Gör ditt Xbox Live-konto säkrare

Onlinesäkerhet och -sekretess prioriteras högt på Xbox Live. Om du vill veta hur du maximerar din onlinesäkerhet har vi några förslag som kan hjälpa dig.

Det här ämnet består av följande avsnitt:

Lär dig om riskerna för ditt konto

Förstå hur illvilliga hackers arbetar

Illvilliga hackers använder en rad olika tekniker när de försöker komma åt andras konton. Ju mer du vet om de metoder de använder, desto bättre kan du skydda ditt konto och din personliga information.

Låt oss börja med att lära oss hur illvilliga hackers arbetar och hur de använder nätfiske, skadlig kod och social manipulation för att stjäla personlig information. Ta reda på hur du kan göra ditt Xbox Live-konto säkrare genom att lära dig om skadlig kod, nätfiske och manipulering.

Så här kan ditt Xbox Live-konto stjälas

Vidta åtgärder som bidrar till att skydda ditt konto

Skydda informationen på ditt Microsoft-konto

Du behöver ett Microsoft-konto för att logga in på Xbox Live. Det finns personlig information, inklusive faktureringsinformation, lagrat på ditt Microsoft-konto och vi vill lära dig hur du bäst skyddar den informationen.

Så här skyddar du ditt Microsoft-konto

Gör ditt Microsoft-konto och din dator säkrare

Lär dig hur du kontrollerar åtkomsten till ditt Xbox Live-konto genom att ange en lösenordskod eller nyckel eller kräva att lösenordet för ditt Microsoft-konto måste anges för att logga in på din profil.

Kontrollera åtkomsten till ditt Xbox Live-konto

Sök ytterligare information om lösenordskoder för Xbox 360 och nycklar för Xbox One.

Ytterligare säkerhetsåtgärder för Microsoft-kontot

Lägg till säkerhetsinformation

Läs om säkerhetsinformation och hur den bidrar till att göra ditt konto säkert. Lär dig hur du lägger till ny eller uppdaterar befintlig säkerhetsinformation.

Hantera säkerhetsinformation för Microsoft-kontot

Lär dig vad du gör om ditt konto har utsatts för intrång

Håll utkik efter tecken på att ditt konto har utsatts för intrång

När du loggar in på Xbox Live kanske ett meddelande visas som säger att du senast var inloggad på ditt konto från en annan konsol. Om du spelade hemma hos en kompis kan detta vara okej. Men om så inte var fallet bör du vidta åtgärder för att säkra ditt konto.

Din gamertag var senast inloggad på en annan konsol

Vidta åtgärder för att återställa ditt konto

Om du misstänker att ditt Xbox Live-konto utsatts för intrång finns det några saker du kan göra för att skydda ditt konto och din personliga information.

Lär dig vad du gör om du misstänker att ditt konto har utsatts för intrång.