Ändra Microsoft-kontots lösenord

Ändra lösenordet Logga in på Microsoft-kontot om du vill ändra lösenordet.

Översikt

Du kan ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto från Xbox 360-konsolen eller från en webbläsare på en annan enhet med internet, t.ex. en dator eller en surfplatta. Du kanske vill byta lösenord om:

• Du tror att någon annan använder ditt konto.
  • En onlineåterförsäljare du har gjort affärer med har haft säkerhetsproblem och du tror att du använde samma lösenord för ditt Microsoft-konto.
  • Det var länge sedan du ändrade ditt lösenord, eller du vill ta det säkra före det osäkra.

Att ändra ditt lösenord skiljer sig något från att återställa ett glömt lösenord. Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det online genom att verifiera din identitet med annan information.

Obs! Den här möjligheten att ändra lösenordet finns för närvarande på Xbox 360-konsolen men inte på Xbox One-konsolen.

Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto via en webbläsare

Så här ändrar du lösenordet för ditt Microsoft-konto via en webbläsare:

1. Logga in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord.
  2. Startsidan under ditt profilfoto och din e-postadress väljer du Ändra lösenord.
  3. Du kan bli ombedd att verifiera att du är innehavaren av kontot genom att ta emot en säkerhetskod via SMS eller e-post och därefter ange den på webbsidan.
  4. Ange ditt nuvarande lösenord.
  5. Skapa ett nytt lösenord och bekräfta det.
  6. Välj Spara.

När du har gjort ändringen får du en avisering till den e-postadress eller det telefonnummer som är din befintliga "säkerhetsinformation". Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det har hänt kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna i aviseringen.

Ändra ditt lösenord för Microsoft-kontot från Xbox 360-konsolen

Så här ändrar du ditt lösenord från Xbox 360-konsolen. Se först till att du är ansluten till Xbox Live och att du har ditt aktuella lösenord till hands.

1. Logga in genom att använda din Xbox Live-aktiverade gamertag.
  2. Rulla åt höger till Inställningar och välj Konto.
  3. Rulla åt höger till Din information och välj Kontosäkerhet.
  4. Välj Ändra lösenord.
  5. Ange det nuvarande lösenordet, ange det nya lösenordet två gånger och välj sedan Ändra nu.
  6. Om du vill spara lösenordet så att du kan använda det för att logga in på andra Microsoft-tjänster väljer du Ja när du tillfrågas.