Använd PlayTo för att streama innehåll från Xbox Music eller Xbox Video till konsolen

Översikt

PlayTo är en funktion i Xbox One och Xbox 360 som gör det möjligt för konsolen att ta emot och spela upp streamade media från kompatibla enheter och appar, t.ex. Xbox Music och Xbox Video.

Obs! PlayTo är bara tillgängligt på enheter som klarar av DLNA-uppspelning, t.ex. datorer och vissa telefoner. Du kan bara använda PlayTo med Xbox-konsolen om du har Windows 8.1 på datorn eller enheten.

Den här sidan handlar om hur du kan streama innehåll från Xbox Music och Xbox Video.

Systemkrav

• En Xbox One- eller Xbox 360-konsol med PlayTo aktiverat.
  • En dator eller någon annan enhet med Windows 8.1 och Xbox Music eller Xbox Video. Datorn eller enheten måste befinna sig i samma nätverk som konsolen.

Strömma medier till konsolen från en dator

I följande steg beskrivs hur du strömmar medier från en dator till din konsol med Xbox Music eller Xbox Video. Skärmdumparna visar hur det går till för Xbox Music men samma princip gäller även Xbox Video.

1. Starta Xbox Music eller Xbox Video på datorn.
  2. Välj något innehåll (t.ex. en låt eller en video) som lagras på datorn.
  3. Svep från höger på skärmen och välj snabbknappen Enheter.
  4. Välj Spela.
  5. Markera din konsol i listan över enheter.
    Mediet bör spelas upp om konsolen är på.
Panelen Enheter är öppen i Xbox Music med

Lägg till din Xbox One eller Xbox 360 till enhetslistan på datorn

Hittar du inte din konsol i datorns lista över enheter? Så här lägger du till konsolen:

1. Svep från höger på skärmen och välj Inställningar.
  2. Klicka på Ändra datorinställningar.
  3. Välj Dator och enheter från navigationsfönstret till vänster.
  4. Välj Enheter.
  5. Klicka på plussymbolen + för att lägga till en enhet till höger.
  6. Välj din Xbox One- eller Xbox 360-konsol.
    Obs! Xbox-konsolen måste vara påslagen och ansluten till internet för att datorn ska kunna identifiera den.

Om konsolen inte visas som tillgänglig kan du läsa Översikt över PlayTo för Xbox 360 där det finns information om hur du aktiverar PlayTo på en Xbox 360 eller Ändra Xbox One-konsolens inställningar där det finns information om hur du aktiverar funktionen på Xbox One.