Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto

Vad är ett ”Microsoft-konto”?

Ett Microsoft-konto är den e-postadress och det lösenord du använder för att logga in på olika Microsoft-tjänster, t.ex. Xbox Live och Xbox Music. När du registrerade dig för ett Xbox Live- eller Xbox Music-konto kopplades ditt konto till ett Microsoft-konto. (Om du inte redan hade ett var du tvungen att skapa ett). Du använder ditt Microsoft-konto för att hantera ditt Xbox Live- eller Xbox Music-konto och för att ladda ned din Xbox Live-profil.

Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto

Du kan ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto från datorn eller Xbox 360-konsolen

•  Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto från datorn
Så här gör du:

1. accounts.live.com loggar du in på ditt Microsoft-konto med hjälp av den e-postadress och det lösenord som hör till kontot.
  2. Klicka på Säkerhet och lösenord. Följande skärm visas:
    picture
    1. Klicka på Ändra lösenord. Följande skärm visas:
    picture
    1. Gör följande:
      1. I fältet Current password anger du det aktuella lösenordet.
      2. I fältet New password anger du det nya lösenordet som du vill använda.
      3. I fältet Reenter password anger du det nya lösenordet som du skapade i föregående steg.
    2. Klicka på Save.

•   Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto från din Xbox 360-konsol
    Så här gör du:
    Obs! Du måste ha det nuvarande lösenordet till hands och vara ansluten till Xbox Live.

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
    2. Gå till Settings och välj Account.
    3. Rulla åt höger till Your Information och välj Account Security.
    picture
    1. Välj Change Password.
    2. Ange det nuvarande lösenordet, ange det nya lösenordet (två gånger) och välj sedan Change Now. Om du vill spara lösenordet så att du kan använda det för att logga in på andra Microsoft-tjänster väljer du Yes när du tillfrågas.