Så här tar du bort lösenordet för ditt Microsoft-konto från din Xbox-konsol

Om du sparar lösenordet för ditt Microsoft-konto på din Xbox 360- eller Xbox One-konsol kan du snabbt logga in på ditt Xbox-konto. Du kan emellertid när som helst ta bort det sparade lösenordet.

Obs! Att spara Microsoft-kontot på din konsol är inte detsamma som att logga in på din Xbox-profil. Om du tar bort ditt lösenord för Microsoft-kontot från din konsol uppmanas du alltid att ange det när du loggar in på Xbox Live på din konsol.

Information om hur du begär att lösenordet för ditt Microsoft-konto ska anges vid loggning på din profil finns i Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen och Ändra dina inloggningsinställningar på Xbox One-konsolen.

Xbox 360-konsol

Så här tar du bort lösenordet för ditt Microsoft-konto från din Xbox 360:

1. Välj din gamertag för att logga in på din Xbox 360-konsol.
  2. Gå till Inställningar och välj Konto.
Alternativet Konto är markerat på huvudskärmen för inställningar.
  1. Rulla åt höger till Din information och välj sedan Kontosäkerhet.
  2. Välj Lösenord vid inloggning.
  3. Välj Lösenord krävs.
    Obs! Till höger visas ett meddelande som säger att lösenordet för ditt Microsoft-konto krävs för att logga in på den här konsolen.
  4. Logga ut från ditt Xbox-konto.
  5. Välj din gamertag och logga in på ditt Xbox-konto igen.
  6. Låt rutan Kom ihåg lösenord vara avmarkerad så att lösenordet för ditt Microsoft-konto krävs varje gång du loggar in.

Xbox One-konsol

Så här tar du bort lösenordet för ditt Microsoft-konto från din Xbox One:

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Välj Logga in.
  3. Rulla ned och välj din gamertag för att logga in.
  4. När du har loggat in går du tillbaka till startsidan för att öppna guiden.
  5. Välj Inställningar.
  6. Välj Alla inställningar.
  7. Välj Konto och sedan Inloggning, säkerhet och nyckel.
  8. Välj Ändra mina inloggningsinställningar.
  9. Rulla åt höger och välj sedan Lås den.