Ändra Microsoft-kontots lösenord

QuickLink

Logga in på Microsoft-kontot om du vill ändra lösenordet.

Översikt

Ett Microsoft-konto är den e-postadress och det lösenord du använder för att logga in på olika Microsoft-tjänster, t.ex. Xbox Live och Xbox Music. När du registrerade dig för ett Xbox Live- eller Xbox Music-konto kopplades ditt konto till ett Microsoft-konto.

Du kan ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto från Xbox 360-konsolen eller från en annan enhet med internet, t.ex. en dator eller en surfplatta.

Du måste känna till det aktuella lösenordet om du vill ändra det. Du kan även återställa lösenordet online om du har glömt det.

Obs! Den här möjligheten att ändra lösenordet finns för närvarande på Xbox 360-konsolen men inte på Xbox One-konsolen.

Lösningar

Ändra Microsoft-kontots lösenord från en enhet som är ansluten till internet

Så här ändrar du lösenordet för ditt Microsoft-konto från en enhet med internet, t.ex. en dator eller en surfplatta:

1. Logga in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord.
  2. Öppna Säkerhet och sekretess från startsidan och välj sedan Ändra lösenord och annat.
picture

Du kan bli ombedd att verifiera att du är innehavaren av kontot genom att ta emot en säkerhetskod via SMS eller e-post och därefter ange den online.

1. Välj Ändra lösenordet under Lösenord. Följ anvisningarna och klicka på Spara.
picture

När du har gjort ändringen får du en avisering till den e-postadress eller det telefonnummer vi har uppgift om. Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det har hänt kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna i aviseringen.

Ändra ditt lösenord för Microsoft-kontot från Xbox 360-konsolen

Så här ändrar du ditt lösenord från Xbox 360-konsolen. Se först till att du är ansluten till Xbox Live och att du har ditt aktuella lösenord till hands.

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
  2. Gå till Inställningar och välj Konto.
picture
  1. Bläddra åt höger till Din information och välj Kontosäkerhet.
picture
  1. Välj Ändra lösenord.
picture
  1. Ange det nuvarande lösenordet, ange det nya lösenordet två gånger och välj sedan Ändra nu. Om du vill spara lösenordet så att du kan använda det för att logga in på andra Microsoft-tjänster väljer du Ja när du tillfrågas.