Så här ändrar du e-postadressen som hör till ditt Microsoft-konto

Ändra e-postadress för ditt Microsoft-konto Logga in på ditt Microsoft-konto om du vill ändra den e-postadress som hör till ditt konto.

Du kanske vill ändra den e-postadress (kallas även kontoalias) du loggar in på Microsoft-kontot med på grund av något av följande:

• Du har bytt e-postleverantör.
  • Du har bytt namn eller ändrat vad du vill bli kallad.
  • Du vill använda en e-postadress som du lättare kommer ihåg.
  • Du föredrar att använda ditt telefonnummer för att logga in (kan användas på Xbox One, Xbox.com eller account.microsoft.com).

Följ anvisningarna på den här sidan för att ändra den e-postadress eller det telefonnummer du använder för att logga in på ditt Microsoft-konto.

Viktigt Innan du börjar måste du känna till den e-postadress och det lösenord du använde när du skapade ditt Microsoft-konto. Om du inte känner till dessa läser du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Så här ändrar du den e-postadress eller det telefonnummer du använder för att logga in på ditt Microsoft-konto online

Steg 1: Lägg till en e-postadress eller ett telefonnummer

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Din info längst upp på sidan.
  3. Välj Administrera e-postadressen eller telefonnumret för inloggning.
  4. Du kan bli ombedd att ange en kod som vi skickar till den e-postadress eller det telefonnummer som har registrerats på ditt konto som säkerhetsinformation. På så sätt vet vi att begäran kommer från dig.
  5. Välj antingen Lägg till e-postadress eller Lägg till telefonnummer.
  6. Om du valt Lägg till e-postadress följer du de här stegen. I annat fall går du till steg 7 för att lägga till ett telefonnummer.
    1. Om du vill skapa en ny e-postadress och använda den väljer du Skapa en ny e-postadress och lägg till den som alias och sedan följer du instruktionerna.
    2. Om du har en e-postadress som inte kommer från Microsoft (t.ex. @gmail.com eller @yahoo.com) som du vill använda väljer du Lägg till en befintlig e-postadress som Microsoft-kontoalias och sedan klickar du på Lägg till Alias.
      • När du lägger till en e-postadress måste du verifiera att du äger det kontot. Till höger om det alias du lade till klickar du på Verifiera. Då skickar vi ett meddelande till den e-postadressen för att få den bekräftad.
      • När du får verifieringsmeddelandet via e-post klickar du på länken i det för att bekräfta att du äger kontot.
      • Obs! Den e-postadress du anger får inte redan användas som ett Microsoft-kontoalias.
  1. Om du valt Lägg till telefonnummer följer du de här stegen:
    1. Välj ditt land i listan.
    2. Ange det telefonnummer du vill använda och välj sedan Nästa.
    3. När du lägger till ett nytt telefonnummer skickar vi ett textmeddelande till det numret för att verifiera det. Ange koden i textmeddelandet och välj sedan Nästa.

Steg 2: Ange den nya e-postadressen som ditt primära alias

När du har lagt till den nya e-postadressen måste du ange den som ditt primära alias som ska visas när du loggar in på en enhet eller tjänst. Så här gör du:

På sidan Hantera dina kontoalias väljer du Gör till primärt under den e-postadress du vill ha som primär under Kontoalias.

Obs! Det är bara e-postadresser som kan användas som primära alias.

Steg 3: Ta bort den gamla e-postadressen som du inte vill använda längre

För att ta bort en e-postadress som du inte längre använder väljer du Ta bort bredvid det aliaset på sidan Hantera dina kontoalias och sedan följer du instruktionerna som ges.

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan den ändrade e-postadressen har införts på alla Microsofts tjänster. Om du loggar in på ditt Microsoft-konto på en Xbox One-konsol genom att använda Kinect-sensorn kanske du temporärt ombeds att logga in manuellt med en handkontroll. Om du fortfarande ombeds logga in manuellt efter två dagar kan du försöka med att ta bort profilen från konsolen och sedan lägga till den igen. (Om du behöver hjälp läser du Gamertag och profil: support för profilhantering.)

Du kan använda vilken e-postadress eller vilket telefonnummer du vill av de du angett för att logga in. För att göra det svårare för obehöriga att komma åt ditt konto kan du ändra inloggningspreferenserna så att de alias du inte vill använda för inloggning stängs av.