Lösenordsskydda din Xbox Live-profil

Xbox Live-lösenord, översikt

Om du har mer än en Xbox 360-konsol, eller vill spela hemma hos en kompis, kan du ladda ned din Xbox LIVE-profil eller -gamertag på flera konsoler. Det kan vara bra att lösenordsskydda Xbox LIVE-profilen så att ingen annan kan logga in med din profil.

Titta på följande video för tips om säkerhet för Xbox-spelare.

Om du inte kan se videon provar du att klicka här för att öppna direktlänken.

Ditt Microsoft-konto är ditt Windows Live-ID

”Microsoft-konto” är det nya namnet på det som tidigare kallades ”Windows Live ID”. Det är den e-postadress och det lösenord du använder för att logga in på andra Microsoft-tjänster (inklusive Xbox Live). Din Xbox-konsol kan fortfarande ange “Windows Live ID” som ditt Microsoft-konto. Kom ihåg att dessa två termer betyder samma sak. Din inloggningsinformation för Xbox Live har inte ändrats. Mer information.

Ställ in konsolen så att lösenordet sparas

När du har laddat ned din Xbox Live-profil på en konsol får du en fråga om du vill spara lösenordet på konsolen.

Alternativet Remember password
picture

Remember password

Det här alternativet avgör om du behöver lösenordet för ditt Microsoft-konto för att logga in på din profil. Alternativet Remember Password är som standard inaktiverat, vilket innebär att du kommer bli uppmanad att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto när du loggar in med din Xbox Live-profil.

Om du inte vill få frågan om ditt Microsoft-lösenord varje gång du loggar in på Xbox Live väljer du alternativet Remember Password.

Ändra lösenordsskyddet för din profil

Alternativet Remember Password ställs in efter att du har laddat ned din Xbox Live-profil. Men du kan när som helst ändra lösenordsskyddet för din profil. Så här gör du:

Begär inte lösenord vid inloggning

Om din Xbox Live-profil är lösenordsskyddad kan du ändra det här nästa gång du loggar in på Xbox Live-profilen. När du uppmanas att ange ditt lösenord för Microsoft-kontot vid inloggningen väljer du alternativet Remember Password.

Om du väljer alternativet Remember Password får du ingen fråga om lösenordet för ditt Microsoft-konto nästa gång du loggar in på Xbox Live-profilen.

Begär lösenord vid inloggning

Du kan använda lösenordet för ditt Microsoft-konto för att begränsa åtkomsten till din Xbox Live-gamertag på en konsol. Så här gör du:

1. Logga in på Xbox Live med din gamertag.
  2. Gå till Settings på konsolen, välj Account och välj sedan Account Security.
  3. Välj Password at Sign In.
  4. Välj Require Password Here.

Nästa gång du loggar in med din Xbox Live-gamertag uppmanas du att ange lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Lösenordsskydda din Xbox Live-profil på distans

Om din Xbox Live-profil laddas ned till en annan konsol och den inte är lösenordsskyddad, eller om ditt lösenord blir utsatt för risk, kan du ta bort lösenordet på distans så att det inte går att få åtkomst till din profil. Så här gör du:

Steg 1: Ändra ditt Microsoft-konto

1. Gå till accounts.live.com och logga in med ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Change bredvid Password under Account information.

Du kan också ändra ditt lösenord för Microsoft-kontot från konsolen genom att följa stegen i Ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto.

Obs! Om det inte krävs något lösenord vid inloggningen för den nedladdade Xbox Live-profilen (alternativet Remember Password är aktiverat), kan du inte hindra någon från att logga in på din Xbox Live-profil genom att ändra lösenordet för ditt Microsoft-konto. I så fall måste du genomföra nästa steg.

Steg 2: Begär lösenord vid inloggning

Ta bort ditt lösenord för Microsoft-kontot så att det inte går att få åtkomst till din Xbox Live-profil från andra konsoler. Du kan göra så här:

Datoranvisningar: Begär ett profillösenord på distans

1. Gå till My Account.
  2. Under Settings & Preferences klickar du på Xbox 360 Profile Protection.
  3. Logga in med det Microsoft-konto (e-postadress och lösenord) som är kopplat till ditt Xbox Live-konto.
  4. Välj Require Profile Download om du vill att din profil ska laddas ned igen från Xbox Live, med ditt Microsoft-konto och lösenord, innan den kan användas på en konsol. Eventuella befintliga kopior av din profil slutar fungera och eventuella profiländringar och achievements som inte sparats på Xbox Live kommer att förloras.

Konsolanvisningar: Begär ett profillösenord på distans

1. Logga in på Xbox Live med ditt konto.
  2. Gå till Settings på konsolen, välj Account och välj sedan Account Security.
  3. Välj Password at Sign In.
  4. Välj On All Other Consoles.

Om du väljer det här alternativet måste du ange lösenordet för ditt Microsoft-konto för att logga in (eller ladda ned din Xbox Live-profil igen) på alla andra konsoler.

Om du tror att ditt Xbox Live-konto har blivit utsatt för sabotage går du till Kontosäkerhet på Xbox Live.

Viktigt Kundsupporten för Xbox LIVE kan tyvärr inte återställa lösenordet för Microsoft-kontot. Kontakta kundtjänsten om du behöver återställa lösenordet till Microsoft-kontot.