Logga in
Dela den här sidan

Lägg till säkerhetsinformation i ditt Microsoft-konto

Lägg till säkerhetsinformation i ditt Microsoft-konto Logga in på Microsoft-kontot och lägg till säkerhetsinformation.

Översikt

På den här sidan beskriver vi hur du lägger till säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto. Säkerhetsinformationen består av en e-postadress och/eller ett telefonnummer som du anger för oss. Vi använder dem för att verifiera din identitet.

Ämnen

Lägg till säkerhetsinformationen från en dator eller någon annan enhet som är kopplad till internet

Så här lägger du till ny säkerhetsinformation i Microsoft-kontot:

1. Logga in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord.
  2. Öppna Säkerhet och sekretess från startsidan och välj sedan Ändra lösenord och annat.
picture
  1. Du kan bli ombedd att verifiera att du är innehavaren av kontot genom att ta emot en säkerhetskod via SMS eller e-post och därefter ange den online.
  2. Välj Lägg till en ny e-postadress eller Lägg till ett nytt telefonnummer. Följ sedan anvisningarna om hur du lägger till och verifierar den nya säkerhetsinformationen.
picture

Du får en avisering till din befintliga e-postadress eller ditt befintliga telefonnummer. Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det har hänt kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna som du får i aviseringen.

Endast en kontaktmetod krävs, men vi rekommenderar att du anger både en e-postadress och ett telefonnummer om du skulle förlora tillgången till någon av dem.

Lägga till säkerhetsinformation när du skapar kontot

När du skapar ett nytt Microsoft-konto – vare sig det sker via Xbox-konsolen eller online – ombeds du att lägga till säkerhetsinformation som ett telefonnummer och/eller en e-postadress.

När du gör det får du en säkerhetskod till telefonnumret eller e-postadressen som du angav. Du har ett par dagar på dig att ange säkerhetskoden, men vi rekommenderar att du anger den och verifierar din identitet direkt.

Om du gör det är säkerhetsinformationen tillgänglig för användning omedelbart om du glömmer bort lösenordet, eller om någon bryter sig in på kontot. Om du inte verifierar din identitet direkt och glömmer lösenordet innan du har gjort det, går det inte att använda säkerhetsinformationen för att hjälpa dig att återställa kontot.