Så här lägger du till säkerhetsinformationen för återställning av lösenordet till ditt Microsoft-konto

Översikt

Du kan lägga till säkerhetsinformation i ditt Microsoft-konto för att göra det säkrare. Om du glömmer lösenordet eller om någon annan försöker ta över kontot kan du ta tillbaka det med hjälp av säkerhetsinformationen. Gör så här:

1. accounts.live.com loggar du in på ditt Microsoft-konto med hjälp av den e-postadress och det lösenord som hör till kontot.
  2. Klicka på Säkerhet och lösenord under Konto i navigeringsrutan.
picture
  1. Sidan Skydda ditt konto visas. Där kan du lägga till eller ändra de följande säkerhetsuppgifterna för lösenordsåterställning.
    • Säkerhetsinformation hjälper till att skydda ditt konto – Du kan ange följande uppgifter:
      • Telefonnummer: Ta emot koder via SMS för att återställa kontot. Du kan registrera ett eller flera mobilnummer.
      • Alternativ e-postadress: Ta emot informationen för lösenordsåterställning på alla alternativa e-postadresser som du inkluderar. Du kan lägga till mer än en e-postadress.
    • Tvåstegsverifiering – Tvåstegsverifiering hjälper till att skydda ditt konto genom att göra det svårare för hackers att logga in även om de på något sätt känner till ditt lösenord.
    • Appar för identitetsverifiering – Ställ in en mobilapp så att du snabbt kan verifiera vem du är.
    • Återställningskod Du kan använda återställningskoden om du förlorar åtkomsten till din säkerhetsinformation.
    • Betrodd enhet En betrodd enhet är en dator du vanligtvis använder för att logga in på Windows Live-tjänster med ditt Microsoft-konto. Windows Essentials krävs på den dator du vill konfigurera som en betrodd enhet. Installera Windows Essentials om du inte redan har det. Så här gör du din dator till en betrodd enhet:
      1. Logga in på accounts.live.com.
      2. Klicka eller tryck på Säkerhetsinfo.
      3. Skicka en säkerhetskod till önskad alternativ e-postadress eller önskat alternativt telefonnummer.
      4. Hämta koden och ange den i textrutan.
      5. Innan du klickar eller trycker på Skicka ska du markera rutan med texten Jag loggar in ofta på den här enheten. Fråga inte efter en kod