Logga in
Dela den här sidan

Du kan inte fylla i föräldramedgivandet när du skapar ett Xbox Live-barnkonto

Du kan inte fylla i avsnittet för föräldramedgivande när du skapar ett Xbox Live-barnkonto. Om du försöker göra det kommer du hela tiden tillbaka till föregående avsnitt i processen.

Detta kan innebära att

• Information saknas eller är felaktig i förälderns eller barnets Microsoft-konto.
  • Tvåstegsverifiering har aktiverats för förälderns Microsoft-konto. (Gäller endast Xbox.com.)
  • Säkerhetsinformationen för förälderns Microsoft-konto har nyligen uppdaterats och befinner sig i en 30-dagars vänteperiod innan uppdateringarna träder i kraft. (Gäller endast Xbox.com.)

Lösningar

Lösning 1: Kontrollera personuppgifterna för båda Microsoft-kontona

Obs! Om Xbox Live ber dig ange kreditkortsinformation för validering av föräldramedgivande och du inte bor i USA innebär det något av följande:

• Fältet Land för ditt barns Microsoft-konto är felaktigt ifyllt.
  • Fältet Land för ditt barns Microsoft-konto är tomt.

Kontrollera personuppgifterna för förälderns Microsoft-konto

Gör så här:

1. Gå till sidan Sign in och logga in med e-postadressen och lösenordet för förälderns Microsoft-konto.
  2. Kontrollera följande information på sidan Privat information:
    1. Födelsedatum
    2. Kön (valfritt)
    3. Land/region (obligatoriskt)
    4. Postnummer (valfritt)
    5. Tidszon (valfritt)
  3. Klicka på Spara, klicka på förälderns namn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Logga ut.

Kontrollera personuppgifterna för barnets Microsoft-konto

Gör så här:

1. Gå till sidan Sign in och logga in med e-postadressen och lösenordet för barnets Microsoft-konto.
  2. Under Personlig information kontrollerar du att Land/region är korrekt. Om så inte är fallet väljer du Redigera för att uppdatera.
  3. Klicka på Spara, klicka på barnets namn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Logga ut.

Obs! I vissa fall kan du inte ändra lands-/regionsinställningen för barnets konto förrän du har verifierat informationen i förälderns konto. Detta kan till exempel inträffa om landet/regionen för barnets konto angetts till USA. Om du inte kan ändra den här inställningen för barnets konto kontaktar du Xbox-supporten. Du behöver ha Microsoftkontots e-postadress för både föräldrakontot och barnkontot.

Lösning 2: Inaktivera tvåstegsverifieringen tillfälligt (endast Xbox.com)

Om tvåstegsverifieringen aktiveras för förälderns Microsoft-konto blockeras möjligheten att ge föräldramedgivande på Xbox.com. Detta gäller dock inte Xbox-konsoler. Prova att logga in på barnets konto antingen på Xbox One eller Xbox 360 och följ instruktionerna för att ge medgivande.

Om du inte har någon konsol att tillgå kan du stänga av tvåstegsverifieringen tillfälligt medan du går igenom processen för föräldramedgivande på Xbox.com och sedan aktivera tvåstegsverifieringen igen. Se Inaktivera tvåstegsverifiering.

Lösning 3: Försök igen efter en 30-dagars vänteperiod (endast Xbox.com)

Om du nyligen uppdaterat säkerhetsinformationen för ditt eget Microsoft-konto kommer du inte att kunna göra några ändringar under de kommande 30 dagarna och du kommer inte att kunna ge föräldramedgivande på Xbox.com.

Detta gäller inte Xbox-konsoler. Prova att logga in på barnets konto antingen på Xbox One eller Xbox 360 och följ instruktionerna för att ge medgivande.

Om ingen av dessa lösningar fungerar för dig eller om du inte kan ändra landet/regionen för ditt barns konto kontaktar du Xbox-supporten.

Läs mer om hantering av barnkonton på Xbox Live

• Läs artiklar om trygghet och onlinesäkerhet för din Xbox One-familj.
  • Läs artiklar om trygghet och föräldrakontroller för Xbox One 360.