Varför du utan förvarning uppmanas ange din e-postadress och ditt lösenord för Microsoft-kontot

Varför du uppmanas ange din e-postadress och ditt lösenord för Microsoft-kontot

I syfte att skydda dina personliga data ber vi alla med ett Xbox Live-konto att se till att säkerhetsinformationen som hör till kontot är korrekt och uppdaterad genom att logga in med e-postadressen och lösenordet för Microsoft-kontot. När ett meddelande visas som ber dig uppdatera eller verifiera ditt lösenord har du två veckor på dig att göra det. Om du inte gör detta inom tidsramen kommer Microsoft att blockera ditt konto i syfte att skydda det och du kan inte logga in igen innan du har verifierat ditt lösenord.

Lär dig hur du återställer lösenordet om du har tappat bort det.

Om säkerhetsbevis

Genom att lägga till säkerhetsbevis till ditt Microsoft-konto hjälper du oss att se till att inga obehöriga ändringar görs på ditt konto och det blir enklare att återställa ditt lösenord om du glömmer det.

Se den här videon om hur du lägger till och hanterar säkerhetsbevis för att öka säkerheten för ditt Microsoft-konto.

Obs! Du kan också se den här videon genom att klicka på Öka säkerheten för ditt Microsoft-konto genom att lägga till säkerhetsbevis.

Vi kan snabbare hjälpa dig att lösa problem som kan uppstå med ditt konto och vi kan verifiera att du är den rätta kontoinnehavaren om du har säkerhetsbevis tillagda för ditt konto.

• Bevisen används för att kontrollera tillgängligheten till ditt konto eller aktiviteter på Xbox.com, din Xbox-konsol, Xbox Live Windows och andra platser där ditt Microsoft-konto används.
  • Detta skyddar ditt konto och hjälper dig att återställa lösenordet vid behov.
  • Om du skulle glömma ditt lösenord eller om någon skulle försöka använda ditt konto behöver vi ett sätt att nå dig för att återställa kontrollen över ditt konto – så det finns all anledning att hålla uppgifterna uppdaterade. Vi använder enbart uppgifterna för att skydda ditt konto.

Bevis för telefon och e-post

Xbox Live kräver att du har minst två bevis på ditt konto och att minst ett av dem är ett telefonnummer eller en e-postadress. Vi rekommenderar ett telefonnummer och en e-postadress för att du ska få det bästa skyddet för ditt konto. Genom att ha två bevis är sannolikheten större att du använder minst ett av dessa och därmed minskar risken för att du inte kan logga in på ditt konto även under en kort period.

Gör din dator till en betrodd dator

Du kan också välja Make this computer a trusted PC för att länka samman ditt Microsoft-konto med en eller flera personliga (ej offentliga) datorer. Därefter kan du, om du någon gång behöver byta lösenord, helt enkelt använda en av de betrodda datorerna så vet vi att du verkligen är du.