Ändra gästnyckeln på din Xbox One-konsol

Översikt

Om du vill ändra gästnyckeln på din Xbox One-konsol måste du först ta bort den befintliga gästnyckeln. Alla innehållsbegränsningar du lagt in med den befintliga gästnyckeln kommer att raderas, så du måste ange dem igen när du skapar den nya nyckeln.

Obs! Om du har glömt din befintliga gästnyckel kan du följa anvisningarna i artikeln Du har glömt gästnyckeln på din Xbox One-konsol.

Steg 1: Ta bort den befintliga gästnyckeln

Ta först bort den befintliga gästnyckeln. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Logga in.
  3. Rulla ned och välj det konto du vill logga in på.
    Obs! Du måste vara inloggad som vuxen på kontot.
Inloggningsskärmen på Xbox One, tillgänglig från Guiden
  1. När du har loggat in på ditt konto bläddrar du år höger från Startsidan för att öppna guiden.
Xbox One-startsida där Guiden visas
  1. Välj Inställningar.
Huvudskärmen för inställningar i Xbox One, tillgänglig från Guiden
  1. Välj Alla inställningar.
Panelen öppnad från Guiden. Alternativet
  1. Välj System.
  2. Välj Innehållsbegränsningar för utloggad.
Skärmen Systeminställningar, med alternativet ”Innehållsbegränsningar för utloggad” markerat
  1. Ange ditt lösenord för att bekräfta din identitet.
Skärmen för inmatning av lösenord med skärmtangentbord
  1. Välj Ta bort gästnyckel.
Skärmen ”Innehållsbegränsningar för utloggad”, med alternativet ”Ta bort gästnyckel” markerat
  1. Ange den befintliga gästnyckeln för att ta bort den.
Skärmen
Obs! Om du har glömt gästnyckeln kan du ange en felaktig gästnyckel tre gånger. Konsolen kommer då att fråga efter ditt lösenord. Ange ditt lösenord för att ta bort gästnyckeln.
Skärmen för inmatning av lösenord med skärmtangentbord

Steg 2: Skapa en ny gästnyckel

Skapa en ny gästnyckel för att ersätta den du tog bot. Så här gör du:

1. Starta guiden genom att rulla åt vänster på startsidan.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj Alla inställningar.
  4. Välj Innehållsbegränsningar för utloggad.
  5. Välj Skapa en gästnyckel.
Skärmen ”Innehållsbegränsningar för utloggad”, med alternativet Skapa en gästnyckel markerat
  1. Skapa en sexsiffrig nyckel med handkontrollen. Se till att använda något du kommer ihåg, men som andra inte kan gissa.
Skärmen

Steg 3: Ge åtkomst till innehåll och appar för gästnyckeln

När du har skapat din gästnyckel visas skärmen Innehållsbegränsningar för utloggad. Nu kan du lägga till innehålls- eller appbegränsningar för den gästnyckel du skapat. Så här gör du:

1. Välj Åtkomst till innehåll och appar.
Skärmen ”Innehållsbegränsningar för utloggad”, med alternativet ”Åtkomst till innehåll” markerat och inställt på ”Obegränsat”
  1. Bläddra nedåt för att välja den ålderanpassade innehållsnivå du vill att gästerna ska kunna använda. Åldersanpassningen avgörs av den plats du befinner dig på. En beskrivning av vad som är tillgängligt för respektive åldersnivå visas till höger på skärmen. Tryck på B-knappen på handkontrollen när du är klar.
Skärmen för Ålderskategori visas, med ”Lämpligt för upp till 14” markerat
  1. För alla andra inställningar än ”Obegränsat” väljer du Dölj listor för sökning, butiker och appar för att dölja alla listningar av appar och innehåll som är olämpliga för åldern. Tryck på B-knappen på handkontrollen när du är klar.
Skärmen ”Gäståtkomst till innehåll och appar”, med alternativet ”Dölj lista i sökning, butiker och appar” markerat
  1. Stötande TV-program är blockerade som standard. Om du vill ändra den inställningen väljer du Avblockera stötande innehåll, och sedan trycker du på B-knappen på handkontrollen när du är klar.
Bekräftelseskärmen ”Avblockera stötande innehåll?” med alternativ för att Avblockera och Avbryt, som är markerat.
  1. Som standard tillåter konsolen att nya konton laddas ned eller skapas när ingen är inloggad på konsolen. Om du vill blockera den funktionen ser du till att alternativet Låt personer ladda ned och skapa nya konton inte är valt.
Skärmen ”Innehållsbegränsningar för utloggad”, med alternativet ”Låt personer ladda ned och skapa nya konton” markerat