Så här lägger du till eller tar bort en Xbox-profil på Xbox 360

Du kan enkelt lägga till eller ta bort din Xbox-profil på vilken Xbox 360-konsol som helst. Läs anvisningarna på den här sidan för att se hur du gör.

Obs! Din Xbox-profil är den samma både för Xbox 360- och Xbox One-konsolen.

Lägga till din Xbox-profil på en Xbox 360

Du kanske vill använda din Xbox-profil på en kompis Xbox 360-konsol för spel för flera spelare eller lägga till den igen om den tagits bort oavsiktligt från din egen konsol. Du kan också ta bort det från en annan Xbox 360.

Så här lägger du till din Xbox-profil till vilken Xbox 360-konsol som helst:

1. Tryck på Guide-knappen på handkontrollen.
  2. Välj Ladda ned profil.

Obs! Visas inte Ladda ned profil? Detta innebär att du är inloggad med en annan profil. Tryck på X-knappen på handkontrollen för att logga ut, bekräfta och välj sedan Ladda ned profil.

3. Välj Ladda ned profil längst ned på skärmen Ladda ned profil.
Xbox 360-skärmen
  1. Ange e-postadressen för det Microsoft-konto som hör till din Xbox-profil. Om du inte känner till den läser du lösningen för förlorat konto.
  2. Ange Microsoft-kontots lösenord. Du måste återställa lösenordet om du har glömt det.
  3. Obs! Om du har ett barnkonto krävs din förälders Microsoft-kontoinformation för att du ska kunna ladda ned din Xbox-profil igen till Xbox 360.

4. Om du har en extern lagringsenhet kopplad till din konsol måste du välja vilken lagringsenhet du vill spara din Xbox-profil på. Om du inte har någon extern lagringsenhet påbörjas nedladdningen av din Xbox-profil.
  5. När du har laddat ned din Xbox-profil får du en fråga om du vill spara lösenordet på konsolen.
Xbox 360-skärmen
  • Om du vill logga in utan att behöva ange lösenordet varje gång väljer du alternativet Kom ihåg lösenord.

Tänk på att alla andra som använder konsolen kan logga in som dig och använda din kontoinformation om du väljer det här alternativet. Detta gäller även kontokortsuppgifter som du kan ha sparat.

• Låt Remember Password vara avmarkerat om du vill att konsolen ska fråga efter ditt lösenord innan du loggas in på kontot. Det är en god idé om andra i ditt hem lätt kan komma åt konsolen eller om du har laddat ned din Xbox-profil hemma hos en kompis.

Viktigt! Om du laddade ned din Xbox-profil till en annan konsol och väljer alternativet Kom ihåg lösenord kan du ta bort lösenordet på distans så att ingen annan kommer åt din Xbox-profil på den andra konsolen. Om du vill veta hur du gör detta läser du Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen.

Ta bort din Xbox-profil från Xbox 360

Så här kan du ta bort din Xbox-profil från din Xbox 360-konsol:

1. Öppna Inställningar och välj System.
  2. Välj Lagring.

Obs! Om du inte har några externa lagringsenheter anslutna till konsolen väljer du Hårddisk. Välj Alla enheter i stället om du har en extern lagringsenhet.

3. Välj Profiler.
Alternativet Profiler är markerat på skärmen Alla enheter.
  1. Välj den Xbox-profil du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort.
  3. Välj något av följande:
    • Ta bara bort profilen – Xbox-profilen tas bort, men sparade spel och achievements lämnas kvar.
    • Ta bort profil och objekt – Profilen och tillhörande sparade spel och achievements tas bort.