Så här avslutar du ditt Microsoft-konto

Avsluta ditt Microsoft-konto Börja avsluta kontot genom att logga in på ditt Microsoft-konto.

All nödvändig information om hur du avslutar ditt Microsoft-konto

Det är tråkigt att du lämnar oss och vi vill se till att du har all den information du behöver innan du avslutar ditt Microsoft-konto.

• När du har avslutat ditt konto har du möjlighet att ändra dig inom 60 dagar. Efter 60 dagar tar Microsoft bort kontot permanent. Då kommer du inte längre att kunna använda de tjänster som kräver att du loggar in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord. Det innefattar innehåll, spel, program och OneDrive-innehåll där det krävs att du loggar in till Xbox Live för att nå det.
  • Prenumerationer som hör till Microsoft-kontot upphör inte när du avslutar kontot.
  • Om du avslutar ditt Microsoft-konto kommer du inte att kunna logga in på Xbox-konsolen, även om du tidigare sparat e-postadressen och lösenordet på konsolen.
  • Om du avslutar ditt Microsoft-konto kan du inte längre administrera ditt barns föräldrakontroller.
    Du kan välja något av dessa alternativ:

Innan du stänger ditt konto ska du avsluta alla prenumerationer och använda eventuella innestående medel

Om du inte avslutar dem kommer du fortfarande faktureras för dem. Så här avslutar du dem:

1. Logga in på account.microsoft.com. Ange vid behov ditt lösenord.
  2. Välj Tjänster och prenumerationer.
  3. Under Prenumerationer väljer du Avbryt bredvid de prenumerationer du vill avsluta och sedan följer du instruktionerna för att avsluta prenumerationerna.
  4. Välj Avbryt.
    Obs! Alla inköp är slutgiltiga och återbetalas inte. Läs mer i användningsvillkoren för Xbox Live. Oavsett hur lång tid som återstår av din prenumeration räknas den ned till dag 60 när du avbryter automatiska betalningar. På dag 61 avslutas prenumerationen.

Använd ditt kontos saldo. Eventuellt saldo du har från ett Microsoft- eller Xbox-presentkort förloras när du avslutar kontot. Kontrollera saldot.

Så här avslutar du ditt konto

Följ de här anvisningarna när du har tagit hand om dina prenumerationer och saldon:

1. Logga in på account.microsoft.com. Ange vid behov ditt lösenord.
  2. Välj Säkerhet och välj sedan fler säkerhetsalternativ. Du kanske får en säkerhetskod via sms eller e-post för att verifiera att du är kontoägaren. Om du får det anger du koden på kontots webbsida.
  3. Välj Fler säkerhetsinställningar.
  4. Rulla ned till slutet av sidan och välj Avsluta mitt konto.
  5. Granska de åtgärder vi rekommenderar att du utför innan du avslutar kontot och välj sedan Nästa.
  6. Markera var och en av kryssrutorna för att visa att du har läst och förstått varje punkt.
  7. Välj Avsluta konto nedtill på sidan. Detta bekräftar att du förstår att du förlorar åtkomst till alla webbplatser, tjänster och alla data som hör till ditt Microsoft-konto efter 60 dagar.

Vill du inte längre avsluta ditt Microsoft-konto?

Om du ändrar dig inom 60 dagar behöver du bara gå tillbaka till account.microsoft.com och logga in med din e-postadress och ditt lösenord. Du kommer att ombes ange en säkerhetskod som vi skickar till dig per telefon eller e-post. På så sätt vet vi att kontot ska öppnas för just dig.

Observera följande:

• All återstående prenumerationstid är tillgänglig för dig, men du kan inte gå tillbaka till den tidpunkt då ditt konto stängdes.
  • Om du har stängt av automatisk förnyelse av din Xbox Live- eller Xbox Groove Musik-prenumeration måste du aktivera det igen.
  • Om du avbrutit några prenumerationer helt och hållet eller om din prenumerationsperiod har löpt ut måste du köpa prenumerationen igen.
  • Din Xbox-profil, tillsammans med alla spel, all musik och alla videofilmer som hör till den kommer att vara tillgängliga nästa gång du loggar in på konsolen.

Obs! Efter 60 dagar kommer ditt Microsoft-konto att vara permanent borttaget och du kan inte öppna det igen.