Så här tar du bort säkerhetsinformation från Microsoft-kontot

Ta bort säkerhetsinformation från kontot Logga in på ditt Microsoft-konto för att ta bort telefonnumret eller e-postadressen som du använder som säkerhetsinformation.

Översikt

På den här sidan beskriver vi hur du tar bort säkerhetsinformation från ditt Microsoft-konto. Säkerhetsinformationen består av en e-postadress och/eller ett telefonnummer som du anger för oss. Vi använder dem för att verifiera din identitet.

Ta bort ett enskilt telefonnummer eller en enskild e-postadress

1. Logga in på ditt Microsoft-konto i en webbläsare.
  2. Startsidan väljer du Säkerhet och sekretess och sedan väljer du Fler säkerhetsinställningar.
  3. Om du får en säkerhetskod via SMS eller e-post för att verifiera att du är innehavaren av kontot följer du instruktionerna för att ange den koden.
  4. På sidan Säkerhetsinställningar verifierar du att du har minst ett telefonnummer eller en e-postadress angiven för säkerhet i avsnittet Säkerhetsinformation hjälper till att skydda ditt konto.

Obs! Om du bara har en typ av säkerhetsinformation angiven (till exempel bara ett telefonnummer och ingen e-postadress) måste du lägga till ditt nya telefonnummer eller din nya e-postadress innan du kan ta bort tidigare info. Så här gör du:

1. Välj Lägg till säkerhetsinformation.
    2. I rutan Lägg till säkerhetsinformation väljer du antingen Ett telefonnummer eller En alternativ e-postadress och sedan anger du informationen.
    3. Välj Nästa och följ instruktionerna för att verifiera.
  5. Välj Ta bort bredvid det telefonnummer eller den e-postadress du vill ta bort.
  6. Du får en avisering till din befintliga e-postadress eller ditt befintliga telefonnummer. Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det händer kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna som du fått i aviseringen.

Ta bort all säkerhetsinformation

Om du behöver ta bort alla telefonnummer och e-postadresser som du har lagt in tidigare (t.ex. för att du inte längre har åtkomst till dem) kan du läsa Uppdatera all säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto.