Lösenordsskydda din Xbox Live-profil

Xbox Live-lösenord, översikt

Om du har mer än en Xbox One- eller Xbox 360-konsol, eller om du vill spela spel hemma hos en kompis, kan du ladda ned din Xbox Live-profil eller gamertag på flera konsoler. Av säkerhetsskäl kan det vara bra att lösenordsskydda Xbox Live-profilen så att ingen annan kan logga in med din profil.

Titta på följande video för tips om säkerhet för Xbox-spelare.

Om du inte kan se videon provar du att klicka här för att öppna direktlänken.

Ställ in konsolen så att lösenordet sparas

När du har laddat ned din Xbox Live-profil på en konsol kan du välja om du vill spara lösenordet på konsolen.

Alternativet Remember password
picture

Kom ihåg lösenord

Alternativet Remember Password avgör om du behöver ange lösenordet för ditt Microsoft-konto för att logga in på din profil. Alternativet Remember Password är som standard inaktiverat, vilket innebär att du uppmanas att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto varje gång du loggar in med din Xbox Live-profil.

Om du inte vill få frågan om ditt Microsoft-lösenord varje gång du loggar in på Xbox Live väljer du alternativet Remember Password.

Ändra lösenordsskyddet för din profil

Du anger Remember Password efter att du har laddat ned din Xbox Live-profil, men du kan när som helst ändra lösenordsskyddet för din profil. Gör så här:

Begär inte lösenord vid inloggning

Om du har lösenordsskyddat din Xbox Live-profil kan du ändra detta nästa gång du loggar in. Välj alternativet Remember Password när du får frågan om lösenord.

Om du väljer alternativet Remember Password får du ingen fråga om lösenordet för ditt Microsoft-konto nästa gång du loggar in på Xbox Live-profilen.

Begär lösenord vid inloggning

Xbox 360:

Du kan använda lösenordet för ditt Microsoft-konto för att begränsa åtkomsten till din Xbox Live-gamertag på en Xbox 360-konsol. Gör så här:

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
  2. Gå till Settings på konsolen, välj Account och välj sedan Account Security.
  3. Välj Password at Sign In.
  4. Välj Require Password Here.

Nästa gång du loggar in med din Xbox Live-gamertag uppmanas du att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Xbox One:

Du kan använda en nyckel för att begränsa åtkomsten till din Xbox One-konsol och din Xbox Live-gamertag. Se Begär en nyckel för att logga in på Xbox One-konsolen för mer information.

Lösenordsskydda din Xbox Live-profil på distans

Om du laddar ned din Xbox Live-profil till en annan konsol och den inte är lösenordsskyddad, eller om ditt lösenord blir utsatt för risk, kan du ta bort lösenordet på distans så att ingen annan kan få åtkomst till din profil. Gör så här:

Steg 1: Ändra ditt Microsoft-konto

1. Gå till accounts.live.com och logga in med ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Change bredvid Password under Account information.

Obs! Om alternativet Remember Password är aktiverat kan andra personer logga in på din Xbox Live-profil. Om du vill förhindra detta måste du genomföra nästa steg.

Steg 2: Begär lösenord vid inloggning

Ta bort ditt lösenord för Microsoft-kontot så att ingen kan få åtkomst till din Xbox Live-profil från andra konsoler. Du kan göra så här:

Datoranvisningar: Begär ett profillösenord på distans för Xbox 360

Obs! Du kan inte begära ett profillösenord på distans för Xbox One-konsolen med hjälp av en dator. Du måste ange detta på själva konsolen. Se anvisningarna för Xbox One-konsolen nedan.

1. Gå till Mitt konto.
  2. Under Settings & Preferences klickar du på Xbox 360 Profile Protection.
  3. Logga in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till ditt Xbox Live-konto.
  4. Välj Require Profile Download om du vill att din profil ska laddas ned igen från Xbox Live, med ditt Microsoft-konto och lösenord, innan den kan användas på en konsol. Eventuella befintliga kopior av din profil slutar fungera och eventuella profiländringar och achievements som du inte sparat på Xbox Live kommer att förloras.

Konsolanvisningar: Begär ett profillösenord på distans

Xbox 360:

1. Logga in på Xbox Live med ditt konto.
  2. Gå till Settings på konsolen, välj Account och välj sedan Account Security.
  3. Välj Password at Sign In.
  4. Välj On All Other Consoles.

Om du väljer det här alternativet måste du ange lösenordet för ditt Microsoft-konto för att logga in på eller ladda ned din Xbox Live-profil igen på alla andra konsoler.

Xbox One:

Xbox One-konsolen låter dig logga in direkt på en annan konsol. Du behöver bara e-postadressen och lösenordet för ditt konto. Se Logga in på en annan Xbox One-konsol för mer information.

Obs! Om du tror att ditt Xbox Live-konto har blivit utsatt för sabotage går du till Kontosäkerhet på Xbox Live.

Viktigt Om du har glömt lösenordet kan du återställa det här.