Använda en lösenordskod och styra åtkomsten till Xbox Live

Översikt

Du kan kontrollera åtkomsten till ditt Xbox Live-konto genom att ange en lösenordskod eller genom att kräva att lösenordet för ditt Microsoft-konto anges för att logga in på din profil. Mer information om krav på lösenord för Microsoft-kontot för att logga in finns i Lösenordsskydda din Xbox Live-profil.

Ange en lösenordskod

Du kan använda en lösenordskod -- en knappsekvens på handkontrollen -- för att kontrollera åtkomsten till ditt Xbox Live-konto. När lösenordskoden har angetts måste alla som vill använda din profil ange lösenordskoden innan han eller hon loggar in på Xbox Live.

1. Gå till Settings på konsolen, välj Account och välj sedan Account Security.
  2. Välj Pass Code.
  3. Ange en kod med fyra knappar genom att trycka på X, Y, avtryckarna, kantknapparna och styrknappen på handkontrollen.
  4. Bekräfta koden genom att ange den igen.

När du nu loggar in med din Xbox Live-gamertag ombeds du ange din Xbox Live-lösenordskod.

Om du vill ändra eller återställa lösenordskoden upprepar du de här stegen. Du behöver ange den ursprungliga lösenordskoden innan du kan ändra den.

Jag har glömt bort lösenordskoden för mitt Xbox Live-konto

Om du har glömt bort lösenordskoden för ditt Xbox Live-konto, laddar du ned profilen från Xbox Live.

Föräldrakontroller och onlinesäkerhet

Xbox 360-konsolen och Xbox Live har en mängd alternativ för trygghetsinställningar och säkerhet online för både din konsol och Xbox Live-kontona.

Återställ lösenordet till ditt Microsoft-konto

Mer information om hur du ändrar ditt lösenord för Microsoft-kontot och vad du gör om du glömmer bort ditt lösenord för Microsoft-kontot finns i Hantera ditt Microsoft-konto.