Så här ändrar du din Xbox Live-gamertag på Xbox 360 eller Xbox One

Översikt

Du kan enkelt ändra din Xbox Live-gamertag. Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig på Xbox Live för första gången (dvs. du valde inte din gamertag) kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox Live-gamertag kostar extra.

Så här ändrar du en gamertag som skapats automatiskt utan extra kostnad. Logga in på ditt konto på live.xbox.com, klicka på View my profile, klicka på EDIT MY PROFILE och klicka sedan på Change gamertag.

Lösningar

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Tryck på Xbox-knappen på Xbox One trådlös handkontroll för att gå till Start.
picture
  1. Välj din profil bredvid Logga in längst upp på startsidan.
  2. Logga in genom att välja Välj den här personen om du inte redan är inloggad.
  3. Tryck på menyknappen och välj sedan Inställningar.
picture
  1. Välj Om mig.
picture
  1. Välj Anpassa profil och därefter Ändra gamertag.
picture
  1. Välj en tillgänglig gamertag eller Skapa en egen om du vill skapa din egen gamertag.
picture
picture
  1. Välj Retur när du är klar och sedan Låter bra.
picture
  1. När din gamertag visas väljer du Stäng.

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Logga in eller ut.
picture
  1. Välj din profil för att logga in.
picture
  1. Bläddra åt höger till inställningar och välj Profil.
picture
  1. Välj Redigera profil.
picture
  1. Välj Gamertag.
picture
  1. Välj Ange ny gamertag.
picture
  1. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Klart.
picture

Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.

1. Välj Ja, använd denna gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.
picture

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live och betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto debiteras. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.