Uppdatera all säkerhetsinformation för ditt Microsoft-konto

Uppdatera kontots säkerhetsinformation Logga in på ditt Microsoft-konto och ändra telefonnumret eller e-postadressen som du använder som säkerhetsinformation

Översikt

Det kan finnas tillfällen då du behöver ta bort eller ersätta säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto. Det kan till exempel vara så att du fått ett nytt telefonnummer eller en ny e-postadress eller att du skrev fel när du angav säkerhetsinformationen. På den här sidan beskriver vi hur du tar bort och ersätter telefonnummer eller e-postadresser som du använder för att verifiera ditt Microsoft-konto.

Uppdatera säkerhetsinformationen för ditt Microsoft-konto

Så här tar du bort och ersätter Microsoft-kontots säkerhetsinformation:

Obs! Om du har tagit bort och ersatt säkerhetsinformationen för mindre än 30 dagar sedan måste du vänta tills 30-dagarsperioden är över innan du kan göra det igen. Den här vänteperioden bidrar till att skydda ditt konto om någon obehörig får tag på ditt lösenord.

1. Gå till Skydda ditt konto och logga in på ditt Microsoft-konto.
    Rutan där du kan ange säkerhetskoden visas.
  2. Välj Jag har ingen av dessa och välj sedan Nästa.
Kryssrutan
  1. Du kommer att ombes ange ett ersättningstelefonnummer eller en e-postadress som vi kan använda som säkerhetsinformation.
En dialogruta visar alternativ för att lägga till en e-postadress eller ett telefonnummer som kontots säkerhetsinformation.
  1. Vi kontaktar dig på den e-postadress eller det telefonnummer du angett. Följ anvisningarna för att verifiera det konto du uppdaterar.

När du har uppdaterat all säkerhetsinformation

Uppdateringen tar 30 dagar och under den tiden kan du logga in på dina konsoler, men vissa saker kan du inte göra med ditt konto. Detta kan du vänta dig efter att ha uppdaterat säkerhetsinformationen:

• Säkerhetsinformationen som du valde att ta bort raderas efter 30 dagar. Under den perioden skickar vi aviseringar till telefonnumret eller e-postadressen som tas bort, ifall en angripare försöker ta bort dina uppgifter.
  • Vi kan inte skynda på den här processen.
  • Du kan fortsätta använda konsolen under den 30 dagar långa väntperioden, men du kan inte ändra lösenordet eller använda kontot för att köpa något online.
  • Du kan inte göra några säkerhetsändringar av kontot eller hantera föräldrakontroller online.