Administrera inställningarna för appsekretess på Xbox One

När du laddar ned appar från Store på din Xbox One kräver varje app tillåtelse att få tillgång till data från din konsol. Du kan använda sekretessinställningarna på din konsol för att styra vilka data Microsoft samlar in och hur de används.

Administrera inställningarna för appsekretess på din Xbox One-konsol

Så här administrerar du sekretessinställningarna och de data som samlas in från din konsol:

1. På Xbox One-konsolen väljer du Inställningar > Sekretess och säkerhet online > Appsekretess.
  2. I listan markerar du kryssrutorna bredvid de data för vilka du ger tillstånd till insamling.

Obs! När du ger apparna tillstånd på en konsol sparas det bara på den konsolen. Om du använder flera konsoler ser du till att ge apparna tillstånd på alla dina konsoler.

Administrera appsekretessinställningarna för ditt barns konto

Om du använder ett barnkonto måste en vuxen som tillhör din familj logga in på sitt Microsoft-konto för att ändra dina sekretessinställningar. Så här administrerar du appsekretessinställningarna och vilken typ av data som samlas in från ditt barns konto på konsolen:

1. Logga in på konsolen med den vuxnas Microsoft-konto.
  2. Gå till Inställningar > Familj.
  3. Välj det barnkonto du vill administrera och gå sedan till Sekretess och säkerhet online > Appsekretess för att ge tillåtelse.

Obs! Om flera spelare är inloggade kan apparna bara nå data som alla gett tillåtelse för.