Flytta din Xbox Live-profil till ett annat Microsoft-konto på Xbox 360

På den här sidan förklarar vi hur du flyttar ditt Xbox Live-konto – med gamertag, achievements, innehåll och annat – till ett annat Microsoft-konto genom att använda din Xbox 360-konsol.

Anmärkningar

• Den här processen går bara att utföra på en Xbox 360-konsol. Den fungerar för närvarande inte på Xbox One.
  • En förälder måste godkänna att ett barns Xbox-profil flyttas till ett nytt Microsoft-konto.

Ämnen

Vissa villkor måste vara uppfyllda innan du kan flytta din Xbox Live-profil

Nuvarande Microsoft-konto:

1. Det nuvarande Microsoft-kontot kan ha en motsvarande Xbox Live- eller Xbox Music-prenumeration, men ingen annan prenumeration (t.ex. Office 365). Logga in på commerce.microsoft.com och se om så är fallet.
  2. Det nuvarande Microsoft-kontot har bara ett relaterat faktureringskonto. Om du någonsin har köpt något i mer än ett land, har prenumerationer på exempelvis Office 365 eller har köpt en app genom Windows Store kan du ha mer än ett faktureringskonto. Ta reda på det på commerce.microsoft.com.
  3. Pengarna som kvarstår på det aktuella Microsoft-kontot flyttas inte med din gamertag. Du kan spendera pengarna och ta motsvarande innehåll med dig, eller så kan du välja att bara strunta i pengarna om saldot understiger 50 USD (eller motsvarande i den lokala valutan).
  4. Gamertaggen har inte flyttats inom de senaste 30 dagarna. Detta gäller nya gamertags som laddats ned från Xbox Live. Om du försöker flytta en gamertag innan det har gått 30 dagar sedan förra gången du flyttade den visas felmeddelande Sorry, we can't change your Microsoft account right now.

Microsoft-målkonto:

1. Microsoft-målkontot får inte redan ha en kopplad Xbox Live-profil eller gamertag. Ta reda på det genom att logga in högst upp på någon sida på Xbox.com (till exempel den här). Om meddelandet Skapa en Xbox-profil om du vill gå vidare visas har kontot ingen gamertag.
    Viktigt! Skapa inte någon profil här. Välj Avbryt så att du kommer bort från sidan.
  2. Microsoft-målkontot får inte redan ha ett kopplat faktureringskonto eller en prenumeration på något annat än Xbox. (Några exempel är Office 365, betald OneDrive-lagring och tidigare köp i Windows Store.)

Skapa ett nytt Microsoft-konto (om du behöver det)

Om du inte redan har det Microsoft-konto som du vill överföra gamertaggen till besöker du account.live.com och klickar på Registrera dig nu. (Om du är inloggad med ett Microsoft-konto måste du först logga ut.) Följ anvisningarna om hur du skapar ett nytt konto.

Flytta din Xbox-profil till ett annat Microsoft-konto på Xbox 360

Om både det nuvarande Microsoft-kontot och målkontot uppfyller villkoren ovan kan du flytta din Xbox-profil och gamertag på följande vis:

1. Logga in på din profil på Xbox 360-konsolen.
  2. Gå till Settings och välj Account.
  3. Bläddra åt höger till Your Information och välj Account Security.
  4. Välj Change Microsoft account och därefter Yes.
  5. Ange lösenordet för det Microsoft-konto som för närvarande hör till din gamertag och välj Sign in.
  6. Ange e-postadressen och lösenordet för det nya Microsoft-konto som du vill koppla till din gamertag och välj sedan Sign in.
  7. Fortsätt genom att välja Yes, change.
  8. Välj Update Contact Information om du vill uppdatera din kontaktinformation eller Done om du vill slutföra.

Åtgärda felmeddelandet 8014013, The Microsoft account (or Windows Live ID) that you're switching to is already linked to another Xbox account

Om felkoden 8014013 visas när du försöker flytta din gamertag till ett annat Microsoft-konto har kontot redan en kopplad Xbox-profil och gamertag. Om du veta hur du tar bort det Microsoft-kontot kan du läsa Fel 80154013: This Microsoft account already has an Xbox membership.

Obs! För att kunna lösa det här problemet måste du använda ett annat Microsoft-konto än det nuvarande, vilket kan kräva att du skapar ett nytt.