Felmeddelandet ”Din dator uppfyller inte minimikraven” visas när du försöker installera ett spel eller en app från Windows Store

Problem

Du kan få följande felmeddelande när du försöker installera spel eller appar från Windows Store:

Sorry, this app can’t be installed because your PC doesn’t meet the minimum requirements.

Det här kan innebära att datorn inte kan köra ett visst spel eller en viss app. Du får t.ex. det här felmeddelandet om din systemmaskinvara inte uppfyller minimisystemkraven.

Lösning

Du tar reda på om systemet uppfyller minimisystemkraven för programmet genom att kontrollera systemkraven för spelet eller appen. Du kan se minimisystemkraven för spelet eller appen på fliken Details i Windows Store.

Obs! Spel som enbart stöder x86- och x64-processorer är inte kompatibla med Windows RT-baserade enheter. För Windows RT-baserade enheter letar du efter ARM i listan över kompatibla processorer.