Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto

Översikt

För att få åtkomst till ditt Xbox Live-konto, måste du ange den e-postadress du använde när du registrerade Microsoft-kontot. Xbox-supporten kan inte ge dig denna information även om du kan ange din gamertag.

Det finns olika sätt för dig att ta reda på den e-postadress du använde när du registrerade ditt Microsoft-konto. Du kan hitta den på konsolen om du fortfarande kan logga in. Men det går att lösa även om du inte kan logga in. Du kan hitta informationen på andra ställen.

Om du letar efter e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto går du till Hitta e-postadressen för ditt barns Microsoft-konto. If Om du glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto läser du Glömt lösenordet till Microsoft-kontot.

Obs! Microsoft account är det nya namnet för det som tidigare hette Windows Live ID. Dessa två namn betyder samma sak. Ditt Microsoft-konto är det konto du använder för att administrera vad du gör med Xbox Live och andra Microsoft-tjänster som Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med flera. Med detta centrala konto kan du administrera dina inköp, din faktureringsinformation och innehåll från ett enda konto.

Lösningar

Glömt lösenordet till ditt Microsoft-konto?

Läs Du har glömt Microsoft-kontots lösenord om du har glömt lösenordet för ditt Microsoft-konto eller om du vill återställa det.

Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto via Xbox One-konsolen

Obs! Xbox One kanske inte finns i alla länder.

Om du kan logga in på din Xbox One-konsol kan du hitta det Microsoft-konto som är kopplat till ditt Xbox Live-konto under Settings. Gör så här:

1. Tryck på Xbox-knappen för att komma till startsidan eller säg ”Xbox, go home.
  2. Välj Settings.
  3. Välj Sign-in, security & passkey.
picture
  1. Längst ned i andra kolumnen med namnet Sign-in & Security visas den e-postadress du använde för att logga in på ditt Microsoft-konto.
picture

Hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto via Xbox 360-konsolen

Om du kan logga in på din Xbox 360-konsol kan du hitta det Microsoft-konto som är kopplat till ditt Xbox Live-konto på ett av två sätt.

Från startsidan:

1. Logga in på Xbox Live-gamertag.
  2. E-postadressen till ditt Microsoft-konto växlar med din gamertag i övre högra hörnet.

Från Inställningsnavet:

Om du har inaktiverat visningen av din gamertag och ditt Microsoft-konto på startsidan hittar du dem i Inställningsnavet.

1. Logga in på Xbox Live-gamertag.
  2. Gå till settings och välj Account.
picture
  1. Rulla åt höger till Your Information och välj Account Security. Det Microsoft-konto som hör till ditt Xbox Live-konto visas.

Andra sätt att hitta e-postadressen för ditt Microsoft-konto

Här följer några andra sätta att hitta ditt Microsoft-konto om du inte kan logga in på en Xbox Live-profil på din konsol:

• Gå till login.live.com och försök logga in med vad du tror är ditt Microsoft-konto. Om du kan logga in betyder det att inloggningsuppgifterna du angett är giltiga. Därefter går du till Xbox.com och försöker logga in med samma information. Om du uppmanas att skapa en Xbox-profil är inte det Microsoft-konto du angav kopplat till ett Xbox Live-konto i nuläget. Om inte, loggar du in och hittar din gamertag högst upp i högra hörnet på skärmen. Detta e-postmeddelande är kopplat till ett Xbox Live-konto.
  • Kontrollera om du fått meddelanden om ditt Xbox Live-medlemskap till dina e-postkonton (sök efter meddelanden om ”Xbox Live” eller ”Betalningsalternativ för Microsoft”). Det kan hjälpa dig att avgöra vilken e-postadress som är kopplad till ditt Xbox Live-medlemskap.