Felsöka Xbox Music på Windows Phone 8.1

Om du har problem med att använda Xbox Music på Windows Phone 8.1 kan det bero på ett appfel eller på felaktiga inställningar.

Lösningar

Lös problem med Xbox Music genom att försöka med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera att du har den senaste versionen av appen Music
Kontrollera att den senaste versionen av appen är installerad. Gör det genom att trycka på panelen Store, sedan på Mer (…), sedan på inställningar och till sist på sök efter uppdateringar.

Obs! Du kan även behöva vara ansluten till Wi-Fi för att installera appuppdateringar. Det beror på dina inställningar.

Lösning 2: Kontrollera att du har den senaste versionen av programvaran till Windows Phone
Uppdateringar av operativsystemet (OS) släpps regelbundet för att förbättra dess funktioner. Kontrollera att ditt Windows Phone-system är det senaste genom att trycka på panelen inställningar, sedan på telefonuppdatering och till sist på sök efter uppdateringar.

Lösning 3: Kontrollera din Xbox Music Pass-status och om enheten har registrerats

1. Om du använder Xbox Music Pass kan du kontrollera dess status. Logga in på ditt konto och tryck eller klicka sedan på Xbox Music under Prenumerationer. Där visas statusen för Music Pass.
  2. Bekräfta att telefonen har registrerats för Xbox Music. Gör det genom att logga in på ditt konto, trycka eller klicka på Hantera enheter och sedan trycka eller klicka på Hantera Xbox Music-enheter. Om din Windows Phone inte finns med på listan kan du behöva lägga till den. Mer information om hur du lägger till din Windows Phone finns i artikeln Synkronisera musik genom att koppla enheter till ditt Xbox Music Pass.

Lösning 4: Starta om telefonen
Starta om telefonen genom att hålla ned strömbrytaren. Om telefonen inte reagerar ska du hålla ned strömbrytaren och volymsänkningsknappen samtidigt i tio sekunder.

Lösning 5: Kontrollera att tiden och datumet på telefonen är korrekta

1. Svep åt vänster till listan App från Start och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Datum+tid.
  3. Om Ställ in automatiskt har värdet trycker du på värdet så att inställningen stängs av.
  4. Ange fälten Tidszon, Datum och Tid manuellt.
  5. Pröva Xbox Music på telefonen igen.

Obs! Om du köpte telefonen från en försäljare på nätet som säljer internationella telefoner kan du ha fått en internationell version av telefonen. I sådana fall kan du behöva ange datumformatet dag/månad/år i stället för månad/dag/år.

Lösning 6: Felkoder
Om du inte blir kvitt problemet kanske du får en felkod. Om du får det kan du söka efter den med verktyget för sökning av fel- och statuskoder och få information om hur du löser problemet.

Lösning 7: Återställ telefonen
Om du återställer din Windows Phone återgår den till det tillstånd den befann sig i första gången som du slog på den. Allt personligt innehåll raderas, och telefonen återställs till fabriksinställningarna. Om du bestämmer dig för att återställa telefonen bör du först säkerhetskopiera dina appar, SMS och foton till ditt Microsoft-konto i molnet. Läs mer om detta i artikeln Återställa min telefon.

Kontakta Xbox-supporten om problemet kvarstår.

Kontakta oss

Vill du kontakta supporten angående problemet "Felsöka Xbox Music på Windows Phone 8.1" som du läste om eller ett annat problem?