkas i bakgrunden efter appuppdateringar.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.3965.0 (släppt den 10 juni 2014):

• Det går snabbare att bläddra i låtlistor.
  • Nu kan du lägga till fler än 100 låtar i spellistan! Det innebär att du får ännu mer variation i lyssnandet när du använder funktionen "blanda alla".
  • Appen och fästa paneler har stöd för anpassade bakgrunder och temafärger.
  • Bakgrunder med artistbilder laddas lättare.
  • Nu går det att köpa låtar som redan finns i din samling.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.3929.0 (släppt den 23 maj 2014):

• Svep över albumomslaget på skärmen Now Playing om du vill byta spår.
  • Layouten av användargränssnittet har ändrats för att göra plats för mer innehåll.
  • Smärre felkorrigeringar.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.3884.0 (släppt 9 maj 2014):

• Nu stöds ljudskrubbning! Dra förloppsindikatorn på skärmen Now Playing och gå till den önskade tidpunkten.
  • Snyggare animeringar för snabbspolning framåt och bakåt.
  • Innehållet syns bättre tack vare korrigeringar av användargränssnittet.
  • Ett fel där låtar felaktigt togs bort från spellistor har rättats till.
  • Oväntade krascher har rättats till.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.2842.0 (släppt 25 april 2014):

• Många stabilitetskorrigeringar, däribland många rapporterade svartskärmar.
  • Fullständig integration av Cortana inkluderar uppspelning av spellistor efter namn.
  • Uppsnyggning av användargränssnittet för bättre animeringar och övergångar mellan vyer.
  • Förbättrade meddelanden för fel som inträffar, t.ex. innehåll i samlingar som inte går att spela upp.

Funktioner i och information om appen Music version 2.5.1330.0 (släppt 14 april 2014):

• Den ursprungliga versionen av Xbox Music för Windows Phone 8.1.

Xbox Video för Windows Phone 8.1

Installera appen Xbox Video för Windows Phone 8.1

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.6.205.0 (släppt 18 augusti 2014):

• Snabbare start av appen och snabbare uppspelning av strömmande, nedladdad och personlig video.
  • Mer informativa felmeddelanden för problem med geografiskt begränsad video och nedladdningsgränser.
  • Förbättrade sökresultat.

Viktiga uppdateringar i version 2.6.181.0 av Video-appen (släppt den 31 juli 2014):

• Helskärmsknappen har fixats och visas nu åter under uppspelning.
  • Vi rättade till flera fel som handlade om att återuppta uppspelning av innehåll:
    • Hackande uppspelning efter att uppspelningen återupptagits.
    • I vissa fall startade uppspelningen igen några sekunder efter den punkt där du stoppade den.
    • Återuppspelningsplatsen tappades bort när undertexter aktiverades och stängdes av.
  • Andra korrigeringar:
    • Viss personlig video gick inte att ta bort.
    • I vissa fall återställdes inte alla objekt när köphistoriken återställdes.
    • Det var problem med vissa säsongskort som behövde ha en nedladdningslicens.

Viktiga uppdateringar i version 2.6.154.0 av Video-appen (släppt den 18 juli 2014):

• Snabbare inläsning av samlingar med personlig video, filmer och tv-program.
  • Utgångna hyrfilmer som laddats ned tas nu bort automatiskt för att frigöra diskutrymme.
  • Andra felkorrigeringar.

Viktiga uppdateringar i version 2.6.115.0 av Video-appen (släppt den 2 juli 2014):

• I en del fall visades fel nedräkning i aviseringar om när hyrfilmer förfaller.
  • En del kunder såg felmeddelandet “This content is currently unavailable for streaming. Please download to your device to view” när de spelade upp filmer och TV-episoder som de ägde.

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.5.3989.0 (släppt den 18 juni 2014):

• För vissa kunder visades hela tiden meddelandet ”Loading …” i stället för samlingen.
  • I vissa fall gick det inte att ladda sidor med mer information om tv-serier och filmer.

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.5.3962.0 (släppt den 6 juni 2014):

• Panelen Xbox Video på startsidan har nu stöd för anpassade bakgrunder och temafärger, utan att en app från en annan leverantör behövs.
  • Vi använde telemetriinformationen från den senaste versionen för att hitta och åtgärda ett stabilitetsproblem som under de senaste 30 dagarna har varit orsaken till 75 % av de oväntade programkrascher som rapporterats.
  • Det gick inte att spela upp en del nedladdningsbart innehåll när telefonen var offline (dvs. när telefonen inte var ansluten till internet eller när den var i flygplansläge).
  • Vissa problem med timingen i bakom kulisserna-filmer kunde göra att visst licensierat innehåll inte kunde laddas ned.
  • Det gick inte att spela upp en del nedladdningsbart innehåll efter byte till streaming via gränssnittet.
  • En oväntad programkrasch efter köp av en tv-säsong med ett stort antal avsnitt.
  • Hackande uppspelning efter att uppspelningen återupptagits.
  • Länkar till tv-säsonger som listats i Särskilda listor pekade till sidorna med mer information för fel säsong av tv-serien.
  • Ett tillfälligt problem där film- och tv-samlingar ibland såg ut att vara tomma när telefonen var offline.
  • I vissa fall visades inte köpt film- och tv-innehåll i användarens samling.
  • Flera lokaliseringsproblem.

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.5.3929.0 (släppt den 23 maj 2014):

• Ett problem som många användare nämnt i butiksrecensioner där appen stoppades direkt efter att den startades efter en uppgradering från Windows Phone 8.0 har åtgärdats. Det har varit svårt för oss att återskapa problemet, så vi lade ut fler krokar för att förstå varför det här problemet uppstår.
  • Bättre felmeddelanden när tiden för en hyrfilm har gått ut.
  • Ett problem med att spela upp nedladdade filmer offline har åtgärdats.
  • Flera lokaliseringsproblem har åtgärdats.
  • Ett problem där det inte visades något innehåll i Xbox Video-samlingar efter en uppgradering eller omstart har åtgärdats.

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.5.3886.0 (släppt den 13 maj 2014):

• Smärre ändringar och förbättringar.

Viktiga uppdateringar i appen Video version 2.5.1388.0 (släppt 14 april 2014):

• Den ursprungliga versionen av Xbox Video för Windows Phone 8.1.