Ta bort säkerhetsinformationen från ditt Microsoft-konto

Ta bort säkerhetsinformation från kontot Logga in på ditt Microsoft-konto för att ta bort telefonnumret eller e-postadressen som du använder som säkerhetsinformation.

Översikt

På den här sidan beskrivs hur du tar bort säkerhetsinformation från ditt Microsoft-konto. Säkerhetsinformationen består av en e-postadress och/eller ett telefonnummer som du ger oss, och som vi använder för att kontrollera att du verkligen är du.

Ta bort ett enskilt telefonnummer eller en enskild e-postadress

1. I en webbläsare loggar du in på ditt Microsoft-konto.
  2. Gå till skärmen Konto, välj Säkerhet och välj sedan Uppdatera info.
  3. Vi kommer att skicka en säkerhetskod via sms eller e-post för att säkerställa att du är kontoägaren. Följ anvisningarna för att ange koden.
  4. Innan du tar bort en alternativ e-postadress eller ett alternativt telefonnummer ska du kontrollera att du har ett verifierat alternativ som du kan använda. Om du bara har ett alternativ och ersätter det lägger du till det nya telefonnumret eller den nya e-postadressen innan du tar bort det gamla.
  5. Välj Ta bort bredvid det telefonnummer eller den e-postadress du vill ta bort.
  6. Du får en avisering till din befintliga e-postadress eller ditt befintliga telefonnummer. Detta är en försiktighetsåtgärd ifall ändringarna gjordes av någon annan. Om det händer kan du avbryta ändringen genom att följa anvisningarna.

Ta bort all säkerhetsinformation

Om du behöver ta bort alla telefonnummer och e-postadresser som du har lagt in tidigare (t.ex. för att du inte längre har åtkomst till dem) kan du läsa Uppdatera all säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto.