Du fick ingen säkerhetskod

Varje gång du går in på ditt Microsoft-konto och varje gång du ändrar personlig information eller lägger till ny kontaktinformation genereras en säkerhetskod som skickas till antingen en e-postadress eller ett mobiltelefonnummer i din kontos säkerhetsinformation. Du uppmanas att ange den koden för att bekräfta ändringen. Normalt skickas koden nästan direkt.

Orsaker till att du kanske inte får koden och saker att prova

Din säkerhetsinformation är för gammal eller onåbar

En orsak till att du kanske inte får koden kan vara att din säkerhetsinformation är för gammal och att du inte kan nå den längre (till exempel kan du ha bytt e-postadress eller telefonnummer).

För att åtgärda det måste du uppdatera din säkerhetsinformation. Om du vill veta hur du gör det går du till Uppdatera all säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto.

Andra orsaker till att du inte får någon kod

Om du inte genast får säkerhetskoden kan förseningen bero på problem med mobilnätet eller din internetleverantör. Då kan du pröva detta:

1. Kontrollera skräppostmappen om koden skulle skickas till en e-postadress.
  2. Vänta en liten stund till. Vissa operatörer behandlar begäranden långsammare än andra.
  3. Om du fortfarande inte får koden kan du använda en annan kontaktmetod som är kopplad till ditt konto för att få koden.

Obs! Om du begär en ny kod blir den tidigare koden som du begärde ogiltig. Om du anger den tidigare koden visas ett felmeddelande om att koden inte är giltig.