Felmeddelandet "Vi är kanske lite överbeskyddande, men vi måste kontrollera att den här e-postadressen tillhör dig" visas när du loggar in på Xbox.com

Följande meddelande visas när du försöker logga in på Xbox.com med en e-postadress från någon annan leverantör än Microsoft, t ex @gmail.com eller @yahoo.com:

Vi är kanske lite överbeskyddande, men vi måste kontrollera att [e-postadress] tillhör dig

Det här meddelandet visades eftersom du måste validera din e-postadress eller uppdatera säkerhetsinformationen.

När du konfigurerade ditt Microsoft-konto angav du en e-postadress och ett lösenord som säkerhetsinformation för att skydda ditt konto. Om du använde en e-postadress från någon annan leverantör än Microsoft ber vi dig verifiera att du har tillgång till den e-postadressen genom att skicka dig ett e-postmeddelande med valideringsinstruktioner. Om du hoppade över det här steget när du skapade kontot kanske du måste göra det för att kunna logga in.

Mer information om säkerhet för Microsoft-konton finns på följande sidor:

Lösningar

Om du inte fått något e-postmeddelande från Microsoft som ber dig verifiera e-postadressen kan du försöka med följande lösningar.

Lösning 1: Skicka e-postmeddelandet igen

Kontrollera att e-postadressen som visas i meddelandet är korrekt. Om den är korrekt:

1. Välj Skicka e-postmeddelandet igen i meddelandet.
  2. Logga in på ditt e-postkonto och ta fram e-postmeddelandet från "Microsoft-kontoteamet". Du kan behöva titta i skräppostmappen.
  3. Följ sedan anvisningarna.
  4. Återvänd till account.microsoft.com eller Xbox.com och logga in igen.

Lösning 2: Använd en annan e-postadress.

Om du märker att e-postadressen är felaktig i meddelandet eller om du inte längre har tillgång till kontot kan du ändra den e-postadress du använder som ditt Microsoft-konto. Så här gör du:

1. Välj Använd en annan e-postadress som Microsoft-konto i meddelandet.
  2. Att ändra sin e-postadress är detsamma som att ändra sitt primära alias. Du kan
    • Rätta den e-postadressen du vill använda för att logga in.
    • Skapa ett nytt Outlook-konto.
    • Använda en e-postadress som du redan använder regelbundet.
  3. Om du använder en e-postadress från en annan leverantör än Microsoft kommer vi att skicka ett e-postmeddelande till den adressen för att verifiera att du har tillgång till den. Om du inte fått det i din inkorg kontrollerar du skräppostmappen.