Logga in
Dela den här sidan

Så här ändrar du din Xbox Live-gamertag

Översikt

Du kan enkelt ändra din Xbox Live-gamertag. Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig på Xbox Live för första gången (dvs. du valde inte din gamertag) kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox Live-gamertag kostar extra.

Lösningar

Ändra din gamertag i en webbläsare

1. I en webbläsare går du till Byt gamertag på account.xbox.com.
  2. Logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerat med din gamertag.
  3. Skriv din nya gamertag och klicka eller tryck på Kontrollera tillgänglighet.
picture
  1. När du hittar en gamertag som är ledig klickar du på Ta den!
    Obs! Du kan ändra din gamertag en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox Live-gamertag kostar extra.

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Tryck på Xbox-knappen på Xbox One trådlös handkontroll för att gå till Start.
picture
  1. Välj din profil bredvid Logga in längst upp på startsidan.
  2. Logga in genom att välja Välj den här personen om du inte redan är inloggad.
  3. Tryck på menyknappen och välj sedan Inställningar.
picture
  1. Välj Om mig.
picture
  1. Välj Anpassa profil och därefter Ändra gamertag.
picture
  1. Välj en tillgänglig gamertag eller Skapa en egen om du vill skapa din egen gamertag.
picture
picture
  1. Välj Retur när du är klar och sedan Låter bra.
picture
  1. När din gamertag visas väljer du Stäng.

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Logga in eller ut.
picture
  1. Välj din profil för att logga in.
picture
  1. Bläddra åt höger till inställningar och välj Profil.
picture
  1. Välj Redigera profil.
picture
  1. Välj Gamertag.
picture
  1. Välj Ange ny gamertag.
picture
  1. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Klart.
picture

Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.

1. Välj Ja, använd denna gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.
picture

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag i Xbox-appen på Windows 10

Du kan ändra din gamertag en gång utan kostnad. Om du inte har ändrat den förut kan du ändra den i Xbox-appen på Windows 10. Om du har ändrat den förut kan du gå till account.xbox.com för att betala och ändra din gamertag. Se Ändra din gamertag i en webbläsare.

1. Besök Xbox-appen i Windows 10 och logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerat med din gamertag.
  2. Välj din spelarbild i det övre vänstra hörnet på appens startsida.
picture
  1. I fältet längst upp på profilskärmen väljer du Anpassa.
picture
  1. Välj Byt gamertag.
picture
  1. Skriv den gamertag du vill ha och välj Kontrollera tillgänglighet.
picture
  1. När du hittar en gamertag som är ledig väljer du Ta den.
    När du bekräftar din nya gamertag visas ändringen i hela Xbox. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.