Hur du tar bort ditt Microsoft-konto och personlig information som är kopplad till det

När du registrerade dig för en Xbox-gamertag kopplades det kontot till ett Microsoft-konto. Det krävs för alla nedladdningar av och tjänster för Xbox Live-innehåll.

Mer information om Microsoft-kontohantering, t.ex. hur du ändrar det Microsoft-konto som hör till din gamertag finns i Support på kontohantering. Observera att du för tillfället inte kan flytta en gamertag från ett Microsoft-konto till ett annat utan att använda Xbox-konsolen.

Obs! Om du bara vill avsluta ditt Microsoft-konto läser du Så här avslutar du ditt Microsoft-konto.

Ta bort din personliga information

• Ta bort dina kompisar:
    1. Logga in på sidan Xbox Social i en webbläsare.
    2. Leta upp och välj den kompis du vill ta bort.
    3. Välj Ta bort.
    4. Välj Ja.
    5. Upprepa för alla kompisar.

Om du vill ta bort dina kompisar med hjälp av konsolen följer du anvisningarna under "Ta bort en kompis" i Hitta och håll kontakten med kompisar på Xbox Live.

• Rensa din profilinformation:
    1. Logga in på sidan Redigera profil.
    2. Rensa fälten Motto, Namn, Plats och Biografi i profilen.
    3. Välj Spara för att spara ändringarna.
  • Ändra namnet i dina kontaktuppgifter för fakturering:
    1. Logga in på Mitt konto.
    2. Välj Betalning och fakturering (du kan bli ombedd att ange en kod som skickats till dig, som hör till ditt Microsoft-konto).
    3. Välj Faktureringsinformation och välj Redigera profil.
    4. Ändra förnamnet på kontot till "Stäng" och efternamnet till "konto".
    5. Välj Spara för att spara ändringarna. (Det här kan också göras på en konsol.)
  • Ta bort dina betalningsalternativ:
    1. Logga in på Mitt konto.
    2. Välj Betalning och fakturering (du kan bli ombedd att ange en kod som skickats till dig, som hör till ditt Microsoft-konto).
    3. Välj Betalningsalternativ.
    4. Välj ditt betalningsalternativ och välj sedan Ta bort.
  • Ange önskad kontaktinformation i Microsoft-profilcentret:
    1. Logga in på Profilcenter i en webbläsare. Se till att du inloggad med ditt Microsoft-konto.
    2. Välj Min profil och Min personliga information för att ange eller ta bort personlig information.
    3. Välj Hantera kommunikation för att ange eller ta bort kontaktpreferenser.

Gör så här för avsluta ditt nuvarande Microsoft-konto

Nu när ditt Xbox Live-konto har flyttats till ett nytt Microsoft-konto kan du stänga det ursprungliga kontot.

För enskilda konton

Om du vill ta bort ditt Microsoft-konto helt och hållet måste du först ta bort din personliga information från kontot enligt tidigare anvisningar i den här artikeln. Om du tar bort din Microsoft-kontoinformation avslutas kontot. Var uppmärksam på att när du en gång har avslutat ditt Microsoft-konto kan du inte öppna det igen. När den här proceduren slutförts kommer allt innehåll som hör till kontot, t.ex. betalt nedladdningsbart innehåll, Zune-innehåll, åtkomst till sparade spel och achievements att tas bort permanent.

Observera också att ditt nuvarande Microsoft-konto och din gamertag inte kommer att vara tillgängliga för framtida Xbox Live-konton. All information kommer att tas bort permanent.

1. Se till att det inte finns några utestående prenumerationer eller förfallna betalningar på kontot.
  2. Logga in på Microsoft account.
  3. Välj Säkerhet och sekretess. Under Kontosäkerhet klickar du sedan på Fler säkerhetsinställningar.
  4. Nedtill på sidan väljer du Avsluta mitt konto.
  5. Välj Nästa.
  6. Gå igenom och markera alla rutorna på sidan.
  7. På den nedrullningsbara menyn väljer du orsaken till att du stänger ditt konto och sedan väljer du Avsluta konto.
  8. Om du har problem med att stänga kontot:
    • Om du har problem med att stänga kontot på grund av befintliga prenumerationer innebär det att du inte har flyttat ditt Xbox Live-konto till ett nytt Microsoft-konto. Följ de fem stegen för "Ta bort din personliga information" ovan om du vill flytta ditt Xbox-konto.
    • För andra problem, se Hjälp för Microsoft-konto.

För familj- eller barnkonton

Om du vill stänga ett Microsoft-konto som är överordnat ett barnkonto måste det barnkontot flyttas till ett nytt konto innan du kan stänga det nuvarande kontot.