Xbox Live-guldprovmedlemskap

Översikt

Xbox Live-guldprovmedlemskapet ger tillfällig åtkomst till Xbox Live-funktioner, t.ex. onlinespel för flera spelare.

Den här artikeln handlar om de Xbox Live-guldprovmedlemskap som är tillgängliga.

Ämnen

Nya konton

När du konfigurerar en Xbox One- eller Xbox 360-konsol och skapar ett nytt konto, kan du komma åt kostnadsfria Xbox Live-medlemskapsfunktioner, förutsatt att du har en bredbandsanslutning. I slutet av processen för att skapa kontot kan du uppgradera till ett Xbox Live-guldmedlemskap. Om du inte uppgraderar kan du få en gratis utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet.

Utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet är kopplat till en enda gamertag och kan inte läggas till ett befintligt medlemskap. Totalt tre utvärderingskonton finns per konsol och den här begränsningen kan inte återställas. När en användare har skapat tre provkonton kan han/hon inte längre få ett meddelande som erbjuder möjligheten att skapa en provversion av ett Xbox Live-guldmedlemskap.

Om du vill utvärdera Xbox Live-guldmedlemskapet måste du lägga till en betalningsmetod till ditt konto.

Viktigt! I slutet av den kostnadsfria utvärderingsperioden förnyas utvärderingsversionen av guldmedlemskapet automatiskt till ett betalt medlemskap som automatiskt förnyas månadsvis. Medlemskapet förnyas med den betalningsmetod som lades till i kontot. Om du inte vill att medlemskapet ska förnyas, måste du inaktivera automatisk förnyelse. Mer information finns i artikeln Säga upp ditt Xbox Live-guldmedlemskap (inte gratismedlemskap).

En månad långa, kostnadsfria Xbox Live-guldprovmedlemskap

Om du redan har ett Xbox Live-konto och inte har ett aktivt Xbox Live-guldmedlemskap, kanske du kan registrera dig för en kostnadsfri, en månad lång utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet. Detta medlemskap gäller i en månad och förnyas månatligen efter den första (kostnadsfria) månaden. Dessa medlemskap gäller enbart kunder som för närvarande inte har ett aktivt medlemskap, och denna typ av medlemskap går inte att lägga till ett befintligt medlemskap. Du måste ange en giltig betalningsmetod om du ska kunna göra detta.

Viktigt! I slutet av den första kostnadsfria månaden förnyas utvärderingsversionen av medlemskapet automatiskt till ett betalt medlemskap som förnyas månadsvis som standard. Medlemskapet förnyas med den betalningsmetod som lades till i kontot. Om du inte vill att medlemskapet ska förnyas, måste du inaktivera automatisk förnyelse.

Förbetalda koder för Xbox Live-guldprovmedlemskap

Vissa spel eller konsolpaket kan innehålla en förbetald kod eller token som gäller för en utvärdering av Xbox Live-guldmedlemskapet. Utvärderingen av Xbox Live-guldmedlemskapet påbörjas så fort du aktiverar förbetalt kort eller token.

Följande begränsningar gäller Xbox Live-provtoken:

• Om du redan har ett Xbox Live-guldmedlemskap kan du inte lösa in en provtoken och därmed förlänga medlemskapsperioden. Du kan lösa in koden när din aktuella prenumeration löper ut.
  • Bara vissa spel och paket innehåller någon provtoken.
  • Du kan inte använda flera provkort efter varandra. Det går inte att påbörja ytterligare en utvärderingsperiod förrän den aktuella utvärderingsperioden är över. Du kan dock köpa ett nytt Xbox Live-guldmedlemskap och starta medlemskapet när som helst under utvärderingsperioden.
  • Alla medlemmar med ett kostnadsfritt konto kan använda ett obegränsat antal token och på så sätt erhålla separata utvärderingsperioder för Xbox Live-guldmedlemskap. Eftersom det inte går att ange att en token ska aktiveras när en annan upphör att gälla, måste du vänta tills den aktuella utvärderingsperioden är slut innan du påbörjar ännu en utvärderingsperiod.