Ändra region för ditt Xbox LIVE-konto

Översikt

Om du flyttar till ett annat land eller annan region kanske du måste ändra regionen som ditt Xbox LIVE-konto kopplats till. Du gör det genom att gå till sidan Kontomigrering (inloggning krävs). När du ändrar region för ditt Xbox LIVE-konto påverkas vissa saker inte, t.ex. din profil. Andra saker kan påverkas, t.ex.:

• Medlemskap och prenumerationer
  • Licensierat digitalt innehåll (t.ex. spel, videofiler och musik) som du redan köpt
  • Tjänster du kan skaffa via din Xbox-konsol
  • Saldo på ditt Microsoft-konto

Obs! Under vissa omständigheter kanske du inte kan ändra regionen för ditt konto.

På den här sidan beskrivs vad som händer när du ändrar regionen för ditt Xbox LIVE-konto och anledningarna till varför det kanske inte kan ändras.

Ämnen

Omständigheter som gör att du inte kan ändra ditt kontos region.

Du kan inte ändra regionen om något av följande stämmer:

• Du har ändrat regioner de senaste tre månaderna.
  • Ditt konto är för närvarande avstängt (till exempel om kreditkortet för en av dina medlemskap har upphört att gälla).
  • Du har ett Xbox 360 Entertainment For All-kontrakt.
  • Du är minderårig (enligt gällande lag) i din nuvarande region och kommer inte att vara minderårig i den region du vill ändra till.
  • Du är inte minderårig (enligt gällande lag) i din nuvarande region och kommer att vara minderårig i den region du vill ändra till.

Profil

Du kan ändra från en region till en annan utan att ändra gamerscore, prestationer, kompisar eller andra delar av din Xbox-profil.

Innehåll du redan har köpt

Se till att ladda ned avatarartiklar, spel, speltillägg och videomaterial som du köpt innan du flyttar ditt konto. Vi garanterar inte att något digitalt innehåll fungerar efter migreringen och inga återbetalningar görs om innehåll slutar fungera på grund av att du ändrat din kontoregion.

Innehåll du köpt kan fortsätta fungera på Xbox 360-enheter om innehållet har en giltig licens. Om det innehållet tas bort eller om du byter konsol kan du ladda ned innehållet igen och skaffa en ny licens för innehållet i den nya regionen men en del innehåll (mestadels videofiler) tillåts endast i vissa länder och regioner. Detta innehåll kan vara blockerat i din nya region på grund av licensiering eller regionala begränsningar.

Saldo på ditt Microsoft-konto

Saldot på ditt Microsoft-konto flyttar dock inte när du gör det, så se till att använda dina pengar innan du byter kontoregion.

TV och andra tjänster

Vissa tjänster som du använder nu kanske inte är tillgängliga i den nya regionen. Om du vill ha information om vilka tjänster som finns tillgängliga i en viss region, till exempel TV-tjänster, går du in på Xbox.com för den regionen.

Så här hittar du webbplatsen för en särskild region:

1. Längst ned på sidan för Xbox.com klickar du på din nuvarande regions namn längst ned till vänster.
  2. På sidan Ange standardland eller -region klickar du på den region som är intressant för dig. Du kommer då till Xbox-webbplatsen för den regionen.

Xbox LIVE-guldmedlemskap

All återstående tid av ditt Xbox LIVE-guldmedlemskap flyttas med ditt konto till den nya regionen.

Om Xbox LIVE-guldmedlemskap inte är tillgängligt i din nya region förblir ditt befintliga Xbox Live-guldmedlemskap aktivt men kanske inte längre fungerar.

Avbryt medlemskapet på din sida Mitt konto för att stoppa framtida fakturering för medlemskapet om du vet att det inte kan användas i din nya region.

Om du kan använda det i din nya region går du till din Mitt konto-sida och uppdaterar ditt medlemskap med ett betalningsalternativ som fungerar i din nya region. Om du inte genomför den här uppdateringen kommer ditt Xbox LIVE-guldmedlemskap avbrytas när den återstående delen av din betalda tid gått ut.

Om du har problem med att avbryta ditt medlemskap online kontaktar du Xbox-supporten.

Xbox Music Pass

När du migrerar ditt konto påverkas ditt Xbox Music Pass-medlemskap på följande sätt:

• Ditt Music Pass avbryts omedelbart och automatiskt.
  • Du kan inte lyssna på musik du laddat ned, strömma musik eller använda andra funktioner för passet när den nuvarande licensen gått ut.
  • Du kan inte använda andra funktioner i Music Pass.

Du kan dock:

• Köpa ett nytt Xbox Music Pass genom att gå till din Mitt konto-sida. Du behöver en betalningsmetod som fungerar i din nya region.
  • Prenumerera återigen på dessa tjänster i den nya regionen (om dessa tjänster är tillgängliga där).

Om du vill vara säker på att ditt nya pass fungerar som den ska rekommenderar vi starkt att du manuellt tar bort allt tidigare nedladdat innehåll från dina enheter (telefoner, datorer, Xbox-konsoler) innan du köper ett pass i den nya regionen.

Andra noteringar om migrering till en ny region:

• Efter migreringen kommer din molnsamling att uppdateras med nya rättigheter mindre än åtta timmar efter att du loggat in.
  • Oanvända “keepers” (de tio låtar du tillåts ladda ned) för aktuell månad, och eventuella återstående, kommer att försvinna.
  • Alla enheter som hör till Music Pass kommer att tas bort och du måste lägga till var och en av dem igen.
  • Du kanske inte kan ladda ned tidigare inköp igen på grund av att behörigheterna upphört i det nya landet eller den nya regionen. (En låt som till exempel köpts i en region kanske inte finns i den nya regionen.)
  • Om du byter till en region som inte har Music Pass kommer du inte att kunna skaffa ett Music Pass (inte ens för den tidigare regionen).
  • I Windows Phone 8 kanske du inte kan läsa innehåll du prenumererar på in den nya regionen förrän licensen upphört i den tidigare regionen.
  • Kunder med Windows Phone 8 och Windows Phone 7 kanske måste återställa sina telefoner till de ursprungliga inställningarna för att kunna ta bort kopieringsskyddade (digital rights management) licenser från den förra regionen.

Viktigt! En återställning tar bort alla personliga uppgifter och återställer din telefon till läget den hade när du köpte den.

Mer information om hur du säkerhetskopierar och återställer din information och utför en ”kall omstart” hittar du i följande artiklar i Microsoft Knowledge Base:

• 2606900 Din Windows Phone 7 fungerar eller svarar inte som förväntat
    • 2749480 Din Windows Phone 8 fungerar eller svarar inte som förväntat

Om du har problem med att avbryta ditt Music Pass online kontaktar du Xbox-supporten.

Övriga prenumerationer

Om du har andra prenumerationer (t.ex. XNA Creator’s Club, Call of Duty Elite eller Monster Hunter) kommer dina prenumerationer att förbli aktiva i den nya regionen men kanske inte fungerar längre. Om du har återkommande faktureringar kommer du fortfarande att faktureras tills du avbryter prenumerationen på din Mitt konto-konto.

Om du har problem med att avbryta din prenumeration online kontaktar du Xbox-supporten.

Barnkonton

Ett Xbox LIVE-barnkonto kan flyttas till en ny region även om föräldrakontot blir kvar i den ursprungliga regionen. Men föräldern måste fortfarande godkänna Användningsvillkoren i den nya regionen för barnets räkning.

Om barnet är minderårigt (enligt gällande lag) i en region men inte minderårigt i den andra regionen kan inte kontot flyttas mellan dessa regioner.

Ett föräldrakonto kan flytta till en ny region även om barnkontot blir kvar i den ursprungliga regionen.

Logga in till en region som inte stöds

Om du loggar in på appen Xbox Music i Windows 8 med ett konto som hör till region som inte stöds kanske du inte kan växla tillbaka till ditt konto. Om till exempel en kompis som har ett el-GR-konto loggar in för att visa dig en del av sitt innehåll kanske inte alternativet att logga ut och växla tillbaka till ditt eget konto inte finns eftersom el-GR är en region som inte stöds.

Du åtgärdar detta genom att avinstallera och återinstallera appen Music.

Gör så här för att avinstallera appen Music

1. Start-skärmen högerklickar du på appen Music.
  2. Tryck eller klicka på Uninstall längst ned på skärmen.
  3. Ett meddelandefönster visas som bekräftelse. Tryck eller klicka på Uninstall.

Gör så här för att återinstallera appen Music:

1. Start-skärmen trycker eller klickar du på Store.
  2. Skriv “Music.”
  3. appen Music ska nu visas bland sökresultaten, förmodligen under “Recommendations.” Tryck eller klicka på den.
  4. Tryck eller klicka på Install.