Vanliga frågor och svar för Games with Gold för Xbox

Översikt

Med Games with Gold erbjuds kvalificerade Xbox Live Guld-medlemmar gratis Xbox-spel. Den här artikeln ger svaren på vanliga frågor om Games with Gold-programmet.

Vanliga frågor

Erbjudande och berättigande

Vad är Games with Gold?

Games with Gold är en förmån inom Xbox Live Guld. Programmet ger guldmedlemmar tillgång till fyra speciellt utvalda spel varje månad, värda upp till 700 USD per år. Alla titlarna kan spelas på Xbox One.

Gäller detta endast nya medlemmar?

Games with Gold är tillgängligt för alla Xbox Live Guld-medlemmar. Om du vill ladda ned de kostnadsfria spelen behöver du bara vara Xbox Live Guld-medlem när du löser in ett Games with Gold-erbjudande.

Vilka förmåner kommer med Games with Gold?

Vi vill tacka våra Xbox Live Guld-medlemmar genom att erbjuda dem två nedladdningar gratis varje månad.

Är Games with Gold tillgängligt i min region?

Games with Gold finns i följande länder och regioner: Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Grekland, Hongkong, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Sydkorea, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Slovakien, Spanien, Storbritannien och Nordirland, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Tjeckien, Tyskland, Turkiet, Ungern, USA och Österrike.

Är Games with Gold tillgängligt om jag har en 30-dagars utvärderingsversion för Xbox Live Guld med kreditkort?

Du är kvalificerad. Om du har en Xbox 360 måste du ha ett giltigt Xbox Live Guld-medlemskap eller en Xbox Live Guld-utvärderingsversion som kräver ett kreditkort.

Vilken typ av utvärderingsversioner för Xbox Live Guld är kvalificerande?

Alla Xbox Live-utvärderingsversioner på Xbox One kvalificerar dig för alla fördelarna med Xbox Live Guld, inklusive Games with Gold. På Xbox 360 är du bara kvalificerad om du har en kostnadsfri enmånads utvärderingsversion av Xbox Live Guld.

Om du har en 14-dagars utvärderingsversion med förbetald kod är du inte kvalificerad. Du måste ha en giltig Xbox Live Guld-prenumeration eller utvärderingsversion som kräver ett kreditkort.

Kan ett barn ladda ned vuxet innehåll via Games with Gold?

Alla föräldrakontrollinställningar för Xbox respekteras av Games with Gold-programmet. Alla begränsningar som angetts för köp av vuxet innehåll gäller för barnkonton vid nedladdning av titlar via Games with Gold.

Spel

Vilka spel ingår i den här månadens erbjudande? Var hittar jag dem?

Fullständig information om månadens spel finns på xbox.com/live/games-with-gold.

När kommer Games with Gold-spel ut?

Nya Games with Gold-titlar blir tillgängliga den första och sextonde varje månad

• Games with Gold-spel för Xbox One är tillgängliga gratis för guldmedlemmar en månad i taget. Månadens första titel är tillgänglig från den första dagen i månaden till månadens slut. Månadens andra titel är tillgänglig från den sextonde dagen i månaden till den femtonde i nästa månad.
  • Games with Gold-spel för Xbox 360 är tillgängliga gratis för guldmedlemmar två veckor i taget. Månadens första titel är tillgänglig från den första dagen i månaden till den femtonde. Månadens andra titel är tillgänglig från den sextonde dagen i månaden tills månadens slut.

Se den växande listan med Xbox 360-spel som går att spela på Xbox One här.

Var kan jag lösa in de kostnadsfria spelen?

Konsol: På Xbox-startsidan finns en Xbox Live Guld-panel. Om du klickar på den panelen visas alla kostnadsfria spel som du kan ladda ned.

Online: Du kan lösa in Games with Gold-titlar för Xbox One och Xbox 360 på Games with Gold. De lagras i ditt konto och går att ladda ned när du loggar in på konsolen. Observera att du måste ha ett kreditkort för att kunna ”köpa” de kostnadsfria spelen på Xbox.com. Du debiteras dock inget för att du laddar ned en Games with Gold-titel under den kostnadsfria perioden på Xbox.com, förutsatt att du är Xbox Live Guld-medlem.

Mobilt: Om du laddar ned SmartGlass-appen för Xbox One behöver du bara besöka Store och sätta igång. Games with Gold-titlarna går att lösa in där. När du väljer ett spel lagras det i ditt konto och går att ladda ned när du loggar in på konsolen.

Jag har Xbox Live Guld, men jag har ingen Xbox One-konsol än. Kan jag ändå lösa in Xbox One-spel och spela dem senare?

Ja. Du kan få två gratis Xbox One-spel varje månad via Games with Gold direkt från Xbox 360 eller på Xbox.com. Bygg upp ditt spelbibliotek varje månad så har du spel som väntar på dig när du skaffar en Xbox One.

Vad händer om jag missar ett spel?

Du måste lösa in spelet inom den period då det är tillgängligt utan kostnad. Du kan alltid köpa spelet efter Games with Gold-perioden.

Kan jag lösa in spelet och inte förbruka hela mitt lagringsutrymme?

Ja! Lägg bara till det i biblioteket med någon av de metoder som beskrivs i avsnittet Var kan jag lösa in de kostnadsfria spelen? nedan. Du kan lämna titeln i kön. Om du redan har laddat ned spelet kan du avinstallera och installera om det när som helst.

Vad händer med mina Games with Gold-spel om jag avbryter Xbox Live Guld-prenumerationen?

Xbox One kan du inte längre komma åt dina Games with Gold-titlar om du avbryter prenumerationen. Om du bestämmer dig för att förnya prenumerationen någon gång kommer du dock att kunna komma åt och spela de Games with Gold-titlar som du har löst in tidigare igen.

Xbox 360 får du behålla alla Games with Gold-titlar som du löser in som Xbox Live Guld-medlem, oavsett om du förlänger prenumerationen eller inte.

Kommer alla Xbox 360-spel att bli bakåtkompatibla?

Alla Games with Gold-titlar för Xbox 360 som släppts sedan Xbox Ones bakåtkompatibilitet lanserades i november 2015 kan spelas på Xbox One. Tidigare Games with Gold-titlar kan också läggas till.

Hur laddar jag ned bakåtkompatibla Games with Gold-titlar och spelar dem på Xbox One?

Du kan antingen ladda ned Games with Gold-titlarna för Xbox 360 på en Xbox 360-konsol eller i en webbläsare på Games with Gold. Spelen dyker upp automatiskt i avsnittet Klar att installeras i Mina spel och appar på Xbox One. Vi arbetar med en metod för att användarna ska kunna ladda ned spelen direkt på Xbox One, men för ögonblicket måste du göra det på Xbox.com eller ha löst in/laddat ned titeln på Xbox 360. Se Flytta från Xbox 360 till Xbox One.

Vilka typer av spel ingår?

Spelen är en blandning av digitala titlar från Xbox Live Arcade och Spel på begäran som fansen gillar.

Vilka klassificeringar kommer att gälla för spelen?

Spelklassificeringarna varierar.

Avslöjar ni titlarna i gratisspelserbjudandet i förväg?

Spelen utannonseras veckan innan erbjudandena kommer via Xbox Wire. De exakta datumen varierar.

Var hittar jag spelet när jag laddat ned det?

För Xbox One läser du Visa och ladda ned innehåll och tillägg för dina Xbox One-spel.

För Xbox 360 läser du Så här laddar du ned innehåll som du laddat ned eller köpt tidigare till din Xbox 360.

Felsökning

Vad händer om ett felmeddelande visas när jag försöker ladda ned ett spel?

Om du har problem med att ladda ned ett spel kontrollerar du om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Om Xbox Live fungerar som det ska ser du till att du har loggat in med den gamertag som har Xbox Live Guld-prenumerationen. Om du är inloggad med rätt gamertag testar du att leta efter felet på sidan Sökning av fel- och statuskoder.

Vad händer om inget felmeddelande visas men jag ändå har problem med att ladda ned ett spel?

Om inget felmeddelande visas men du har problem med att ladda ned ett spel läser du Felsöka problem med installation av spel eller appar på Xbox One eller Xbox Live-innehåll laddas inte ned till Xbox 360-konsolen.

Varför har jag inte tillgång till Games with Gold trots att jag har en betald prenumeration?

När du försöker nå Games with Gold måste du använda den gamertag som har Xbox Live Guld-prenumerationen. Om du löst in en kampanjkod för Xbox Live Guld som en del av din prenumeration är du inte kvalificerad för Games with Gold. Om du använde en förbetald kod när du registrerade dig för Xbox Live Guld ser du till att den löstes in korrekt.

Kontakta Xbox-supporten om du bor i något av de länder eller regioner som anges ovan under Erbjudande och berättigande och ändå inte har tillgång till Games with Gold.

När jag försöker ladda ned ett Xbox 360-spel på Xbox.com får jag felmeddelandet Är det här ditt första köp? För att se till att det är kompatibelt ska du logga in på Xbox Live med konsolen och försöka igen.

Vissa Xbox 360-spel har landsbegränsningar som kräver att Xbox-användaren verifierar landet han eller hon bor i genom att ladda ned spelet till en Xbox 360-konsol. Det betyder inte nödvändigtvis att spelet inte är tillgängligt i landet. I dessa sällsynta fall måste du ladda ned spelet till en Xbox 360-konsol innan du kan ladda ned spel via Xbox.com.

När jag försöker ladda ned ett spel från Xbox.com får jag meddelandet Du har inga giltiga betalningsalternativ registrerade. Kommer jag att debiteras för det kostnadsfria Games with Gold?

Du kommer inte att debiteras något för Games with Gold-nedladdningen. Store på Xbox.com kräver ett giltigt betalningsalternativ för att det ska vara möjliga att ladda ned Xbox 360-spel. Inget debiteras dock eftersom Games with Gold är kostnadsfritt för Xbox Live Guld-medlemmar.

Hur installerar jag om eller avinstallerar ett Games with Gold-spel?

Du kan alltid avinstallera ett spel och installera om det senare.

• På Xbox One:
    1. Öppna Mina spel och apparStartsidan.
    2. Välj Spel.
    3. Markera spelet som du vill avinstallera, tryck på menyknappen och välj Hantera spel.
    4. Välj Hantera alla, välj Avinstallera alla och välj sedan Avinstallera.

Du kan sedan installera om spelet genom att sätta in skivan eller ladda ned det igen antingen via kön i Mina spel och appar eller via Xbox Store.

• På Xbox 360:
    1. Logga in på Xbox Live från din konsol med den gamertag du använde när du köpte innehållet första gången.
    2. Gå till Inställningar och välj Konto.
    3. Välj Nedladdningshistorik.
    4. Leta efter artikeln du vill ladda ned igen i nedladdningshistoriken.
    5. Markera artikeln och välj Ladda ned igen.

Jag blir ombedd att lägga till ett betalningsalternativ för att slutföra köpet när jag försöker ladda ned ett kostnadsfritt spel.

Det här felmeddelandet innebär att du inte har något betalningsalternativ på ditt Microsoft-konto. Du måste ha ett betalningsalternativ på ditt konto för att kunna ladda ned kostnadsfritt innehåll från Xbox 360-marknadsplatsen. Om du vill lägga till ett betalningsalternativ loggar du in på ditt Microsoft-konto, väljer Lägg till betalningsalternativ och följer anvisningarna.

Om du inte vill lägga till ett betalningsalternativ kan du ladda ned innehållet med din Xbox 360-konsol.