Logga in
Dela den här sidan

Xbox Live Gold-provmedlemskap

Översikt

Med ett provmedlemskap i Xbox Live Guld kan du tillfälligt använda funktionerna i Xbox Live, t.ex. onlinespel för flera spelare.

Den här artikeln handlar om de Xbox Live-guldprovmedlemskap som är tillgängliga.

Obs! Du kan inte lägga till en provversion för ett Xbox Live-guldmedlemskap om du redan har en Xbox Live-guldprenumeration.

Ämnen

Nya konton

När du konfigurerar en Xbox One- eller Xbox 360-konsol och skapar ett nytt Microsoft-konto har du möjligheten att registrera dig för ett Xbox Live-medlemskap med förnyelse varje månad och få första månaden kostnadsfritt.

Du kan också registrera dig för ett Xbox Live Gold-provmedlemskap när du skapar ett nytt konto online. Så här gör du:

1. När du har skapat ett Microsoft-konto loggar du in på prenumerationssidan.
  2. Välj Gold – 1 Month FREE Trial och klicka sedan på Next.
  3. Klicka på Add a credit card.
Viktigt! Även om din enmånads provversion för ett Xbox Live-guldmedlemskap är kostnadsfri måste vi ha ett betalningsalternativ registrerat eftersom medlemskapet förnyas till en Xbox Live-guldprenumeration om du inte avbryter det. Du måste lägga till en betalningsmetod, t.ex. ett kreditkort eller PayPal till ditt konto. Om du inte vill behålla ditt medlemskap efter den kostnadsfria provperioden måste du avbryta den automatiska förnyelsen för att avbryta ditt medlemskap. Läs “Så här avbryter du automatisk förnyelse av Xbox Live-guldmedlemskapet” nedan.
  1. Ange din faktureringsinformation och klicka sedan på Next.
  2. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Anmärkningar

• Xbox Live Guld-provmedlemskapet är kopplat till en viss gamertag.
  • En konsol får bara tillgång till tre provkonton. När en användare har skapat tre provkonton på en konsol får han eller hon inte längre något meddelande med möjlighet att skapa ett Xbox Live Gold-provkonto.
  • Se till att ditt land/din region är korrekt i din faktureringsinformation när du registrerar dig för detta erbjudande.

Viktigt! I slutet av den kostnadsfria provperioden blir provversionen automatiskt en betald prenumeration som förnyas månadsvis som standard. Den betalda prenumerationen förnyas med den betalningsmetod som du lade till i kontot. Om du inte vill att det kostnadsfria medlemskapet ska förnyas, måste du avbryta automatisk förnyelse. Läs “Så här avbryter du automatisk förnyelse av Xbox Live-guldmedlemskapet” nedan.

En månads kostnadsfritt Xbox Live-guldprovmedlemskap

Om du redan har ett Xbox Live-konto och inte har en aktiv betald Xbox Live-prenumeration, kanske du kan registrera dig för ett kostnadsfritt prov av Xbox Live-guldmedlemskapet som gäller i en månad.

Anmärkningar

• Detta är en månads provmedlemskap som förvandlas till en prenumeration och förnyas månatligen efter den första (kostnadsfria) månaden.
  • Detta kostnadsfria provmedlemskap gäller enbart kunder som för närvarande inte har en aktiv betald prenumeration och inte har haft något provmedlemskap tidigare.
  • Om du vill använda detta kostnadsfria provmedlemskap måste du lägga till en betalningsmetod i ditt konto, t.ex. ett kreditkort eller PayPal.

Gör så här för att se om du har rätt till en månads kostnadsfri provversion:

1. Logga in på prenumerationssidan.
  2. Om du har rätt till en kostnadsfri provversion visas prenumerationserbjudandet Guld – en månad gratis. Välj Gold – 1 Month FREE Trial och klicka sedan på Next.
  3. Lägg till ett betalningsalternativ i ditt konto om du ombeds. Om du redan har ett betalningsalternativ registrerat kan du använda det.
  4. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Viktigt! I slutet av den första kostnadsfria månaden blir medlemskapet automatiskt en betald prenumeration som förnyas månadsvis som standard. Den betalda prenumerationen förnyas med den betalningsmetod som du lade till i kontot. Om du inte vill att det kostnadsfria medlemskapet ska förnyas, måste du avbryta automatisk förnyelse. Läs “Så här avbryter du automatisk förnyelse av Xbox Live-guldmedlemskapet” nedan.

Förbetalda koder för Xbox Live-guldprovmedlemskap

Vissa spel eller konsolpaket kan innehålla en förbetald kod eller token som gäller för en utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet. Utvärderingen av Xbox Live-guldmedlemskapet påbörjas så fort du aktiverar förbetalt kort eller token.

Följande begränsningar gäller Xbox Live-provtoken:

• Om du redan har en betald Xbox Live-guldprenumeration kan du inte lösa in en förbetald kod eller token och därmed förlänga prenumerationsperioden. Du kan dock lösa in den förbetalda koden eller token när din aktuella prenumeration löper ut.
  • Förbetalda koder eller token är bara tillgängliga i vissa spel och paket.
  • Du kommer inte åt Games with Gold med den här typen av medlemskap.
  • Det går inte att använda flera förbetalda koder eller token samtidigt. Detta innebär att du inte kan påbörja ytterligare en provperiod förrän den aktuella provperioden är över. Du kan dock köpa en ny Xbox Live-guldprenumeration och starta medlemskapet när som helst under provperioden.
  • Om du inte har en betald Xbox Live-guldprenumeration kan du använda ett obegränsat antal förbetalda koder eller token och på så sätt erhålla separata provperioder för Xbox Live-guldmedlemskap. Eftersom det inte går att ange att en förbetald kod eller token ska aktiveras när en annan upphör att gälla, måste du vänta tills den aktuella provperioden är slut innan du påbörjar ännu en provperiod.

Så här avbryter du automatisk förnyelse av Xbox Live-guldmedlemskapet

1. Logga in på ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Subscriptions.
  3. Leta reda på din prenumeration för provmedlemskapet
  4. Klicka på Cancel automatic payment.
  5. Klicka på Continue.

Mer information finns i artikeln Så här säger du upp din Xbox Live-guldprenumeration.

Om felet 8C210007 visas när du registrerar dig för ett Xbox Live-guldprovmedlemskap

Om den här felkoden visas kan det innebära att det finns ett problem med Xbox Live eller att faktureringsinformationen för ditt konto är felaktig.

Lös det här problemet genom att först se om det finns några servicemeddelanden på sidan Xbox Live-status eller om det finns något Xbox Live-servicemeddelande längst upp på den här sidan. Vänta en stund och försök sedan igen om några varningar visas om tjänsten.

Mer felsökningsanvisningar finns i Felet 8C210007 visas när du försöker registrera dig för en kostnadsfri provversion av Xbox Live-guldmedlemskap.