Felmeddelandet ”The Microsoft account that you’re switching to is already linked to another Xbox account” visas när du försöker flytta din Xbox Live-gamertag till ett annat Microsoft-konto

Problem

Följande felmeddelande visas när du försöker flytta din Xbox Live-gamertag till ett Microsoft-konto som redan är kopplat till en annan gamertag:

The Microsoft account you're switching to is already linked to another Xbox account

Detta innebär att Microsoft-kontot du försöker koppla din gamertag till redan är kopplat till en annan gamertag.

Lösning

Innan du kan koppla din Xbox Live-gamertag till ett Microsoft-konto som redan är kopplat till en annan gamertag måste du först ta bort den befintliga gamertagen från det Microsoft-kontot.

Så här gör du:

1. Skapa ett nytt Microsoft-konto. Detta nya konto behövs bara temporärt medan du flyttar dina gamertags. När du flyttat dina gamertags behöver du inte längre detta Microsoft-konto.
    Exempel:
    • Gamertag A är länkad till Microsoft-konto 1.
    • Gamertag B är länkad till Microsoft-konto 2.

För att växla gamertags A och B mellan Microsoft-kontona 1 och 2 måste du först skapa ett tredje temporärt konto: Microsoft-konto 3.

2. Flytta den gamertag som är länkad till det Microsoft-konto du vill använda till det nya temporära kontot du precis skapade.
    Exempel:
    • Gamertag A förblir länkad till Microsoft-konto 1.
    • Flytta gamertag B till Microsoft-konto 3.

Microsoft-konto 2 är nu ledigt.

3. Flytta nu din gamertag till det Microsoft-konto du vill använda.
    Exempel:
    • Flytta gamertag A till Microsoft-konto 2.
    • Gamertag B förblir länkad till Microsoft-konto 3.

Microsoft-konto 1 är nu ledigt.

4. Du måste vänta 30 dagar innan bytet av gamertags mellan de två ursprungliga Microsoft-kontona slutförs. (En gamertag kan endast flyttas en gång var trettionde dag.)
    Exempel:
    • Gamertag A förblir länkad till Microsoft-konto 2.
    • Efter 30 dagar flyttar du gamertag B till Microsoft-konto 1.

Microsoft-konto 3 är nu ledigt och behövs inte längre.

Noteringar

• När du ändrar till ett nytt Microsoft-konto överförs inte dina nuvarande medel på ditt originalkonto till ditt nya Microsoft-konto.
  • Du kan bara ändra ditt Microsoft-konto för en viss gamertag var 30:e dag.
  • Du måste också vänta 30 dagar efter att din gamertag laddats ned från Xbox Live innan du kan flytta den till ett annat Microsoft-konto. Om det inte har gått 30 dagar sedan din gamertag laddades ned visas ett felmeddelande.
  • Innan du kan ändra ett Microsoft-konto som hör till ett barnkonto, måste du ange Microsoft-kontoinformationen för det vuxenkonto som har kontroll över barnkontots inställningar för sekretess- och onlinesäkerhet.
Om problemet kvarstår trots att du prövat lösningen i den här artikeln kontaktar du Xbox-supporten genom att klicka på länken Kontakta oss längst ned på den här sidan.