Så här ändrar du din Xbox-gamertag

Du kan enkelt ändra din Xbox-gamertag. Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig för Xbox för första gången (dvs. du valde inte den själv), kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox-gamertag kostar extra.

Om du skapade din egen gamertag när du registrerade dig och vill ändra den kommer du att debiteras (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Lösningar

Ändra din gamertag i en webbläsare

Så här gör du:

1. Gå till sidan Byt gamertagaccount.xbox.com.
  2. Logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerade med din gamertag.
  3. Skriv din nya gamertag och välj sedan Kontrollera tillgänglighet.
Skärmen
  1. När du hittar en gamertag som är ledig klickar du på Ta den.
    Obs! Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig för Xbox för första gången (dvs. du valde inte den själv), kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox-gamertag kostar extra.
    Om du skapade din egen gamertag när du registrerade dig och vill ändra den kommer du att debiteras (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Rulla åt vänster på startsidan för att öppna guiden.
  2. Rulla längst upp i guiden och välj din spelarbild.
  3. Under Logga in markerar du din spelarbild och sedan trycker du på A-knappen  på din handkontroll
  4. Välj Visa profil och sedan Anpassa profil. Välj din gamertag för att redigera den.
  5. Du kan antingen välja en föreslagen tillgänglig gamertag eller välja Skapa en egen om du vill skapa din egen:
    • Om du skapar en egen skriver du din nya gamertag och trycker på Retur. Om du får meddelandet "Just denna gamertag har reserverats. Prova med en annan" innebär det att denna gamertag inte är tillgänglig och du måste skapa en annan.
    • Om du vill använda en gamertag som Xbox tillhandahåller, men inte gillar någon av de föreslagna, väljer du Mer för att få ytterligare gamertag-förslag.
  6. När du är klar väljer du Ta den och välj sedan Låter bra.
  7. När din gamertag visas väljer du Stäng.

När du har bekräftat din nya gamertag genomförs ändringen i hela Xbox, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Microsoft-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

Så här gör du:

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Logga in eller ut.
Alternativet
  1. Välj din profil för att logga in.
En Xbox-profil är vald i inloggningsavsnittet på Xbox 360-konsolen.
  1. Rulla åt höger till Inställningar och välj sedan Profil.
Panelen Profil är vald på fliken Inställningar på Xbox 360-konsolen.
  1. Välj Redigera profil.
  1. Välj Gamertag.
  1. Välj Ange ny gamertag.
  1. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Klart.
En ny gamertag anges i tangentbordsfältet i avsnittet

Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.

1. Välj Ja, använd denna gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.

När du har bekräftat din nya gamertag genomförs ändringen i hela Xbox, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Microsoft-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag i Xbox-appen på Windows 10

Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig för Xbox för första gången (dvs. du valde inte den själv), kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox-gamertag kostar extra. Om du skapade din egen gamertag när du registrerade dig och vill ändra den kommer du att debiteras (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Om du har ändrat din gamertag tidigare går du till account.xbox.com om du vill ändra den igen. Ditt konto debiteras. Se Ändra din gamertag i en webbläsare.

Om du inte har ändrat din gamertag tidigare kan du ändra den i Xbox-appen på Windows 10. Så här gör du:

1. Besök Xbox-appen i Windows 10 och logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerat med din gamertag.
  2. Välj din spelarbild i det övre vänstra hörnet på appens startsida.
Xbox-appen på startsidan i Windows 10 visar en översikt över en kunds spelarbild.
  1. I fältet längst upp på profilskärmen väljer du Anpassa.
  1. Välj Byt gamertag.
  1. Skriv den gamertag du vill ha och välj sedan Kontrollera tillgänglighet.
Tangentbordsfältet
  1. När du hittar en gamertag som är ledig väljer du Ta den.

När du bekräftar din nya gamertag visas ändringen i hela Xbox. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.