Felet c00d1198 eller xc00d1198 visas när du använder Xbox-appar

Följande felkoder eller meddelanden kan visas när du använder en Xbox-app:

c00d1198

xc00d1198

Can't connect right now. Please try again later.

Detta kan innebära att du har tappat internetanslutningen eller inte kan ansluta till internet.

Obs! Om du får det här felet när du använder Windows Media Player kan du läsa Windows Media Player-fel C00D1198.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Kontrollera att du är ansluten till Internet.

Kontrollera datorns anslutning till internet genom att läsa Felsöka problem med internetanslutningen.

Lösning 2: Kontrollera din router och ditt lösenord.

Gör så här:

1. Kontrollera att din router är påslagen.
  2. Starta om routern. Du gör det genom att dra ut nätsladden ur routern i 30 sekunder. Anslut sedan nätsladden till vägguttaget.
  3. Kontrollera att routern fungerar på rätt sätt. Du gör detta genom att kringgå routern och koppla datorn direkt till en internetåtkomstpunkt (till exempel ditt modem). Gå sedan till Xbox Live-webbplatsen på datorn och kontrollera om du har en fungerande internetanslutning. Om det går att ansluta utan att använda routern fungerar den förmodligen inte.
  4. Kontrollera att du har rätt lösenord för kontot. Ange nätverkslösenordet, nätverksnyckeln eller lösenfrasen igen.

Lösning 3: Kontrollera routerns konfiguration.

• Se till att routerns SSID är inställt på sändningsläge.
  • Om den trådlösa routern är konfigurerad för att endast acceptera klienter som använder MAC-adresser (media access control) måste du lägga till spelarens MAC-adress till klientlistan på routern.
  • Kontrollera att åtkomstpunkten eller routern till vilken du ansluter är en DHCP-server. (Se också till att DHCP är aktiverat).
  • Pröva att reservera en IP-adress för din enhet på routern.
  • Om du använder ett WEP-krypterat nätverk kontrollerar du att det körs i läget ”WEP Shared ” eller ”WEP Open”. Kontrollera att läget listat på routern matchar det läge som enheten är konfigurerad att använda.
  • Om routern har ett ”Turbo G”-läge, ett ”G-only”läge eller ett ”B-only”-läge prövar du att köra routern i ”mixed”-läge. ”Mixed”-läget kombinerar alla lägen i vilka routern fungerar.
  • Om din router har en ”QoS”-inställning ser du till att den är avslagen.
  • Om du kör ett nätverk med WPA TKIP+AES eller med WPA2 TKIP+AES prövar du att använda endast WPA TKIP, WPA AES eller WPA2 AES.

Lösning 4: Sök efter systemuppdateringar.

När du anslutit till Wi-Fi eller internet igen kontrollerar du om det finns några uppdateringar med hög prioritet på Microsoft Update. Försök använda appen Xbox på Windows när du har uppdaterat.

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken ”Kontakta oss” längst ned på den här sidan.