Så här uppdaterar du ditt Microsoft-konto om du flyttar till ett nytt land eller en ny region

Ska du flytta till ett nytt land eller en ny region och ta med din Xbox? Ta reda på vad du behöver göra för att se till att du kan använda Xbox-konsolen i det nya landet eller den nya regionen.

Viktigt Om du försöker använda de här anvisningarna för att lösa problem med bakåtkompatibilitet eller regionfel kommer din kontoregion inte att lösa problemen. De här anvisningarna är bara till för att ändra land eller region när du flyttar.

På den här sidan

När ska jag ändra Xbox-region?

Om du har flyttat till ett annat land och vill göra Xbox-köp från den nya platsen måste du ändra din region.

Vad du behöver veta innan du ändrar land/region

När du ändrar land/region för ditt Microsoft-konto kan dina tjänster och prenumerationer påverkas. Nedan finns all nödvändig information om hur du ändrar land/region.

• Din Xbox-profilinformation

Din gamertag, upplåsta achievements och övrig Xbox-profilinformation flyttar med dig.

• Pengarna på ditt Microsoft-konto

Pengarna på ditt Microsoft-konto kommer inte att flytta med dig. Se till att använda pengarna på ditt Microsoft-konto innan du byter kontoplats. Vi kan inte överföra pengar mellan regioner.

• Din Xbox Live Guld-prenumeration

All återstående tid på din Xbox Live Guld-prenumeration flyttas med ditt konto till landet/regionen.

Om Xbox Live Guld-prenumerationer inte är tillgängliga i landet/regionen kommer din befintliga prenumeration att förbli aktiv men den kanske inte längre fungerar. Om du märker att så är fallet avbryter du prenumerationen för att undvika fortsatt debitering. Om du vill avbryta prenumerationen går du till Så här säger du upp din Xbox-prenumeration.

• Andra prenumerationer kanske inte är tillgängliga i landet/regionen

Om du har andra prenumerationer (t.ex. XNA Creator’s Club, Call of Duty Elite eller Monster Hunter) kommer dina prenumerationer att förbli aktiva i landet/regionen men de kanske inte längre fungerar. Om du har återkommande debitering kommer du att debiteras tills du avbryter prenumerationen. Om du vill göra det går du till Så här säger du upp din Xbox-prenumeration.

• Groove Music Pass-prenumerationer kan inte flyttas

Om du har ett aktuellt Groove Music Pass sägs det upp i samband med flytten. Din samling förblir densamma, beroende på tillgänglighet och regionspecifika licensregler, om du prenumererar på Groove Music Pass igen efter att du ändrat till en ny region. Om du använder ett Xbox Music Pass på en Windows Phone måste du återställa telefonen till tillverkarens inställningar när du prenumererar i en ny region.

Så här ändrar du land/region på Xbox One

Viktigt Om du försöker använda de här anvisningarna för att lösa problem med bakåtkompatibilitet eller regionfel kommer din kontoregion inte att lösa problemen. De här anvisningarna är bara till för att ändra land eller region när du flyttar.

Följ de här anvisningarna om du vill uppdatera inställningarna för land/region och starta sedan om Xbox One-konsolen. När du gör ditt första inköp med dina nya nationella inställningar kommer du att ombes uppdatera din faktureringsinformation.

1. Logga in på din Xbox One-konsol.
  2. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  3. Välj Inställningar.
  4. Välj Alla inställningar.
  5. Välj System.
  6. Välj Språk och plats.
  7. Välj den nya platsen på listan och välj sedan Starta om nu.

Så här ändrar du land/region på Xbox 360

Om du vill ändra land/region på Xbox 360 kan du inte bara uppdatera din plats, som på Xbox One. I stället måste du migrera din Xbox-profil, vilket kan påverka andra prenumerationer och tjänster.

Så här ändrar du land/region på Xbox 360-konsolen:

1. Ange Microsoft-kontots e-postadress och lösenord och klicka sedan på Logga in.
  2. Lägg till ett kontokort och ange faktureringsadressen för den nya regionen.
  3. Gå till Inställningar på konsolen och välj sedan System.
  4. Välj Konsolinställningar.
  5. Välj Språk och språkversion.
  6. Välj Språkversion.
  7. Välj de nationella inställningar du vill använda.

Omständigheter som kan hindra dig från att ändra land/region

Om du hindras från att ändra land/region för din Xbox kan det bero på något av följande:

• Du har ändrat land/region de senaste tre månaderna.
  • Ditt konto är för närvarande avstängt (till exempel om kreditkortet för en av dina prenumerationer har upphört att gälla).
  • Du är minderårig (enligt gällande lag) i nuvarande land/region och kommer inte att vara minderårig i den region du flyttar till.
  • Du är inte minderårig (enligt gällande lag) i nuvarande land/region men kommer att anses vara minderårig i landet/regionen du flyttar till.
  • Du har en förfallen skuld för din Xbox-prenumeration.