Så här lägger du till eller tar bort ett Microsoft-konto på Xbox One

Du kan enkelt lägga till ditt Microsoft-konto på en annan Xbox One-konsol eller lägga till det igen på din egen konsol om det tagits bort av misstag. Du kan också ta bort det från en annan Xbox One. Anvisningarna på den här sidan hjälper dig att lägga till eller ta bort ett Microsoft-konto på Xbox One.

Obs! Ditt Microsoft-konto är detsamma både för Xbox 360- och Xbox One-konsolen.

På den här sidan

Lägga till ditt Microsoft-konto på en Xbox One-konsol

Du kan lägga till ditt Microsoft-konto på vilken Xbox One-konsol som helst. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. På fliken Logga in går du allra längst ned och väljer Lägg till och hantera.
  1. Välj Lägg till ny.
  1. Ange Microsoft-kontots e-postadress och tryck sedan på Retur.

Viktigt Se till att du inte väljer Skaffa ett nytt konto, såvida det inte är det du vill göra. Om du väljer det kommer du att skapa ett helt nytt Microsoft-konto.

Om du har glömt vilken e-postadress som är kopplad till ditt Microsoft-konto läser du Lösning för förlorat konto.

1. Ange lösenordet för ditt Microsoft-konto och välj sedan Retur.

Om du har glömt ditt lösenord väljer du Jag har glömt mitt lösenord.

1. Läs Microsofts tjänstavtal och sekretesspolicy och välj sedan Jag accepterar.
  2. Följ anvisningarna för att konfigurera dina inställningar för Inloggning och säkerhet och lägga till ditt Microsoft-konto på din Xbox One-konsol.

Ta bort ett Microsoft-konto från din Xbox One-konsol

Det är enkelt att ta bort ett Microsoft-konto från en Xbox One-konsol, eftersom du inte behöver logga in på kontot. Så här gör du:

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Ta bort konton under Konto.
  5. Välj det konto du vill ta bort.
  6. Bekräfta genom att välja Ta bort.
  7. Välj Stäng när du är klar.

Kan jag ta bort ett Microsoft-konto på distans?

Om du inte längre har tillgång till den Xbox One-konsol där du sparade Microsoft-kontot kan du inte ta bort kontot på distans. Du kan dock ändra ditt lösenord, vilket förhindrar att någon får tillgång till ditt Microsoft-konto på den andra konsolen. Så här gör du:

1. Öppna Mitt konto i webbläsaren.
  2. Logga in på ditt Microsoft-konto om det behövs.
  3. Välj Säkerhet och sekretess.
  4. Välj Ändra lösenord och följ sedan anvisningarna.