Ställa in föräldrakontroller för Xbox Music och Zune Music + Video

Appen Xbox Music och funktionen Trygghetsinställningar i Zune ger föräldrar och vårdnadshavare möjlighet att anpassa familjens tillgång till musik och videor. Den här inställningen avgör om du vill ha tillgång till stötande musik, stötande musikvideor och innehåll med åldersgräns i Xbox Music Store eller Film och TV-butiken. (Dessa inställningar påverkar inte innehåll som redan laddats ned till din dator.)

Med dessa trygghetsinställningar kan du kontrollera

• ditt barns möjlighet att köpa saker
  • åtkomsten till stötande innehåll.

Obs! Läs Lägg till en ny medlem i din Xbox One-familj om du vill veta hur du skapar ett barnkonto på Xbox One för någon under 18 år.

Ändra föräldrakontrollsinställningarna för appen Xbox Music

Så här ändrar du sekretessinställningarna för appen Xbox Music (Windows 8 och Windows 8.1):

1. Starta appen Music.
  2. Svep från höger eller placera markören i det övre högra eller nedre högra hörnet av skärmen.
  3. Tryck eller klicka på Settings.
  4. Tryck eller klicka på My Account.
  5. Tryck eller klicka på Privacy and Online Settings.
  6. Logga in på ditt konto (om du ombeds göra det).
  7. Välj fliken Onlinesäkerhet för Xbox 360 på sidan om online- och säkerhetsinställningar.
  8. Bläddra längst ned på den här sidan.
  9. Välj Allowed eller Blocked under Music, Music Videos and Windows Phone Games. (Blocked är valt som standard.)
  10. Tryck eller klicka på Save.

Justera föräldrakontrollsinställningar för Zune Music + Video

Så här justerar du sekretessinställningarna för Zune-programvaran:

1. Starta Zune-programvaran.
  2. Tryck eller klicka på Settings.
  3. Tryck eller klicka på Account.
  4. Tryck eller klicka på My account under ”Personal info”.
  5. Logga in på ditt konto (om du ombeds göra det).
  6. Tryck eller klicka på My account (längst upp i högra hörnet).
  7. Tryck eller klicka på Privacy and Online Settings.
  8. På sidan Online and Privacy Settings väljer du lämplig nivå för barnkontot (Tonåring, Barn eller Anpassa).
  9. Bläddra längst ned på den här sidan.
  10. Välj Allowed eller Blocked under Music, Music Videos and Windows Phone Games. (Blocked är valt som standard.)
  11. Tryck eller klicka på Save.

Mer information om hur du konfigurerar dina inställningar för säkerhet och sekretess online finns i Xbox 360-inställningar för onlinesäkerhet och sekretess eller Sekretessinställningar för Xbox One: Administrera sekretess-, säkerhets- och barnkontoinställningar.