Lägg till säkerhetsinformationen för lösenordsåterställning för ditt Microsoft-konto

Översikt

Du kan lägga till säkerhetsinformation för lösenordsåterställning till ditt Microsoft-konto för att göra det säkrare. Om du glömmer lösenordet eller om någon annan försöker ta över kontot kan du ta tillbaka det med hjälp av säkerhetsinformationen. Så här gör du:

1. accounts.live.com loggar du in på ditt Microsoft-konto med hjälp av den e-postadress och det lösenord som hör till kontot.
  2. På sidan Account overview klickar du på Manage under Account security och bredvid Security Info. Sidan Manage security info kommer att visas.
  3. På sidan Manage security info kan du hantera följande säkerhetsinformation för lösenordsåterställning:
    • Mobiltelefon: Ta emot koder via textmeddelanden för att återställa kontot. Du kan registrera ett eller fler mobilnummer.
    • Alternativ e-postadress: Ta emot informationen för lösenordsåterställning på alla alternativa e-postadresser som du inkluderar. Du kan lägga till fler än en e-postadress.
    • Betrodd enhet: En betrodd enhet är den du vanligtvis använder för att logga in på Windows Live-tjänster med ditt Microsoft-konto. Windows Essentials krävs på den dator du vill konfigurera som en betrodd enhet. Om du inte redan har Windows Essentials klickar du på länken ovan för att installera det. Så här gör du din dator till en betrodd enhet:
      1. Gå till accounts.live.com och logga in.
      2. Klicka på Security info.
      3. Skicka en säkerhetskod till önskad alternativ e-postadress eller önskat alternativt telefonnummer.
      4. Hämta koden och ange den i textrutan.
      5. Innan du klickar på Submit kryssar du i rutan som säger I sign in frequently on this device. Don't ask me for a code.