Hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto

Översikt

För att få tillgång till ditt barns Xbox Live-konto måste du känna till den e-postadress du använde när du registrerade ditt barns Microsoft-konto. Xbox-supporten kan inte ge dig denna information även om du kan ange ditt barns gamertag.

Det finns olika sätt för dig att ta reda på den e-postadress du använde när du registrerade ditt barns Microsoft-konto. Du kan hitta den på konsolen om du fortfarande kan logga in. Men oroa dig inte om du inte kan logga in. Du kan hitta informationen på andra ställen.

Om du letar efter e-postadressen för ditt eget Microsoft-konto går du till Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto. Om du har glömt lösenordet för ditt eller ditt barns Microsoft-konto går du till Glömt lösenordet till Microsoft-kontot.

Obs! Microsoft-konto är det nya namnet för det som tidigare hette Windows Live ID. Dessa två namn betyder samma sak. Ditt Microsoft-konto är det konto du använder för att administrera vad du gör med Xbox Live och andra Microsoft-tjänster som Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med flera. Med detta centrala konto kan du administrera dina inköp, din faktureringsinformation och innehåll från ett enda konto.

Ämnen

Använda Xbox One-konsolen för att hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto

Du kan använda Xbox One-konsolen för att hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto om något av följande villkor uppfylls:

• Du kan logga in på din egen profil på Xbox One (se Lösning 1 nedan).
  • Ditt barn har en sparad profil på Xbox One (se Lösning 2 nedan).

Lösning 1: Logga in på Xbox One med din egen profil

1. Logga in på din profil på Xbox One-konsolen.
  2. På skärmen Home trycker du på Menyknappen på Xbox One trådlös handkontroll.

picture
  1. Välj Settings.
  2. Bläddra åt höger till FAMILY och välj sedan ditt barns profil.
  3. Välj Add to this Xbox.
  4. På nästa skärm visas ditt barns Microsoft-konto. Om du känner till ditt barns lösenord anger du det nu för att slutföra inloggningsprocessen.

Lösning 2: Logga in på Xbox One med ditt barns sparade profil

1. Logga in på med ditt barns sparade profil Xbox One.
  2. På skärmen Home trycker du på Menyknappen på Xbox One trådlös handkontroll.
  3. Välj Settings.
  4. Välj Sign-in, security & passkey.
  5. Under SIGN-IN & SECURITY letar du reda på den sista posten i kolumnen. Det är den e-postadress ditt barn använder för att logga in på sitt Microsoft-konto.

Använda Xbox 360-konsolen för att hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto

Du kan använda Xbox 360-konsolen för att hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto.

1. På skärmen Home loggar du in på Xbox 360-konsolen med ditt barns Xbox Live-aktiverade gamertag.
  2. E-postadressen till ditt barns Microsoft-konto visas i övre högra hörnet omväxlande med barnets gamertag.

Om visning av gamertag och information om Microsoft-kontot på Start-skärmen har inaktiverats kan du fortfarande hitta detta på skärmen Settings:

1. Gå till Settings och välj Account.
  2. Bläddra åt höger till Your Information och välj sedan Account Security.
  3. Det Microsoft-konto som hör till ditt barns Xbox Live-konto visas.

Om ditt barns gamertag inte finns sparad på Xbox 360-konsolen följer du de här anvisningarna:

1. Logga ut från alla profiler.
  2. Tryck på Guide-knappen och välj sedan Download Profile.
  3. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord för ditt (vuxen)konto.
  4. Välj det barnkonto du vill ladda ned.
  5. Lämna rutan Remember password ikryssad och välj Sign in.

Använda andra metoder för att hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto

Här följer några andra sätta att hitta ditt barns Microsoft-konto om du inte kan logga in på en Xbox Live-profil på din konsol:

• Logga in på Xbox Live med en e-postadress du tror att du kan ha använt när du skapade ditt barns konto (se Lösning 1 nedan).
  • Kontrollera om du har fått meddelande från Xbox Live till något av dina e-postkonton (se Lösning 2 nedan).
  • Kontrollera om e-postkontot kan ha ändrats sedan du skapade ditt barns konto (se Lösning 3 nedan).

Om du redan har provat alla de här lösningarna och ändå inte kan hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto kontaktar du Xbox-supporten via länken Contact Us nedtill på den här sidan.

Lösning 1: Prova att logga in med en e-postadress du tror att du kan ha använt när du skapade ditt barns konto

1. Gå till login.live.com och försök logga in med vad du tror är ditt barns Microsoft-konto (e-postadress och lösenord). Om du kan logga in betyder det att inloggningsuppgifterna du angett är giltiga.
  2. Därefter går du till Xbox.com och försöker logga in med samma information.
    • Om du uppmanas att skapa en Xbox-profil är inte det Microsoft-konto du angav kopplat till ett Xbox Live-konto i nuläget.
    • Om du kan logga in och se ditt barns gamertag längst upp till höger på skärmen är den här e-postadressen kopplad till ett Xbox Live-konto. Använd den här informationen för att logga in på ditt barns konto på Xbox One-konsolen.

Lösning 2: Kontrollera dina e-postkonton

Kontrollera om du fått meddelanden om ditt Xbox Live-medlemskap till dina e-postkonton (sök efter meddelanden om ”Xbox Live” eller ”Betalningsalternativ för Microsoft”). Det kan hjälpa dig att avgöra vilken e-postadress som är kopplad till ditt barns Xbox Live-medlemskap.

Lösning 3: Kontrollera om e-postadressen har ändrats

Minns du när du skapade ditt barns Microsoft-konto? Använde du då en annan Internetleverantör för e-post? Eftersom e-postadressen till ditt Microsoft-konto i princip är ett ”användarnamn” behöver du inte ha åtkomst till det gamla e-postkontot för att det ska kunna vara det du använder för att logga in på Xbox Live.

Glömt lösenordet till ditt Microsoft-konto?

Om du har glömt lösenordet för ditt barns Microsoft-konto eller om du vill återställa det läser du Glömt lösenordet till Microsoft-kontot.