Du ombeds uppdatera ditt konto när du laddar ned din Xbox Live-profil

Vi kan be dig uppdatera informationen om ditt Microsoft-konto när du laddar ned din Xbox Live-profil på din konsol. Det beror på att viss information inte togs med när du skapade kontot.

Du kan ombes ange följande när du loggar in på din konsol:

• För- och efternamn: Detta ger oss möjlighet att anpassa dina upplevelser på Xbox och i andra tjänster från Microsoft efter dig. Det hjälper oss även att verifiera din identitet om någon bryter sig in på ditt konto, eller om du glömmer ditt lösenord.
  • Födelsedatum: Xbox har en global policy som säger att användare under 18 år måste ha sina föräldrars tillstånd för att skapa ett konto. Dessutom behöver vi följa krav på barns integritet i USA och Sydkorea. Därför kräver vi att ett födelsedatum anges för alla konton.
  • Säkerhetsinformation: När du gör känsliga ekonomiska ändringar eller lösenordsändringar i ditt konto måste vi kontrollera att det är du som gör dem. Därför skickar vi en säkerhetskod till dig per telefon eller e-post.

Xbox One

När du ombes att uppdatera informationen för ditt Microsoft-konto när du använder Xbox One följer du instruktionerna på konsolen. Du kan också logga in på ditt Microsoft-konto på account.microsoft.com för att fylla i de nödvändiga kontouppdateringarna. Se anvisningarna nedan.

Xbox 360

Så här uppdaterar du Microsoft-kontoinformationen för Xbox 360:

1. I en webbläsare går du till account.microsoft.com.
  2. Om det behövs loggar du in på det Microsoft-konto du vill ändra.
    Obs! Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorade konton eller lösningen för förlorade lösenord.

Så här lägger du till ditt namn:

1. På sidan Konto väljer du Redigera namn under Hej!.
  2. Skriv ditt för- och efternamn och välj Spara.

Så här lägger du till ditt födelsedatum:

1. Gå till Din information.
  2. Välj Redigera din personliga information. Du kan ombes att verifiera din identitet genom att skriva ditt lösenord igen eller ange en säkerhetskod som vi skickar till din alternativa e-postadress eller din telefon.
  3. Ändra ditt födelsedatum och välj sedan Spara.

För barnkonton i vissa områden

Om födelsedatumet för ett Microsoft-konto visar att det tillhör ett barn är det några saker som behöver göras i USA, Sydkorea och andra andra områden som reglerar vad barn kan göra online.

1. Använd förälderns Microsoft-konto för att logga in på Familjesidan på Microsoft-kontots webbplats.
  2. Välj Administrera mitt barns profilinformation.
  3. För det barnkonto du vill ändra väljer du Redigera det här barnets personliga information och sedan följer du anvisningarna.

Lägg till eller bekräfta din verifieringsinformation

Så här bekräftar du det telefonnummer eller den alternativa e-postadress du använder för att verifiera din identitet:

1. Välj Säkerhet.
  2. Välj Uppdatera info
  3. Om du använder ett telefonnummer väljer du ditt land och anger ditt telefon- eller SMS-nummer i den tredje rutan uppifrån. Sedan väljer du antingen Text eller Samtal under Verifiera via telefon med och sedan väljer du Nästa.
    • Om du använder en alternativ e-postadress anger du den e-postadressen och sedan väljer du Nästa.
  4. Ange den kod du fick i SMS eller via e-post till det nummer eller den e-postadress du angett, välj Nästa och följ sedan instruktionerna för att verifiera din identitet.