Så här ändrar du din Xbox Live-gamertag på Xbox 360 eller Xbox One

Översikt

Du kan ändra din gamertag en gång gratis inom 30 dagar efter att du har skapat den. Det gör du genom att logga in på ditt konto på live.xbox.com, klicka på View my Profile, klicka på EDIT MY PROFILE och sedan klicka på Change gamertag.

Om det har gått mer än 30 dagar sedan du skapade din gamertag, måste du ändra den på Xbox-konsolen, och det kostar pengar. Det gör du genom att följa anvisningarna på den här sidan.

Lösningar

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Tryck på Xbox-knappen på Xbox One trådlös handkontroll för att gå till Start.
picture
  1. Välj din profil på Home-skärmen.
  2. Välj My profile.
picture
  1. Välj Set gamertag.
picture
  1. Välj en tillgänglig gamertag eller Make my own om du vill skapa din egen gamertag.
picture
picture
  1. När du är klar klickar du på Sounds good.
picture
  1. När din gamertag visas väljer du Close.
picture

När du har bekräftat den nya gamertagen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Sign In or Out.
picture
  1. Välj din profil för att logga in.
picture
  1. Bläddra åt höger till settings och välj Profile.
picture
  1. Välj Edit Profile.
picture
  1. Välj Gamertag.
picture
  1. Välj Enter New Gamertag.
picture
  1. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Done.
picture

Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.

1. Välj Yes, use this gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.
picture

När du har bekräftat den nya gamertagen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.