Hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen

Översikt

Du kan hantera dina inloggningsinställningar på Xbox 360-konsolen på ett antal olika sätt. Du kan spara lösenordet på konsolen så att du inte behöver ange det varje gång. Om du vill öka säkerheten kan du kräva att konsolen frågar efter lösenordet varje gång du loggar in.

Du kan även ta bort lösenordet från andra Xbox 360-konsoler på distans så att andra inte kan komma åt ditt konto utan ditt tillstånd.

På den här sidan beskriver vi hur du hanterar dessa inloggningsinställningar.

Ämnen

Välja om du vill kräva ett lösenord vid inloggning

När du konfigurerar Xbox 360-konsolen för första gången, eller efter att du har laddat ned Xbox Live-profilen till en konsol, kan du välja om du vill spara lösenordet på konsolen. Normalt sparas inte lösenordet.

• Om du vill logga in utan att behöva ange lösenordet varje gång markerar du alternativet Remember Password.
  • Tänk på att alla andra som använder konsolen kan logga in som dig och använda din kontoinformation om du väljer det här alternativet. Detta gäller även kontokortsuppgifter som du kan ha sparat.
  • Låt Remember Password vara avmarkerat om du vill att konsolen ska fråga efter ditt lösenord innan du loggas in på kontot. Det är en god idé om andra i ditt hem lätt kan komma åt konsolen eller om du har laddat ned din profil hemma hos en kompis.
Alternativet Kom ihåg lösenord är markerat på skärmen Ladda ned profil.

Ändra från att kräva ett lösenord till att inte kräva något

Om du har ställt in konsolen så att ett lösenord måste anges varje gång du använder den men inte vill göra det längre, kan du ändra inställningen nästa gång du har loggat in.

När du uppmanas att ange ditt lösenord för Microsoft-kontot väljer du alternativet Kom ihåg lösenord. Då får du inte frågan igen.

Ändra från att inte kräva ett lösenord till att kräva ett

Om du för närvarande inte kräver ett lösenord men kommer fram till att du vill skydda dig bättre kan du ändra inställningen på följande sätt:

1. Logga in på konsolen med din Xbox Live-aktiverade gamertag och ditt lösenord.
  2. Gå till Inställningar och välj sedan Kontohantering.
  3. Bläddra åt höger och välj sedan Kontosäkerhet.
Alternativet Kontosäkerhet är markerat på skärmen Kontohantering.
  1. Välj Password at Sign-In.
Alternativet
  1. Välj Require Password Here. Klicka på Continue.
Skärmen

Nästa gång du loggar in med din Xbox Live-gamertag uppmanas du att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Ta bort ditt lösenord från andra Xbox 360-konsoler på distans

Om du laddar ned din Xbox Live-profil till en annan konsol och den inte är lösenordsskyddad, eller om ditt lösenord blir utsatt för risk, kan du ta bort lösenordet på distans så att ingen annan kan få åtkomst till din profil. Det finns två sätt att göra detta:

Alternativ 1: Ändra ditt lösenord. Nästa gång någon försöker logga in på en konsol där ditt lösenord har sparats misslyckas det, om personen i fråga inte känner till det nya lösenordet.

Alternativ 2: Ta bort din profil från alla Xbox 360-konsoler där den har laddats ned. Så här gör du:

1. Logga in på kontot på Xbox.com.
  2. Välj Xbox-inställningar från din nedrullningsbara gamertag-meny.
  3. Välj Xbox 360-profilskydd.
  4. Välj Profilnedladdning krävs.

Så snart du har valt Profilnedladdning krävs träder det i kraft omedelbart. Din profil och historik blir kvar på Xbox.com, Xbox Live och Xbox 360-konsoler. Men alla (inklusive du själv) som vill använda en Xbox 360-konsol med din profil på den måste ladda ned din profil igen för att ansluta till Xbox Live.

Mer information om hur du laddar ned din profil finns i Ladda ned Xbox Live-profilen till en annan Xbox 360-konsol eller ladda ned den igen.

Sidan Xbox 360-profilskydd visar när du senast använde din konsol och om ditt lösenord ska krävas för inloggning eller inte.