Felet c00d134c eller x0c00d134c visas när du använder Xbox på Windows-appar

Problem

Följande fel och meddelande visas när du använder Xbox på Windows-appar:

Can't perform the requested action due to a temporary server error

x0c00d134c

c00d134c

Detta kan innebära att din enhet saknar trådlös nätverksanslutning eller inte kan ansluta till Internet.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar.

Lösning 1: Kontrollera att du är ansluten till Internet

Så här kontrollerar du din nätverksanslutning:

1. Klicka på Start och skriv sedan ”kontrollpanel.”
  2. Under Program klickar du på Kontrollpanelen.
  3. Tryck eller klicka på Nätverk och Internet från Kontrollpanelen och tryck eller klicka sedan på Anslut till ett nätverk. Den här skärmen visar din anslutningsstatus.

Om du inte har nätverksanslutning gör du så här för att hitta en:

1. Klicka på Start och skriv sedan ”kontrollpanel.”
  2. Under Program klickar du på Kontrollpanelen.
  3. Tryck eller klicka på Nätverk och Internet från Kontrollpanelen och tryck eller klicka sedan på Anslut till ett nätverk.
  4. En lista med tillgängliga nätverk visas på skärmen. Klicka på det du vill ha, ange ett lösenord om det behövs och kontrollera om du har tillgång till Internet.

Lösning 2: Kontrollera din router och ditt lösenord

• Kontrollera att din router är påslagen.
  • Starta om routern. Du gör det genom att dra ut nätsladden ur routern i 30 sekunder. Anslut sedan nätsladden till vägguttaget igen.
  • Kontrollera att routern fungerar på rätt sätt. Du gör det genom att kringgå routern och koppla datorn direkt till ett Internetuttag (till exempel ditt modem). Gå sedan till Xbox Live-webbplatsen på datorn och kontrollera om du har Internetanslutning. Om det går att ansluta utan att använda routern fungerar den förmodligen inte.
  • Kontrollera att du har rätt lösenord för kontot. Ange nätverkslösenordet, nätverksnyckeln eller lösenfrasen igen.

Lösning 3: Kontrollera routerns konfiguration

• Se till att routerns SSID är inställt på sändningsläge.
  • Om den trådlösa routern är konfigurerad för att endast acceptera klienter som använder media access control- adresser (MAC) måste du lägga till MAC-adressen för spelaren till klientlistan på routern.
  • Kontrollera att åtkomstpunkten eller routern till vilken du ansluter är en DHCP-server. (Se också till att DHCP är aktiverat).
  • Prova att reservera en IP-adress för din enhet på routern.
  • Om du använder ett WEP-krypterat nätverk kontrollerar du att det körs i ”WEP Shared”-läge eller i ”WEP Open”-läge. Kontrollera att läget listat på routern matchar det läge som enheten är konfigurerad att använda.
  • Om routern har ett ”Turbo G”-läge, ett ”G-only”läge eller ett ”B-only”-läge provar du att köra routern i ”mixed”-läge. ”Mixed”-läget kombinerar alla lägen i vilka routern fungerar.
  • Om din router har en ”QoS”-inställning ser du till att den är avslagen.
  • Om du kör ett nätverk med WPA TKIP+AES eller med WPA2 TKIP+AES provar du att använda endast WPA TKIP, WPA AES eller WPA2 AES.

Lösning 4: Se om det finns uppdateringar och uppdatera din dator

När du anslutit till wifi eller Internet igen kontrollerar du om det finns några prioriterade uppdateringar genom att gå till Microsoft Update Center. Windows Update-skärmen ger dig uppdateringsstatus och går igenom viktiga uppdateringar. Försök igen när du har uppdaterat. Om din dator redan är uppdaterad eller om uppdateringen inte löste problemet testar du anvisningarna i den här artikeln.

Lösning 5: Kontakta Xbox-supporten

Om problemet kvarstår kontaktar du Xbox-supporten.

Reparations- eller garantifrågor? Se Xbox 360-reparation: Vanliga frågor.