Installera Games-appen på Windows 8

Windows 8 innehåller en ny Games-app som ger dig överblick över dina Xbox Live-aktiviteter och -kompisar samt söka efter spel och innehåll för både din Xbox 360-konsol och dator.

Få åtkomst till Games-appen

På de flesta datorer som kör Windows 8 är Games-appen redan installerad. Leta reda på den gröna rutan med den vita ikonen för Xbox-handkontrollen (se bilden nedan) och sedan är det bara att köra. Om appen inte redan installerats kan du hämta den gratis på Windows Store:

1. Från Start-skärmen väljer du Windows Store.
  2. Svep från höger på skärmen och välj Search Charm.
  3. Skriv Games.
  4. Leta reda på och välj den gröna Games-rutan med den vita Xbox-handkontrollen bland sökresultaten.
  5. Välj Install.

Så här använder du Games-appen

Titta på följande video och lär dig hur du använder Games-appen.

Titta på videon “Games på Windows 8

Har du problem med inloggningen?

Games-appen kommer automatiskt att logga in med Microsoft-kontot som är länkat till din Windows-profil. Om du har flera Microsoft-konton kontrollerar du att du använder det som är kopplat till din Xbox Live-gamertag. Mer information hittar du på Manage your Microsoft account.