Så här begränsar du åtkomsten till innehåll på Xbox One när ingen är inloggad

Översikt

På den här sidan får du information om hur du begränsar åtkomsten till innehåll på din Xbox One-konsol när ingen är inloggad.

Xbox One-ägare kan låta gäster använda deras konsol även när inga familjemedlemmar är inloggade. Du kan ställa in följande säkerhetsinställningar för att styra vilka spel och appar dina gäster kan använda när ingen är inloggad på Xbox Live-tjänsten.

• Förhindra åtkomst till olämpligt innehåll
  • Blockera stötande TV
  • Begränsa möjligheten att lägga till eller skapa konton på konsolen

Gästnycklar

Xbox One tillåter användning av en gästnyckel för att åsidosätta gästkontobegränsningarna. Om en gäst försöker använda spel och appar som har striktare begränsningar än vad gästkontosinställningarna tillåter kommer konsolen att be om en gästnyckel som låter din gäst åsidosätta dessa begränsningar om du har gett gästen nyckeln.

Gästnycklar är användbara i dessa fall:

• Du vill inte att dina barn eller tonåringar ska logga ut och använda innehåll som ligger över den mognadsnivå du har godkänt.
  • Du vill vara säker på att barnvakten inte låter barnen spela spel olämpliga för deras ålder.
  • Du bor med rumskompisar som du inte vill ska logga in på din konsol när du inte är hemma.

För att hantera dessa begränsningar måste du skapa en gästnyckel. Gästnyckeln är en 6-siffrig kod du kan ställa in på din konsol. Bara de som har gästnyckeln kan göra ändringar.

Obs! Gästnycklar kan bara hanteras av en vuxen och bara på Xbox One-konsolen.

Så här använder du gästnycklar för att hantera innehållsbegränsningar när ingen är inloggad

På de följande sidorna lär du dig mer om gästnycklar och hantering av innehållsbegränsningar på din Xbox One-konsol:

Skapa en gästnyckel och begränsningar på din Xbox One-konsol

Lär dig hur du anger en gästnyckel och skapar innehållsbegränsningar så att dina gäster kan använda din Xbox One-konsol.

Du har glömt gästnyckeln på din Xbox One-konsol

Lär dig vad du gör om du har glömt gästnyckeln på din Xbox One-konsol.

Ändra gästnyckeln på din Xbox One-konsol

Lär dig hur du ändrar den aktuella gästnyckeln på din Xbox One-konsol.

Ta bort gästnyckeln på din Xbox One-konsol

Lär dig hur du tar bort en gästnyckel på din Xbox One-konsol.