Använda en Xbox One-konsol som gäst

Om du har en gäst som vill spela sida vid sida i spel för flera spelare men inte har ett eget Xbox Live-konto eller en gamertag kan du skapa ett gästkonto på din Xbox One-konsol för engångsanvändning.

Ett gästkonto är ett tillfälligt konto skapat som en kopia av det konto en familjemedlem redan är inloggad med på konsolen.

I slutet av sessionen, när den familjemedlem vars konto använts för att skapa gästkontot loggar ut, loggas även gästkontot ut och tas bort från konsolen.

Så här skapar du ett gästkonto på Xbox One

1. Tryck på Xbox-knappen för att öppna guiden.
  2. Välj Logga in.
  3. Rulla nedåt och välj ditt konto för att logga in.
En lista med konton visas på inloggningspanelen som visas över Startsidan.
  1. Välj Lägg till och hantera.
  2. Välj Lägg till gäst.
Spelarbilden för det inloggade kontot visas tillsammans med alternativ för
  1. Om ni ska att använda Kinect för Xbox One följer du anvisningarna för att få Kinect-sensorn att känna igen din gäst. Om inte kan du hoppa över Kinect-stegen.

Gästkontot är en kopia av värdkontot och visas som Värdnamn (1).

Spelarbilder för inloggade spelare visas, med en vald, tillsammans med alternativen

Om du har flera gäster som vill delta väljer du Lägg till gäst igen för att skapa flera gästkonton.

Så här tar du bort ett gästkonto från din Xbox One-konsol

När du eller din gäst loggar ut tas gästkontot bort. Så här loggar du ut från din konsol:

1. Om du vill återgå till Startsidan trycker du på Xbox-knappen  för att öppna guiden. Sedan väljer du Startsidan.
Exempel på Xbox-startsida
  1. Markera din spelarbild i det övre vänstra hörnet.
Exempelstartsida med en spelarbild markerad i hörnet.
  1. Välj ditt konto, tryck på A-knappen på handkontrollen och välj Logga ut.
En inloggad spelares spelarbild visas på en panel med alternativ för

Vanliga frågor

Vilka inställningar för sekretess och onlinesäkerhet gäller för ett gästkonto?

Om bara en person är inloggad på konsolen har gästkontot samma sekretessinställningar som den värden.

Om flera person i hushållet är inloggade har gästkontot samma inställningar för sekretess och onlinesäkerhet som den familjemedlem som har de mest restriktiva inställningarna. Om till exempel ett barn är inloggat begränsas gästen av barnets inställningar.

Kan en gäst göra inköp med värdkontots betalningsmetod?

Nej, värdens betalningar och prenumerationer läggs inte till för gästkontot. Inga köp kan göras med gästkontot

Kan jag spara det här gästkontot och använda det i framtiden?

Så snart antingen värden eller gästen loggar ut tas gästkontot bort från konsolen. Om din gäst kan komma att spela på den här konsolen i framtiden rekommenderar vi att du skapar ett Microsoft-konto och en gamertag på konsolen.