Logga in
Dela den här sidan

Meddelande om att din gamertag var senast inloggad på en annan Xbox-konsol

Om du använde en annan konsol än den konsol du loggar in på nu när din profil senast loggades in kanske följande meddelande visas när du loggar in:

Din gamertag var senast inloggad på en annan konsol.

Vad gör jag om det här felmeddelandet visas?

Det här meddelandet innebär att du använde en annan Xbox-konsol senast du var inloggad på din profil. Om det här stämmer är det bara att fortsätta. Meddelandet är bara en avisering. Du kan hantera dina inloggningspreferenser för att styra åtkomsten till din profil på andra konsoler. Se följande ytterligare information för din konsoltyp:

Om du spelat hos en kompis och inte kommer ihåg om du lämnade profilen på konsolen där eller om du sparade lösenordet på den konsolen kanske du vill ändra ditt lösenord för att förhindra att andra använder ditt konto.

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Välj Säkerhet och sekretess. Eftersom din säkerhetsinformation är känslig ombeds du att ange en kod som vi skickar till en e-postadress eller ett telefonnummer som du har sparat som säkerhetsinformation på ditt konto så att vi vet att begäran kommer från dig.
  3. Välj Ändra lösenord och skapa ett nytt lösenord.

Om du använder en Xbox 360 kan du också ta bort din profil från alla konsoler:

1. Logga in på Microsoft-konto.
  2. Välj Hantera enheter.
  3. Välj Se Xbox 360-profilskydd.
  4. Välj Profilnedladdning krävs.

Vad gör jag om jag inte laddade ned min profil till en annan konsol?

Om du får det här meddelandet och inte har varit inloggad på din Xbox Live-profil på en annan konsol nyligen kanske någon annan använder ditt konto. Om du tror att ditt konto har hackats ska du omedelbart ändra ditt lösenord:

1. Logga in på Microsoft-konto.
  2. Välj Säkerhet och sekretess. Eftersom din säkerhetsinformation är känslig ombeds du att ange en kod som vi skickar till en e-postadress eller ett telefonnummer som du har sparat som säkerhetsinformation på ditt konto så att vi vet att begäran kommer från dig.
  3. Välj Ändra lösenord och skapa ett nytt lösenord.

Mer information om vad du gör om du tror att ditt konto har hackats finns i lösningen på kontointrång. Den lösningen hjälper dig att avgöra om några ändringar gjorts för ditt konto, till exempel om köp genomförts.

Mer information om kontosäkerhet finns i Säkerhetsuppgifter för Microsoft-konto.