Xbox Live Gold-provmedlemskap

Översikt

Med ett provmedlemskap i Xbox Live Guld kan du tillfälligt använda funktionerna i Xbox Live, t.ex. onlinespel för flera spelare.

Den här artikeln handlar om de Xbox Live-guldprovmedlemskap som är tillgängliga.

Ämnen

Nya konton

När du konfigurerar en Xbox One- eller Xbox 360-konsol och skapar ett nytt Microsoft-konto erbjuds du möjligheten att registrera dig för ett kostnadsfritt Xbox Live-medlemskap. Med det här medlemskapet och en internetanslutning kan du komma åt kostnadsfria Xbox Live-medlemskapsfunktioner. Du får även möjlighet att uppgradera det kostnadsfria medlemskapet till ett Xbox Live-guldmedlemskap. Användare som inte uppgraderar erbjuds ett Xbox Live Guld-provmedlemskap.

Du kan också registrera dig för ett Xbox Live Gold-provmedlemskap när du skapar ett nytt konto online. Så här gör du:

1. När du har skapat ett Microsoft-konto loggar du in på prenumerationssidan.
  2. Välj Guld – en månad gratis och klicka sedan på Nästa.
  3. Klicka på Lägg till ett kreditkort.
  4. Ange din faktureringsinformation och klicka sedan på Nästa.
  5. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Anmärkningar

• Xbox Live Guld-provmedlemskapet är kopplat till en viss gamertag.
  • Det går inte att lägga till ett Xbox Live Guld-provmedlemskap i ett befintligt medlemskap.
  • En konsol får bara tillgång till tre provkonton. Den här begränsningen går inte att ändra.
  • När en användare har skapat tre provkonton på en konsol får den användaren inte längre något meddelande med möjlighet att skapa ett Xbox Live Gold-provkonto.
  • Om du vill registrera ett Xbox Live Gold-provmedlemskap måste du lägga till en betalningsmetod till ditt konto.

Viktigt! I slutet av den kostnadsfria provperioden förnyas provversionen av guldmedlemskapet automatiskt till ett betalt medlemskap som automatiskt förnyas månadsvis. Medlemskapet förnyas med den betalningsmetod som du lade till i kontot. Om du inte vill att medlemskapet ska förnyas, måste du inaktivera automatisk förnyelse.

Så här stänger du av den automatiska förnyelsen av ditt provmedlemskap

1. Logga inXbox Live-webbplatsen med ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Mitt konto när du har loggat in.
  3. Klicka på Prenumerationer.
  4. Leta reda på din prenumeration för provmedlemskapet
  5. Klicka på Avbryt automatisk betalning.
  6. Klicka på Fortsätt.

Mer information finns i artikeln Säga upp ditt Xbox Live Gold-medlemskap (inte gratismedlemskap).

En månad långa, kostnadsfria Xbox Live-guldprovmedlemskap

Om du redan har ett Xbox Live-konto och inte har ett aktivt Xbox Live-guldmedlemskap, kanske du kan registrera dig för ett kostnadsfritt prov av Xbox Live-guldmedlemskapet som gäller i en månad.

Anmärkningar

• Detta en månad långa provmedlemskap förnyas månatligen efter den första (kostnadsfria) månaden.
  • Detta kostnadsfria provmedlemskap gäller enbart kunder som för närvarande inte har ett aktivt medlemskap och inte har haft något provmedlemskap tidigare.
  • Du kan inte lägga till detta kostnadsfria provmedlemskap i ett befintligt medlemskap.
  • Om du vill använda detta kostnadsfria provmedlemskap måste du lägga till en betalningsmetod i ditt konto.

Hur du ser om du har rätt till en månads kostnadsfri utvärdering

1. Logga in på prenumerationssidan.
  2. Om du har rätt till en kostnadsfri utvärdering visas prenumerationserbjudandet Guld – en månad gratis. Välj Guld – en månad gratis och klicka sedan på Nästa.
  3. Lägg till ett kontokort till kontot om du ombeds göra det. Om du redan har ett betalningsalternativ registrerat kan du använda det.
  4. Följ anvisningarna för att slutföra registreringsprocessen.

Viktigt! I slutet av den första kostnadsfria månaden förnyas provversionen av medlemskapet automatiskt till ett betalt medlemskap som förnyas månadsvis som standard. Medlemskapet förnyas med den betalningsmetod som du lade till i kontot. Om du inte vill att medlemskapet ska förnyas, måste du inaktivera automatisk förnyelse.

Så här stänger du av den automatiska förnyelsen av ditt provmedlemskap

1. Logga inXbox Live-webbplatsen med ditt Microsoft-konto.
  2. Klicka på Mitt konto när du har loggat in.
  3. Klicka på Prenumerationer.
  4. Leta reda på din prenumeration för provmedlemskapet
  5. Klicka på Avbryt automatisk betalning.
  6. Klicka på Fortsätt.

Förbetalda koder för Xbox Live-guldprovmedlemskap

Vissa spel eller konsolpaket kan innehålla en förbetald kod eller token som gäller för en utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet. Utvärderingen av Xbox Live-guldmedlemskapet påbörjas så fort du aktiverar förbetalt kort eller token.

Följande begränsningar gäller Xbox Live-provtoken:

• Om du redan har ett Xbox Live-guldmedlemskap kan du inte lösa in en förbetald kod eller token och därmed förlänga medlemskapsperioden. Du kan lösa in den förbetalda koden eller token när din aktuella prenumeration löper ut.
  • Förbetalda koder eller token är bara tillgängliga i vissa spel och paket.
  • Det går inte att använda flera förbetalda koder eller token samtidigt. Det går inte att påbörja ytterligare en provperiod förrän den aktuella provperioden är över. Du kan dock köpa ett nytt Xbox Live-guldmedlemskap och starta medlemskapet när som helst under provperioden.
  • Alla medlemmar med ett kostnadsfritt konto kan använda ett obegränsat antal förbetalda koder eller token och på så sätt erhålla separata provperioder för Xbox Live-guldmedlemskap. Eftersom det inte går att ange att en förbetald kod eller token ska aktiveras när en annan upphör att gälla, måste du vänta tills den aktuella provperioden är slut innan du påbörjar ännu en provperiod.