Logga in
Dela den här sidan

Du kan inte fylla i föräldramedgivandet när du skapar ett Xbox Live-barnkonto

Du kan inte fylla i avsnittet för föräldramedgivande när du skapar ett Xbox Live-barnkonto. Om du försöker göra det kommer du hela tiden tillbaka till föregående avsnitt i processen.

Det kan innebära att information saknas eller är felaktig i förälderns eller barnets Microsoft-konto.

Lösning

Du löser problemet genom att kontrollera personuppgifterna för båda Microsoft-kontona.

Obs! Om Xbox Live ber dig ange kreditkortsinformation för validering av föräldramedgivande och du inte bor i USA innebär det något av följande:

• Fältet Land för ditt barns Microsoft-konto är felaktigt ifyllt.
  • Fältet Land för ditt barns Microsoft-konto är tomt.

Kontrollera personuppgifterna för förälderns Microsoft-konto

Gör så här:

1. Gå till sidan Logga in och logga in med e-postadressen och lösenordet för förälderns Microsoft-konto.
  2. Kontrollera följande information på sidan Privat information:
    1. Födelsedatum
    2. Kön (valfritt)
    3. Land/region (obligatoriskt)
    4. Postnummer (valfritt)
    5. Tidszon (valfritt)
  3. Klicka på Spara, klicka på förälderns namn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Logga ut.

Kontrollera personuppgifterna för barnets Microsoft-konto

Gör så här:

1. Gå till sidan Sign in och logga in med e-postadressen och lösenordet för barnets Microsoft-konto.
  2. Under Personlig information kontrollerar du att Land/region är korrekt. Om så inte är fallet klickar eller trycker du på Redigera för att uppdatera.
  3. Klicka eller tryck på Spara, klicka på barnets namn i det övre högra hörnet och klicka sedan på Logga ut.

Obs! I vissa fall kan du inte ändra lands-/regionsinställningen för barnets konto förrän du har verifierat informationen i förälderns konto. Detta kan till exempel inträffa om landet/regionen för barnets konto angetts till USA. Om du inte kan ändra den här inställningen för barnets konto kontaktar du Xbox-supporten. Du behöver ha Microsoftkontots e-postadress för både föräldrakontot och barnkontot.

Om problemet kvarstår efter att du har verifierat kontoinformationen när du försöker ge föräldramedgivande kontaktar du Xbox-supporten.

Läs mer om hantering av barnkonton på Xbox Live

• Läs artiklar om trygghet och onlinesäkerhet för din Xbox One-familj.
    • Läs artiklar om trygghet och föräldrakontroller för Xbox One 360.