Lägg till säkerhetskontaktinformation till ditt Microsoft-konto

När du gör känsliga ändringar i ditt konto måste vi skicka dig en säkerhetskod för att se till att det verkligen är du som gör ändringen. Vi skickar säkerhetskoden till ett telefonnummer eller en e-postadress som du tidigare uppgett. Telefonnumret och e-postadressen är vad vi kallar säkerhetskontaktinformation. Endast en kontaktmetod krävs, men vi uppmuntrar dig att ange både en e-postadress och ett telefonnummer om du senare förlorar tillgången till någon av dem.

Lägg till säkerhetskontaktinformation

Följ de här stegen om du vill lägga till ny säkerhetskontaktinformation till Microsoft-kontot:

1. Logga in med ditt Microsoft-kontos e-postadress och lösenord.
  2. Välj Security & password under Account.
picture
  1. Du kan bli ombedd att låta oss skicka en säkerhetskod till en av dina befintliga säkerhetskontaktvägar. Håll utkik efter koden i din telefon eller e-postinkorg och ange den där du uppmanas att göra det.
  2. Välj Add a new email address eller Add a new phone number. Följ sedan anvisningarna.
  3. Gör något av följande:
    • Om du lade till en e-postadress håller du utkik efter ett e-postmeddelande från Microsoft till den. Det finns en kod i e-postmeddelandet. Ange den i rutan. Detta bekräftar att vi har fått rätt e-postadress.
    • Om du lade till ett telefonnummer skickas en kod till din telefon. Ange koden i rutan för detta och slutför konfigurationsprocessen.

Obs! Du måste slutföra det här steget för att telefonnumret eller e-postadressen ska gälla som säkerhetskontaktinformation.

Du får en avisering till din befintliga säkerhetskontaktväg (e-postadress eller telefonnummer). Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det har hänt kan du avbryta ändringen genom att klicka på länken i aviseringen.

Om du inte längre har åtkomst till din befintliga säkerhetskontaktinformation

Du måste ta bort och ersätta gammal information om du inte längre har tillgång till de telefonnummer eller e-postadresser som används som säkerhetskontakter. Lär dig hur du gör genom att läsa Uppdatera Microsoft-kontots säkerhetskontaktinformation för Xbox Live. Den gamla informationen tas bort och den nya aktiveras inom 30 dagar. Detta gör att du kan stoppa en borttagning om du återfår tillgången till tidigare information, eller om det inte var du som gjorde ändringen.

Oroa dig inte, du kan fortsätta använda Xbox Live och göra inköp på konsolen under den 30 dagar långa väntetiden, bara du känner till ditt lösenord och kan logga in på konsolen.

Lägg till säkerhetsinformation vid registreringen

När du skapar ett nytt Microsoft-konto ombeds du lägga till säkerhetskontaktinformation. Du har några dagar på dig att ange säkerhetskoden du fick i ett e-postmeddelande eller via sms. På det här sättet verifieras dina uppgifter. Vi rekommenderar dock att du gör detta snarast möjligt för att förhindra spelavbrott.