Så här ändrar du e-postadressen för Microsoft-kontot som hör till Xbox Live

Översikt

Den här sidan beskriver hur du kan ändra det Microsoft-konto som är kopplat till din Xbox Live-gamertag. Här beskrivs också hur du åtgärdar felmeddelandet "The Microsoft account you're switching to is already linked to another Xbox account."

Ämnen

Ändra vilket Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag

Gör så här:

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
  2. Gå till Settings och välj Account.
  1. Bläddra åt höger till Your Information och välj Account Security.
  2. Välj Microsoft account.
  3. Gör något av följande:
    • Om du redan har ett annat Microsoft-konto väljer du Yes.
    • Om du inte har något annat Microsoft-konto går du till accounts.live.com och klickar på Sign up. När du har registrerat ett till Microsoft-konto väljer du Yes och fortsätter med nästa steg.
  4. Ange lösenordet för det Microsoft-konto som för närvarande hör till din gamertag och välj Sign in.
  5. Ange e-postadressen och lösenordet för det nya Microsoft-konto som du vill koppla till din gamertag och välj sedan Sign in.
  6. Välj Yes, change så ändras det Microsoft-konto som är kopplat till ditt Xbox Live-konto.
  7. Välj Update Contact Information om du vill uppdatera din kontaktinformation eller Done om du vill slutföra.

Åtgärda felmeddelandet ”The Microsoft account (or Windows Live ID) that you're switching to is already linked to another Xbox account”

Om du försöker flytta din Xbox Live gamertag (eller Xbox Music-tagg) från ett Microsoft-konto till ett annat Microsoft-konto som redan är kopplat till en annan Xbox Live-gamertag visas följande felmeddelande:

Det Microsoft-konto du byter till är redan länkat till ett annat Xbox-konto.

Innan du kan flytta din gamertag i det här fallet måste du först ta bort befintlig gamertag från det Microsoft-kontot du vill använda. Så här gör du:

1. Studera följande scenario:
    • Gamertag A är länkad till Microsoft-konto 1.
    • Gamertag B är länkad till Microsoft-konto 2.
    I det här scenariot är din gamertag Gamertag B och du vill flytta den till Microsoft-konto 1.
  2. Skapa ett nytt Microsoft-konto på accounts.live.com. Detta nya konto behövs bara temporärt medan du flyttar dina gamertags.
    Exempel:
    • Gamertag A är länkad till Microsoft-konto 1.
    • Gamertag B är länkad till Microsoft-konto 2.
    • Microsoft-konto 3 är ledigt.
  3. Flytta den gamertag som är länkad till det Microsoft-konto du vill använda till det Microsoft-konto du skapade i Steg 3.
    • Microsoft-konto 1 är nu ledigt.
    • Gamertag B förblir länkad till Microsoft-konto 2.
    • Gamertag A är nu länkad till Microsoft-konto 3.
  4. Flytta din gamertag till det Microsoft-konto du vill använda.
    Exempel:
    • Gamertag B är nu länkad till Microsoft-konto 1.
    • Microsoft-konto 2 är nu ledigt.
    • Gamertag A förblir länkad till Microsoft-konto 3.
  5. Du måste vänta 30 dagar innan bytet av gamertags mellan de två ursprungliga Microsoft-kontona slutförs. Efter 30 dagar kan du flytta Gamertag A från Microsoft-konto 3 till Microsoft-konto 2.
    • Gamertag B förblir länkad till Microsoft-konto 1.
    • Gamertag A är nu länkad till Microsoft-konto 2.
    • Microsoft-konto 3 är nu ledigt.
  6. Avsluta det Microsoft-konto du skapade i steg 2.
    Exempel:
    • Gamertag B är nu länkad till Microsoft-konto 1.
    • Gamertag A förblir länkad till Microsoft-konto 3.
    • Microsoft-konto 3 är avslutat.

Anmärkningar

• När du ändrar till ett nytt Microsoft-konto överförs inte dina nuvarande medel på ditt originalkonto till ditt nya Microsoft-konto.
  • Du kan bara flytta din gamertag till ett annat Microsoft-konto var 30:e dag.
    • Detta gäller nya gamertags som laddats ned från Xbox Live.
    • Om du försöker flytta en gamertag innan det har gått 30 dagar sedan förra gången du flyttade den, visas följande felmeddelande:
      Sorry, we can't change your Microsoft account right now.
  • Om du vill ändra det Microsoft-konto som hör till ett barnkonto, måste du ange Microsoft-kontoinformationen för det vuxenkonto som har föräldrakontroll.
  • Du kan välja att ditt Microsoft-kontolösenord måste anges vid inloggning på Xbox Live. Mer information om hur du gör det finns i Lösenordsskydda din Xbox Live-profil.