Vanliga frågor och svar för Microsoft-konton

Administrera ditt Microsoft-konto Logga in på ditt Microsoft-konto för att se och uppdatera kontoinformationen.

Översikt

Ditt Microsoft-konto är det konto du använder för att administrera vad du gör med Xbox Live och andra Microsoft-tjänster som Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 10, Windows Phone, med flera. Med det här centrala kontot kan du:

• Hantera alla Microsoft-tjänster från ett enda konto
  • Logga in på din Xbox-konsol eller Xbox-appen för Windows 10
  • Hantera dina köp och prenumerationer
  • Skapa och hantera trygghetsinställningar för att hålla dina barn trygga

Den här sidan ger svar på vanliga frågor och tillhandahåller resurser för mer information om hanteringen av ditt Microsoft-konto.

Ämnen

Hur skapar jag ett Microsoft-konto?

Om du använder en e-postadress och ett lösenord för att logga in på Microsoft-tjänster som Hotmail, Outlook, Messenger eller Xbox Live så har du redan ett Microsoft-konto som du kan använda för att logga in på alla Xbox-konsoler eller tjänster.

Om du inte har något Microsoft-konto kan du enkelt skapa ett sådant genom att gå till sidan Skapa ett konto och följa instruktionerna. Du kan använda en valfri e-postadress som du redan använder regelbundet, eller så hjälper vi dig att skapa en ny e-postadress på @outlook.com.

Hur loggar jag in på en ny Xbox-konsol eller Xbox-appen?

Vad ska jag göra om ett felmeddelande visas när jag försöker logga in?

Hur kan jag ändra, återställa eller ta bort lösenordet jag använder för att logga in?

Ändra lösenordet

Du kan även ändra lösenordet regelbundet för att skydda ditt konto. För hjälp se Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Återställa lösenordet om du har glömt det

Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Ta bort ditt lösenord från konsoler där det har sparats

Lär dig använda lösenordet för att hantera inloggningsinställningarna på konsolen

Hur ändrar jag den e-postadress jag använder för mitt Microsoft-konto?

Om du vill ändra den e-postadress du använder för ditt Microsoft-konto kan du uppdatera den på account.microsoft.com. När du har loggat in väljer du Din info och sedan Administrera e-postadressen eller telefonnumret för inloggning.

Jag har olika Microsoft-konton för olika tjänster. Hur kan jag kombinera dem?

För närvarande kan du inte flytta dina tjänster från ett Microsoft-konto till ett annat. Detta kan dock bli möjligt i framtiden.

Vad är säkerhetsinformationen för Microsoft-kontot och hur hanterar jag den?

När du ändrar känslig kontoinformation, t.ex. ett lösenord eller kontaktuppgifter, skickar vi en säkerhetskod till ett telefonnummer eller en e-postadress vi har uppgift om för att säkerställa att personen som gör ändringen är ägare till kontot.

Alla konton måste ha minst en kontaktmetod, även om vi uppmuntrar dig att ange både ett telefonnummer och en e-postadress så att du inte blir utelåst om du inte längre har möjlighet att använda endera. Du kan visa din säkerhetsinformation genom att logga in på account.microsoft.com och välja Säkerhet och sekretess.

Lär dig

Hur avslutar jag mitt Microsoft-konto?

Läs artikeln Så här avslutar du ditt Microsoft-konto om du vill stänga ditt Microsoft-konto. Du kan öppna ett stängt konto igen inom 60 dagar. Därefter tas kontot och alla uppgifter om det bort permanent från våra system.