Översikt över säkerhetsinformation för Microsoft-konton

Översikt

Säkerhetsinformation syftar på ett telefonnummer eller en sekundär e-postadress som vi kan använda för att kontakta dig angående kontots säkerhet. Med dessa uppgifter kan vi verifiera din identitet innan några ändringar görs på kontot. Ändringarna kan vara ett nytt lösenord, nya faktureringsuppgifter eller ny kontaktinformation. Det skyddar kontot.

Microsoft vill skydda dina personuppgifter och ber sina kunder att ägna ett par minuter åt att verifiera att säkerhetsinformationen i Microsoft-kontot är aktuell. Beroende på hur länge sedan det var du ändrade säkerhetsinformationen kan du bli ombedd att logga in med ditt Microsoft-konto, lägga till säkerhetsinformation i kontot eller verifiera informationen i Microsoft-kontot.

Ämnen

Logga in med ditt Microsoft-konto

Om du inte har angett Microsoft-kontots e-postadress och lösenord nyligen eftersom informationen har sparats på konsolen, kan du bli ombedd att verifiera dessa uppgifter ifall du behöver ladda ned din profil eller logga in på en ny Xbox-konsol.

Om du ombeds att uppdatera eller verifiera lösenordet måste du göra det inom en vecka. Om du inte uppdaterar eller verifierar lösenordet inom en vecka låser Microsoft ut dig från kontot. Det sker för att skydda det. Därför kan du inte logga in igen förrän du har verifierat lösenordet.

Anmärkningar

• Om du vill återställa lösenordet för ditt Microsoft-konto besöker du inloggningssidan och klickar eller trycker på Kan du inte komma åt ditt konto?. Följ sedan anvisningarna.
  • Om du har en Xbox One-konsol ska du välja Jag har glömt mitt lösenord på inloggningsskärmen för att återställa lösenordet.
  • Om du inte känner till ditt Microsoft-kontos e-postadress eller lösenord använder du lösningen för förlorat konto eller lösningen för förlorat lösenord.

Lägg till säkerhetsinformation i ditt Microsoft-konto

Vi kan verifiera att du är innehavaren av kontot och hjälpa dig att lösa problem med det snabbare om du har lagt till säkerhetsinformation i kontot. Om du inte har någon mobiltelefon eller någon alternativ e-postadress som du har angett som säkerhetsinformation måste du lägga till uppgifterna om du ombeds att göra det.

Obs! Mer information om hur Microsoft använder säkerhetsinformation finns i artikeln Lägga till säkerhetsinformation i Microsoft-kontot och säkerhetsinformation i Microsoft-kontot: Svar på vanliga frågor.

Användare av Xbox One

Om du har en Xbox One-konsol och uppmanas att lägga till säkerhetsinformationen kan du göra det på konsolen genom att följa anvisningarna som visas där. Du anger ett telefonnummer eller en e-postadress dit vi kan skicka en säkerhetskod som du sedan använder för att komma åt kontot. Vi rekommenderar varmt att du har minst två kontaktmetoder sparade i kontot ifall du inte längre kan använda någon av dem. Du kan t.ex. förlora åtkomsten till din e-postadress om du flyttar eller byter e-postleverantör.

Obs! Du kan även lägga till säkerhetsinformation via en webbläsare. Gör det genom att följa anvisningarna i avsnittet Användare av Xbox 360 nedan.

Användare av Xbox 360

1. Besök inloggningssidan.
  2. Logga in med Microsoft-kontots e-postadress och lösenord.
  3. Klicka eller tryck på Säkerhet och sekretess.
  4. Välj Hantera avancerad säkerhet.
  5. Lägg till ett telefonnummer eller en e-postadress genom att klicka eller trycka på Lägg till en ny e-postadress eller Lägg till ett nytt telefonnummer under Säkerhetsinformation hjälper till att skydda ditt konto.
  6. Ange ett telefonnummer eller en e-postadress dit vi kan skicka en säkerhetskod. Vi rekommenderar varmt att du har minst två kontaktmetoder sparade i kontot ifall du inte längre kan använda någon av dem. Du kan t.ex. förlora åtkomsten till din e-postadress om du flyttar eller byter e-postleverantör.
  7. ?

Bekräfta säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto

När du lägger till säkerhetsinformation måste du verifiera att du kan ta emot en säkerhetskod på den e-postadressen eller det telefonnumret. Om du hoppade över det här steget när du skapade kontot måste du göra det när du uppmanas att göra det.

Användare av Xbox One

Om du använder en Xbox One-konsol och uppmanas att verifiera säkerhetsinformationen kan du göra det på konsolen genom att följa anvisningarna som visas där.

Obs! Om du inte längre ha tillgång till en e-postadress eller ett telefonnummer som vi har uppgift om måste du ta bort uppgiften och ange ny säkerhetsinformation online. Läs mer i artikeln Uppdatera Microsoft-kontots säkerhetsinformation för Xbox Live.

Användare av Xbox 360

Du måste verifiera Microsoft-kontots säkerhetsinformation när du lägger till en ny e-postadress eller ett nytt telefonnummer. En verifieringskod skickas till e-postadressen eller telefonnumret som du lägger till i Microsoft-kontot. Informationen läggs bara till efter att den korrekta verifieringskoden har angetts och verifierats.