Hantera ditt Microsoft-konto

Vad är ett Microsoft-konto?

Ditt Microsoft-konto är det konto du använder för att administrera dina interaktioner med Xbox Live och andra Microsoft-tjänster som Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music med flera. Med detta centrala konto kan du administrera inköp, faktureringsinformation och innehåll från ett enda konto.

Du skapar ett Microsoft-konto genom att ange en kombination av e-postadress och lösenord som du sedan använder för att logga in på Microsoft-tjänster. Kontot kan konfigureras med en webbaserad e-postadress från Microsoft (användarnamn@live.com eller användarnamn @outlook.com) eller annan giltig e-postadress (t.ex. @gmail.com, @comcast.net, @yahoo.com). Om du vill kan du skapa en ny e-postadress för Outlook.com när du konfigurerar det nya Microsoft-kontot.

Lösningar

Logga in på ditt Microsoft-konto (eller skapa ett nytt konto)

Om du använder en e-postadress och ett lösenord för att logga in på Microsoft-tjänster som Hotmail, Outlook, Messenger eller Xbox Live så har du ett Microsoft-konto.

Om du känner till den e-postadressen och det lösenordet ska du kunna logga in på ditt Microsoft-konto. Om du inte har ett Microsoft-konto är det enkelt att skaffa ett.

Om du har ett Microsoft-konto men glömt dina inloggningsuppgifter går du till Så här gör du om du glömt ditt Microsoft-konto eller lösenord. Om ett felmeddelande visas trots att du har rätt inloggningsuppgifter går du till Så här gör du om ett felmeddelande visas när du försöker logga in på Microsoft-kontot.

Gör så här om du har glömt e-postadressen du använde till ditt Microsoft-konto

Om du inte kommer ihåg den e-postadress du använde till ditt Microsoft-konto går du till Hitta ditt Microsoft-konto.

Så här gör du om du glömt lösenordet till ditt Microsoft-konto

Om du har glömt bort lösenordet till ditt Microsoft-konto kan du återställa det online. Gå till Reset your password i webbläsaren och ange e-postadressen för ditt Microsoft-konto. Du kommer få olika alternativ för hur du kan få en länk för återställning av lösenordet skickad till dig.

Om du inte kan använda några av alternativen för att återställa lösenordet kan du återfå åtkomsten till ditt Microsoft-konto genom att fylla i ett kontoåterställningsformulär online. Du gör det genom att gå till Återställa ditt Microsoft-konto och följa anvisningarna för hur du fyller i kontoåterställningsformuläret och återställer ditt konto.

Du hittar mer information om hur du återställer lösenordet för ditt Microsoft-konto i Glömt lösenordet till Microsoft-kontot.

Lär dig vad du gör om du vet e-postadressen och lösenordet till ditt Microsoft-konto men en felkod visas när du försöker logga in

Om du har rätt uppgifter för ditt Microsoft-konto men fortfarande inte kan logga in på kontot kontrollerar du först att det inte finns några varningar för Xbox Live-tjänsten.

Om det inte finns några aktuella varningar för tjänsten går du till Fel vid hantering av Xbox-konto för mer information om vanliga felmeddelanden för Microsoft-konton och inloggning. Om felkoden ifråga inte visas där använder du Sökning av Xbox-felkod/-statuskod för att söka efter felkoden och få mer information om det specifika felet.

Hantera säkerhetsuppgifterna för Microsoft-kontot

Lösenord
Du kan spara ditt Microsoft-konto och lösenord på Xbox-konsolen så att du snabbt kan logga in på Xbox Live samt enkelt logga in på andra Microsoft-tjänster. Om du vill försäkra dig om att ingen annan kan logga in på Xbox Live med ditt konto kan du lösenordsskydda din Xbox Live-profil på konsolen genom att kräva ett lösenord vid inloggning på ditt Microsoft-konto. Du hittar mer information i Lösenordsskydda din Xbox Live-profil. Om du vill ta bort ett sparat lösenord för Microsoft-kontot från konsolen för gott går du till Ta bort ditt lösenord för Microsoft-kontot från Xbox 360-konsolen.

Du kan även ändra lösenordet regelbundet för att skydda ditt konto. För att göra det går du till Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto. Det rekommenderas också att du anger ytterligare säkerhetsuppgifter för kontot (som ett mobilnummer eller en alternativ e-postadress) i fall att du någon gång behöver återställa lösenordet eller bekräfta att kontot tillhör dig. Gå till Lägg till säkerhetsinformationen för lösenordsåterställning för ditt Microsoft-konto för mer information.

Säkerhetsbevis
Säkerhetsbevis är ett sätt att verifiera ditt kontoinnehav. Vi kan snabbare hjälpa dig att lösa problem som kan uppstå med ditt konto om vi har ett telefonnummer där vi kan nå dig och en e-postadress dit vi kan skicka en kod för att verifiera att du är den rätta kontoinnehavaren.

• Bevisen används för att kontrollera tillgängligheten till ditt konto eller aktiviteter på Xbox.com, din Xbox 360-konsol, Xbox Live, Windows och andra platser där ditt Microsoft-konto används.
  • Detta skyddar ditt konto och hjälper dig att återställa lösenordet vid behov.
  • Om du skulle glömma ditt lösenord eller om någon skulle försöka använda ditt konto behöver vi ett sätt att nå dig för att återställa kontrollen över ditt konto – så det finns all anledning att hålla uppgifterna uppdaterade. Vi använder enbart uppgifterna för att skydda ditt konto.

Mer information om säkerhetsbevis och hur de skyddar ditt Microsoft-konto hittar du i Säkerhetsbevis för Microsoft-konto, översikt. Du hittar mer information om hur du konfigurerar och hanterar dina säkerhetsbevis i Lägg till ett säkerhetsbevis för Microsoft-konto och Ta bort ett säkerhetsbevis för Microsoft-konto.

Om du inte har tillgång till dina säkerhetsbevis på grund av att de är för gamla eller felaktiga eller att du har glömt dem, går du till Jag kommer inte åt säkerhetsbevisen för mitt Microsoft-konto. Om du aktiverat tvåstegsverifiering och inte kan logga in på en app eller enhet som inte frågar efter säkerhetsbevis går du till En app eller enhet frågar inte efter säkerhetsbevis för mer information.

Ändra det Microsoft-konto som hör till din Xbox Live-gamertag

Xbox Live-gamertags är kopplade till ett Microsoft-konto i inloggningssyfte. Om du vill flytta dina nuvarande gamertags till ett annat Microsoft-konto går du till Flytta en gamertag till ett annat Microsoft-konto för mer information.

Avsluta eller ta bort ett lösenord för Microsoft-kontot från Xbox-konsolen

Om du vill stänga ditt Microsoft-konto läser du avsnittet Avsluta ditt Microsoft-konto. Om du vill ta bort ett sparat lösenord för Microsoft-kontot från konsolen för gott går du till Ta bort ditt lösenord för Microsoft-kontot från Xbox 360-konsolen.

Vanliga frågor om Microsoft-konton