Du ombeds uppdatera ditt konto när du laddar ned din Xbox Live-profil

Vi kan be dig uppdatera informationen om ditt Microsoft-konto när du laddar ned din Xbox Live-profil på din konsol. Det beror på att viss information inte togs med när du skapade kontot.

Du kan ombes ange följande när du loggar in på din konsol:

• För- och efternamn: Detta ger oss möjlighet att anpassa dina upplevelser på Xbox och i andra tjänster från Microsoft efter dig. Det hjälper oss även att verifiera din identitet om någon bryter sig in på ditt konto, eller om du glömmer ditt lösenord.
  • Födelsedatum: Xbox har en global policy som säger att användare under 18 år måste ha sina föräldrars tillstånd för att skapa ett konto. Dessutom behöver vi följa krav på barns integritet i USA och Sydkorea. Därför kräver vi att ett födelsedatum anges för alla konton.
  • Säkerhetsinformation: När du gör känsliga ekonomiska ändringar eller lösenordsändringar i ditt konto måste vi kontrollera att det är du som gör dem. Därför skickar vi en säkerhetskod till dig per telefon eller e-post.

Xbox One

När du ombes att uppdatera informationen för ditt Microsoft-konto när du använder Xbox One följer du instruktionerna på konsolen. Du kan också logga in på ditt Microsoft-konto på account.xbox.com för att fylla i de nödvändiga kontouppdateringarna.

Xbox 360

Så här uppdaterar du Microsoft-kontoinformationen för Xbox 360:

1. I webbläsaren går du till Mitt konto.
  2. Om det behövs loggar du in på det Microsoft-konto du vill ändra.
    Obs! Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.
  3. På skärmen Lägg till information lägger du till eller ändrar för- och efternamn. Lägg till eller ändra ditt födelsedatum, väljNästa och följ sedan stegen för att uppdatera ditt konto.

Så här bekräftar du det telefonnummer eller den alternativa e-postadress du använder för att verifiera din identitet:

1. I webbläsaren går du till Mitt konto.
  2. Välj Xbox-inställningar.
  3. Under sekretess och onlinesäkerhet väljer du Onlinesäkerhet på Xbox 360.
  4. Under Vilken säkerhetsinformation vill du lägga till? väljer du antingen Ett telefonnummer eller En alternativ e-postadress.
    • Om du använder ett telefonnummer väljer du ditt land och anger ditt telefon- eller SMS-nummer i den tredje rutan uppifrån. Sedan väljer du antingen Text eller Samtal under Verifiera via telefon med och sedan väljer du Nästa.
    • Om du använder en alternativ e-postadress anger du den e-postadressen och sedan väljer du Nästa.
  5. Ange den kod du fick i SMS eller via e-post till det nummer eller den e-postadress du angett, välj Nästa och följ sedan instruktionerna för att verifiera din identitet.