Felet ”The email address or password you entered is not valid” visas för Xbox Live på Xbox 360

Följande felmeddelande visas när du loggar in på Xbox Live på din Xbox 360-konsol:

The email address or password you entered is not valid. Please try again.

Detta kan innebära att du har ändrat lösenordet eller användarnamnet som är kopplat till ditt Microsoft-konto, eller att du har angett fel lösenord.

Lösningar

Försök åtgärda problemet med följande lösningar:

Lösning 1: Se till att du kan logga in på ditt Microsoft-konto online

Logga in online på ditt Microsoft-konto. Om det inte går kontrollerar du att du har skrivit in e-postadressen och lösenordet rätt. Om du inte är säker på vilken e-postadress du använde för att logga in till ditt Microsoft-konto går du till Lösning för förlorat konto.

Lösning 2: Se till att den e-postadress och det lösenord du använder för att logga in är associerade med din gamertag.

Det är vanligt numera att ha mer än en e-postadress och att glömma vilken man använder på olika onlinekonton. Kontrollera om du använder den e-postadress som är associerad med din gamertag genom att logga in längst upp på någon av sidorna på Xbox.com, till exempel den här. Om din gamertag visas i övre högra hörnet på skärmen är det här den rätta e-postadressen. Om inte läser du Lösningen för förlorat konto.

Lösning 3: Ta bort och ladda ned profilen igen

Du kan ha en skadad profil. Du åtgärdar det här genom att ta bort profilen som finns på din Xbox 360-konsol, rensa systemets cacheminne och ladda ned profilen igen.

Steg 1: Ta bort den skadade profilen

1. Gå till settings och välj sedan System.
  2. Välj Storage.
  3. Välj All Devices.
  4. Välj Gamer Profiles.
  5. Välj den gamertag du vill ta bort.
  6. Välj Delete.
  7. Välj Delete Profile Only. Då tas profilen bort, men sparade spel och achievements finns kvar.

Steg 2: Rensa systemets cacheminne

Rensa systemets cacheminne så här.

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Gå till settings och välj System Settings.
  3. Välj Storage eller Memory.
  4. Markera en lagringsenhet och tryck på Y-knappen på handkontrollen. (Det spelar ingen roll vilken lagringsenhet du väljer, cacheminnet rensas för alla lagringsenheter om du gör detta.)
  5. Välj Clear System Cache.
  6. När du ombeds bekräfta underhåll av lagringsenheten väljer du Yes.
  7. Starta om konsolen.

Steg 3: Ladda ned din Xbox Live-profil igen

Anvisningar om hur du laddar ned din Xbox Live-profil igen hittar du i Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.

Lösning 4: Om du har tvåstegsverifieringen aktiverad använder du ditt app-lösenord för att logga in på konsolen

Om du har tvåstegsverifieringen aktiverad kanske detta fel visas eftersom du måste logga in med ett app-lösenord.

Gör följande för att se om du har aktiverat tvåstegsverifiering:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under Security & privacy väljer du More security settings.
  3. Under Two-step verification gör du ett av följande:
    Aktivera tvåstegsverifiering:
    1. Välj Turn on two-step verification.
    2. Bekräfta genom att klicka på Yes.

Inaktivera tvåstegsverifiering:

1. Välj Turn off two-step verification.
    2. Bekräfta genom att klicka på Yes.

Om du har tvåstegsverifiering aktiverat och vill fortsätta med det måste du skapa och logga in med ett applösenord på Xbox 360-konsolen. Så här gör du:

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Under More security settings bläddrar du ned till App passwords.
  3. Välj Create a new app password.
    Ett nytt app-lösenord skapas och visas på skärmen.
  4. När du ombes ange lösenordet för ditt Microsoft-konto på Xbox-konsolen anger du app-lösenordet som du skapade online.

Lösning 5: Om du använder ett e-postkonto från en tredje part som ditt Microsoft-konto ska du se till att du använder rätt lösenord

Du kan använda vilket e-postkonto som helst för att skapa ett Microsoft-konto. Om du använder ett e-postkonto från tredje part (t.ex. Gmail eller Yahoo) kanske du har valt ett annat lösenord för ditt Microsoft-konto än det lösenord du använder för att komma åt din e-post. Om du fortfarande kan komma åt din e-post på Gmail eller Yahoo men inte kan använda samma lösenord för att komma åt ditt Microsoft-konto, kan du ha använt ett annat lösenord. Om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto måste du återställa lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Lösning 6: Testa att rensa och skriva in användarnamnet och lösenordet igen

När du ombeds logga in på konsolen kan ditt lösenord redan vara ifyllt i lösenordsfältet. I så fall rensar du tecknen som visas i lösenordsfältet och anger rätt lösenord.

Om du har testat alla dessa lösningar och fortfarande har problem kontaktar du Xbox-supporten.