Använda en lösenordskod och styra åtkomsten till Xbox Live på din Xbox 360

Översikt

Du kan kontrollera åtkomsten till ditt Xbox Live-konto från Xbox 360-konsolen genom att ange en lösenordskod eller genom att kräva att lösenordet för ditt Microsoft-konto anges för att logga in på din profil. Mer information om krav på lösenord för Microsoft-kontot för att logga in finns i Lösenordsskydda din Xbox Live-profil.

Obs! Den här artikeln gäller endast Xbox 360. Kräv en lösenordsnyckel för inköp på din Xbox One-konsol är Xbox One-versionen av den här artikeln.

Ange en lösenordskod

Du kan använda en lösenordskod – en knappsekvens på Xbox 360-handkontrollen – för att styra åtkomsten till ditt Xbox Live-konto. När lösenordskoden har angetts måste alla som vill använda din profil ange lösenordskoden innan de loggar in på Xbox Live.

Så här anger du en lösenordskod på Xbox 360:

1. Gå till Settings och välj sedan Account.
picture
  1. Bläddra åt höger och välj Account Security.
  2. Välj Pass Code.
  3. Ange en kod med fyra knappar genom att trycka på X, Y, avtryckarna, kantknapparna och styrknappen på handkontrollen.
  4. Bekräfta koden genom att ange den igen.

När du nu loggar in med din Xbox Live-gamertag ombeds du ange din Xbox Live-lösenordskod.

Om du vill ändra eller återställa lösenordskoden upprepar du de här stegen. Du behöver ange den ursprungliga lösenordskoden innan du kan ändra den.

Jag har glömt bort lösenordskoden för mitt Xbox Live-konto

Ladda ned profilen från Xbox Live om du har glömt bort lösenordskoden för ditt Xbox Live-konto.

Föräldrakontroller och onlinesäkerhet

Xbox 360-konsolen och Xbox Live har en mängd alternativ för trygghetsinställningar och säkerhet online både för konsolen och för Xbox Live-kontona.

Återställ lösenordet till ditt Microsoft-konto

Information om hur du ändrar lösenordet för ditt Microsoft-konto och vad du gör om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto finns i Hantera ditt Microsoft-konto.