Så här ändrar du din Xbox Live-gamertag

Översikt

Du kan enkelt ändra din Xbox Live-gamertag. Om din gamertag skapades åt dig när du registrerade dig på Xbox Live för första gången (dvs. du valde inte den själv), kan du ändra den en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox Live-gamertag kostar extra.

Om du väljer din egen gamertag när du registrerar dig och vill ändra den senare kommer ditt Xbox Live-konto att debiteras (avgiften varierar beroende på region och valuta).

Lösningar

Ändra din gamertag i en webbläsare

Så här gör du:

1. Öppna Byt gamertag på account.xbox.com.
  2. Logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerade med din gamertag.
  3. Skriv din nya gamertag och välj sedan Kontrollera tillgänglighet.
Skärmen "Byt gamertag" visas med knappen "Kontrollera tillgänglighet" markerad.
  1. När du hittar en gamertag som är ledig klickar du på Ta den!
    Obs! Du kan ändra din gamertag en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar av en Xbox Live-gamertag kostar extra.

Ändra din gamertag på Xbox One

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Rulla längst upp i guiden och välj Visa profil.
  3. Välj Anpassa profil.
  4. Välj din gamertag.
  5. Välj ett av de tillgängliga gamertaggförslagen eller välj Skapa en egen om du vill skapa din egen gamertag.
  6. Välj Välj denna när du är klar och sedan Låter bra.
  7. När din gamertag visas väljer du Stäng.

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag på Xbox 360

Så här gör du:

1. Gå till social på Xbox 360-konsolen och välj sedan Logga in eller ut.
Det sociala navet visas med knappen "Logga in eller ut" markerad.
  1. Välj din profil för att logga in.
Skärmen "Logga in eller ut" visar profiler du kan välja bland.
  1. Bläddra åt höger till inställningar och välj Profil.
Huvudskärmen för inställningar visas med panelen "Profil" markerad.
  1. Välj Redigera profil.
Profilskärmen visas med alternativet "Redigera profil" markerat.
  1. Välj Gamertag.
Skärmen Redigera profil visas, med alternativet "Gamertag" markerat.
  1. Välj Ange ny gamertag.
Skärmen Byt gamertag innehåller alternativ för "Visa förslag" och "Ange ny gamertag", som är markerat.
  1. Skriv in en ny gamertag (upp till 15 tecken) och välj sedan Klart.
Ett skärmtangentbord där du kan ange din nya gamertag samt knappen "Klart" visas.

Om den gamertag du anger är upptagen, ombeds du pröva en annan.

1. Välj Ja, använd denna gamertag när du har angett eller valt en ny gamertag.
En skärm visar texten "Ledig gamertag" och ger dig två alternativ – "Nej, redigera den" och "Använd denna gamertag", som är markerat.

När du har bekräftat den nya gamertaggen genomförs ändringen i hela Xbox Live, och om det kostar något debiteras betalningsalternativet som är kopplat till ditt Xbox Live-konto. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.

Ändra din gamertag i Xbox-appen på Windows 10

Du kan ändra din gamertag en gång utan kostnad. Ytterligare ändringar kostar extra.

Om du inte har ändrat din gamertag förut kan du ändra den i Xbox-appen på Windows 10. Om du har ändrat den förut kan du ändra den på account.xbox.com. Ditt konto debiteras. Se Ändra din gamertag i en webbläsare.

1. Besök Xbox-appen i Windows 10 och logga in med e-postadressen och lösenordet för det Microsoft-konto som är associerade med din gamertag.
  2. Välj din spelarbild i det övre vänstra hörnet på appens startsida.
En startsida för en exempelapp visar en spelarbild i det övre vänstra hörnet.
  1. I fältet längst upp på profilskärmen väljer du Anpassa.
En exempelskärm visar ett fält över appskärmen med tre alternativ – "Anpassa", " Visa som offline" och "mera."
  1. Välj Byt gamertag.
Ett stort fönster öppnas över appskärmen med två alternativ, "Byt gamertag" och "Dela riktigt namn."
  1. Skriv den gamertag du vill ha och välj Kontrollera tillgänglighet.
En skärm visar en textruta där du kan ange din nya gamertag tillsammans med knappen "Kontrollera tillgänglighet" och en lista med gamertag-förslag och knappen "Avbryt".
  1. När du hittar en gamertag som är ledig väljer du Ta den.

När du bekräftar din nya gamertag visas ändringen i hela Xbox. Du behöver inte meddela dina kompisar att du har ändrat din gamertag, eftersom deras kompislista uppdateras automatiskt.