Fördelar med att ange en nyckel på din Xbox One-konsol

Översikt

På Xbox One kan du ange en personlig nyckel. Nyckeln, som består av sex tecken, ger dessa fördelar:

• En nyckel skyddar mot att ett barn loggar in som förälder och åsidosätter föräldrakontrollerna. Den här inställningen förhindrar att ett barn kan klicka på en förälders bild, logga in som föräldern och ändra barnets annars föräldrakontrollerade inställningar.
  • En nyckel bidrar till att förhindra icke godkända debiteringar. Du kan välja att kräva en nyckel för inköp på Xbox Live. Om du anger en nyckel hindrar det barn från att göra inköp som du inte har godkänt.
  • Med en nyckel kan föräldern medge innehållsundantag. Enda sättet för en förälder att åsidosätta en innehållsbegränsning är att ange hans eller hennes personliga nyckel, så det blir enklare att styra vilket innehåll dina barn använder på din Xbox One-konsol.
  • Din nyckel följer med dig. Den nyckel du anger i din profil följer dig oavsett vilken Xbox One-konsol du använder. Så länge du loggar ut när du går kan du känna dig säker på att ditt konto är sparat på din kompis Xbox One-konsol och står redo för dig nästa gång du kommer dit för att spela.
  • En glömd nyckel återställs till lösenordet för ditt Microsoft-konto. Om du glömmer bort din nyckel återställs konsolen till lösenordet för ditt Microsoft-konto som en felsäker åtgärd.

Obs! Nycklar följer dig inte till en Xbox 360-konsoler. För mer information om föräldrakontroller på Xbox 360, se Ställ in föräldrakontrollen för Xbox 360.